- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Nie wiem jak doradzić z ginem. Na pewno muszą Ci teraz zrobić usg!
Co do facetów ginekologów, to nie poszłabym do babki. Jakoś wolę ich, nie czuję skrępowania ani niczego takiego. Mam swojego gina, który jest jak kumpel i świetnie się mną opiekuje.
MoNiaaa co do @ to już też Ci ana stareczkach pisałam. Ale myślę, że spokojnie możecie szaleć. A co do daty ostatniej @. Jak się uda zaciążyć (za co trzymam kciuki), wyznacznikiem będą min. dwa usg. ok.10 i 14 tygodnia. Taki mi gin mówił.
Kasia - nie jedyna, ja też póki co nie kupuję. Po nowym roku chyba zacznę myśleć. Coś tam mam po Majce, a resztę się dokupi później.
Mówiłyście o pampersach i podzielam zdania Agi, że pupa takiego maluszka doskonale wie jakie jej pieluchy pasują, i wcale nie muszą to być takie jak się wydaje nam. Wszystko wyjdzie w praniu. Przy Majce na start miałam Pampersy 1, a potem Dady z resztą do dziś
Heri - ja dalej na "remontowym". Dziś był inny koleś zobaczyć te nasze stryszki i lepiej go nie będę komentować Więc zostajemy przy tym pierwszym. Dał cenę 4000 za robociznę, wszystko nam pomoże kupić i nawet przywiezie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wystartujemy.
Glikomama - cieszę się, że mnie posłuchałaś. Tu wiele słodkich mam. No i termin na kwiecień masz Majowego nie liczę
Kaikai - niech miłość kwitnie
Klaudia - super, że maluszki rosną szybciutko Naoglądasz się, daj i nam popatrzeć
Asiu - kuruj się, a jutro nie zapomnij zdać relacji z wizyty
Monia - na Twoją relację też czekamy
No to trochę nadrobiłam. CO do wózków, nie pomogę mam po Majce A jak sobie przypomnę poszukiwania, to aż mam ciary.
Przypominam, że jutro 20!!! Czyli dzień pokazywania domków
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
A wracając jeszcze do wózków to chce przeznaczyć max 2 tys. z fotelikiem więc rozważam kupno używki, tym bardziej że po zimie będę chciała się przesiąść na spacerówke którą mam po Mateuszku a wózek sprzedać.
Aha i ogłaszam że noszę się z zamiarem sprzedania lóżeczka z szufladą i komody z przewijakiem z misiem firmy Drewex!!! Więc jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to pisać!
A teraz też idę spać. Dziś wieczorem Matuś niechcący wpadł na mnie i uderzył mnie w brzuch a właściwie w podbrzusze, bolało jak cholerka ale dzidzius się intensywnie rusza więc myślę że nic się nie stało
Dobrej nocy!
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Czy żeby dołączyc do listy na 1 stronie mam pisać do Paletki?
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A żeby być na początku, tak trzeba napisać na priv do Paletki, bo ona tu rzadko zagląda, a ogrania ten właśnie temat
- glikomama
- Wylogowany
- gaworzenie
Z indeksem glikemicznym sie juz zapoznałam i własnie z obiadem mam najmniejszy problem bo udaje mi sie go tak skomponowac ze i pojem i cukier nieskacze gorzej własnie jak mam posiłek z chlebem bo bardzo chleb mi podnosi cukier.
U mnie cukrzyce stwierdzono bo zaczał pojawiac mi sie cukier w moczu.naczczo tez miałam idealny cukier do tej pory mam ale juz po posiłku do 157 potrafił skoczyc i to bez słodyczy po kanapkach.Obciążenia glukozą niemiałam jeszcze robionej.
Dzisiaj dzwoniłam do swojej lekarki i pocieszyła mnie powiedziała ze moje pomiary są w porządku i dalej możemy pracowac tylko na diecie.Mam jest wszystko co do tej pory tylko mniejsze porcje i na bazie indeksu glikemicznego:)
jestem dobrej myśli.
Do małych porcji tez zaczynam sie przyzwyczajac zobaczymy co powie ginekolog jak na wage wskocze:)
JA wizyte mam teraz 5 grudnia i tez może wkońcu dowiem sie kto zamieszkuje w moim brzuchu.
Ja mam nadzieje na drugą córę al wszyscy mówią ze za ładnie wyglądam hihihihi
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Magdalena witaj :)Gratulujemy Dzidziuśka:) Napisz coś więcej :)Znacie już płeć ?Jak się czujesz ?
Glikomama,mi to w ogóle cukier skacze . Zanim weszłam na insulinę , to miewałam i po 280 , 2 godz po posiłku . Teraz też czasami mi skoczy na 200 .
Super , ze sama dieta u Ciebie wystarcza
A co do wyglądu ... ja w poprzedniej ciąży podobno wyglądałam super ,a dziewczynkę urodziłam To takie głupie gadanie,ze córeczka odbiera Mamie urodę . Wszystko zależy od ułożenia Malucha i jego ucisku na poszczególne organy .
Teraz każdy mi mówi,że wyglądam gorzej niż w poprzednich ciążach,napuchłam,zbladłam itp,iże musi być syn,skoro tak nagle zbrzydłam (niech żyje delikatność !!! Nie dość ,ze przejmuję się wyglądem, bo faktycznie nie jest dobrze,to jeszcze mnie dobijają !!!).
Na szczęcie Mężuś mówi ,że mam się nei przejmować,że dla niego jestem sexi i naj naj naj
Moniu , Asiu - trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyt Powodzenia
Kasiu a cóż tak sprzedajesz komodę i łóżeczko ??? Kurcze łóżeczko mam po Ami , gdyby nie to , to zapewne bym się pokusiła ,bo ta seria z misiem czy żyrafką bardzo mi się podoba .
Miłego dnia
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja dzis mam ostatnia dniowke i jutro odespie troche:)
tak mnie meczy to wstawanie ale z kolei fajnie sie konczy o 13 prace i tak zle i tak nie dobrzei dogodz tu babie
dzis mam spotkanko z kumpelami to moze sie odstresuje troche bo ostatnio chodze jakas nabuzowana..
a dzieki za polecenie tych kropelek na kaszel dzis w nocy jak reka odjal..zero kaszlu:)
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Agi chcę sprzedać ten komplet bo doszliśmy do wniosku, że skoro Mati i tak nie śpi w łóżeczku to teraz lepiej kupić mu nowe już większe łóżko, żeby wyeksmitować go z naszego łóżka, a dla dzidziusia mamy dostać turystyczne więc dwa mi nie potrzebne. A dodatkowo jesteśmy w trakcie kompletowania mebelków do pokoiku dla dzieci i najzwyczajniej te z misiem nie pasują do tych które kupiliśmy
Witaj Magdalena, rozgość się u nas!
Monia dobrze, że małej już lepiej Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie wstawania tak wcześnie, ehhh nie wiem co by było jakbym miała wrócić do pracy i wstawać tak wcześnie. Teraz średnio wstaję między 8-9 później jeszcze w dużym pokoju leżę do 10-11 To Ty już masz połowę dniówki za sobą
No dobrze to ja dodaję brzucholek - 21 tydzień