BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #474698 przez Anabelle
monia89 napisał:

kaikai dziękuję :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

monia, ja też chłonę słodycze, szczególnie czekoladę mmm ;)
ale tydzień temu miałam robioną glukozę na czczo i w normie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #474719 przez kasia1329
Mankowa mi jakos specjalnie się cukrzyca w ciąŻy nie objawiala. Na czczo miałam cukier idealny. Dopiero podczas testu obciążenia glukozą wyszedł cukier podwyższony po godzinie i dwóch od.wypicia tego.świństwa.
Teraz mam często spadki cukru, objawiają się nagłym osłabieniem, trzęsącymi się rękami. Ja sobie.kontroluje.cukier.codziennie za pomocą glukometru, zdarza się że.krótko po zjedzeniu dużej ilości slodkiego cukier podskakuje bardzo i wtedy.robię się.senna. Wydaje mi się też że przyrost wagi może być symptomem ale nie musi.

12 lata 1 miesiąc temu #474722 przez kasia1329
Monia89 w okolicach 26 tygodnia jest to picie.glukozy.

12 lata 1 miesiąc temu #474728 przez agi-p
Mankowa cukrzyca jest tak podstępną chorobą, ze jej objawy długo można mylic z wszystkim innym lub wcale ich nie dostrzegać ...

Najlepiej zrobić badanie cukru na czczo . Chociaż i tak jednorazowo wynik może być z różnych przyczyn podwyższony .

Ja jako że mam cukrzyce , to mierze poziom cukru 4 razy dziennie . I mimo,że wbijam tyle samo insuliny w danym dniu i jem dokaładnie to samo , to wyniki mam rózne .W ciąży jest inne spalanie . W ogóle wystarczy inna ilość wysiłku , nerwów czy przeziębienie i wynik inny . Nawet leki wpływają na wynik .

12 lata 1 miesiąc temu #474730 przez kasia1329

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #474731 przez kaikai
Anabelle ja częściej ostano miałam ochotę moim rzucić o ścianę :)
mam nadzieje ze jak wróci z pracy to mu się nie odmieni :)

ja w ogóle nie mam ochoty na słodycze, a czekoladę , kawałeczek jem tylko wieczorem jak chce żeby dzidziuś bardziej kopal :)

myślę już o wizycie , 3 mam usg, 4 wizyta kontrolna , a tydzień wcześniej muszę jechać na pobranie krwi , tak mi się nie chce tam jeździć , wybrałam sobie szpital tak daleko , musze4 jechać autobusem potem metrem , jeszcze najgorzej rano na badania bo na czczo , słabo się robi ,tłok ,o rety......sama jak jadę to zajmuje mi to prawie 1,5 godz. z mężem samochodem pol godziny a jak jest korek to ok 40 min., liczyliśmy już ile czasu to zajmuje w razie porodu.

12 lata 1 miesiąc temu #474736 przez kasia1329
Agi u mnie na czczo nic nie wskazywało na cukrzycę ciążową, dopiero po obciążeniu glukozą. Ale miałam to samo na diecie. Bywały dni.że powtarzałam menu a wyniki były zupełnie różne mimo tego samego jedzenia.

12 lata 1 miesiąc temu #474739 przez Anabelle
Kaikai, to bardzo daleko faktycznie. Ja właśnie dlatego, że szpital mojej ulubionej lekarki jest 2,5h autobusem w 1 stronę, a ok 40-50 minut samochodem, zaczęłam się umawiać do ginekologa na miejscu i wybrałam inny szpital. Teściowa mi tak mówiła, że gdzie po porodzie obolała będę jak mi adrenalina spadnie, jeszcze jak pęknę albo mnie natną to jechać taki kawał samochodem, że to byłaby dla mnie katorga.
No ale będę jeździć do mojej lekarki raz na jakiś czas :)

12 lata 1 miesiąc temu #474752 przez monia89
Ja badam sobie cukier na czczo i zawsze mam badany na wizycie tylko nie mogę jeść przed z 2 godz. tylko glukometrem i zawsze mam najniższej granicy.
Dzięki bo własnie nie wiedziałam kiedy to się bada.

12 lata 1 miesiąc temu #474756 przez monia89

12 lata 1 miesiąc temu #474758 przez kaikai
Anabelle w razie nagłego porodu mam szpital inny bardzo blisko , ale tamten mi się bardzo podoba wiec mecze się z tymi dojazdami :( ten co wybrałam jest po remoncie , jest tam szkoła rodzenia , przychodnia przyszpitalna nowoczesna maja dobry sprzęt robią wszystkie badania za free , na każdej wizycie usg , poród rodzinny , znieczulenie za darmo i nie odsyłają pajetek z powodu braku miejsc w razie porodu i to jest dla mnie największy argument
wcześniej planowałam poród w św. zofii bo to taki przyjazny szpital podobno, ale jak się dowiedziałam ze mogę zostać nie przyjęta z powodu braku miejsc to zrezygnowałam, nie mam ochoty rodzic i szukać szpitala gdzie jest miejsce , w dodatku przeważnie trafia się wtedy do najgorszego , niesprawdzonego .

12 lata 1 miesiąc temu #474764 przez Anabelle
pewnie, że tak, masz rację. ja miałam utrudnioną sprawę, bo ten daleki szpital ma porod rodzinny i znieczulenie za free, ale jest przepełniony i czesto odsyłaja do domu!
dla mnie jest to nie do pomyślenia - nie chce, żeby mnie spanikowanej, ktokolwiek odsyłał do domu :D

12 lata 1 miesiąc temu #474765 przez patrycja280791
hej
dziewczyny ogladam wlasnie wózki na allegro i jeden wpadl mi w oko co myslicie?
allegro.pl/wozek-3w1-verdi-max-super-zes...ier-i2780343244.html

12 lata 1 miesiąc temu #474773 przez kaikai
patrycja280791 bardzo fajny i wygląda solidnie , mi się podoba kolor 14 i 27 :)

12 lata 1 miesiąc temu #474779 przez Anabelle
Powiem Ci, że najlepiej jak się wózkiem pojeździ - mi to bardzo pomogło. Czasami coś mi się podobało, a jak zaczęłam jeździć to totalnie na nie :)
Ze zdjęć wydaje mi się, że jest pojemny kosz, całkiem spore koła i składa się do małych rozmiarów co jest plusem. Zastanawiam się jednak nad jakością - bo powiem szczerze, że byłam w 3 sklepach z wózkami i z reguły sam dobry stelaż amortyzowany z pompowanymi kołami to koszt od 1000-2000 zł. Fotelik samochodowy z atestami to w sklepach koszt ok 300-600 zł, gondole są średnio po 400-800 zł, torba ok 80-200 zł... a tu na aukcji nowy wózek z fotelikiem, spacerówką gondolą, moskitierą, parasolką, torbą itd za 950 zł... hmmm
Jak mam być szczera to jak jeździłam po sklepie wózkami z stelażami za 800 zł to miałam wrażenie, że zaraz się rozpadną. Takie liche plastiki...
No ale może to dobra firma - nie widziałam tego wózka na żywo.
Może poszukaj gdzie można go oglądnąć na żywo i koniecznie sobie nim pojeździj - czekam na relację, bo też szukam wózka z pompowanymi kołami :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka