- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Podczytałam, ale teraz odrabiam jakieś zaległości i do Was wbijam
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Kasiu z tymi piersiami to zawsze problem . Ja tam chętnie zabrałabym parę cm od Ciebie
Jak tam obiadek się udał ?
Kasiu ja też mówiłam, że 2-kę dzieci tylko będe miała , ale na trzecie się świadomie zdecydowaliśmy Tyle , ze ja mam ogromną różnicę między Paulą a Amelką i chciałam tym razem małą , żeby dzieciaki razem sie wychowywały
Klaudia czyli jutro wielki dzień i wizyta Ciekawe ile te Twoje zbóje już mają cm
A te pampersy happy podobno bardzo fajne i wcale nie takie tanie .
Anabelle ale wypas z tymi dwoma usg połówkowymi Ja 29 listopada mam wizytę u swojej ginekolog , w grudniu ok 10-go kolejne prenatalne , a 17-go wizytę u innego ginekologa , więc też się naoglądam Bobaska
Monia89 ja pampersów 1 używałam długo . Amelka urodziła sie z wagą 2690g i jedynki były na nią dobre przez długi czas. A w czasie ciąży nakupiłam jak szalona dwójek , a jedynek tylko 2 paczki Pampersy premium care są rewelacyjne . Ja je kupowałam non stop.Są zdecydowanie bardziej chłonne niż wszystkie inne .
Co do marek pampersów ,to ja długo kupowałam pampersy premium care . Nie powiem, bo kupowałam na próbę inne , ale te najbardziej spasowały mi i Amci . Po innych dostawała wysypki i nie wytrzymywały jej płynnych kupek i wylewało sie wszystko.Tu się nie zgodze z szwagierką Anabelle , bo pupcia noworodka bardzo wrażliwa i mimo,ze pampersy przebiera się bardzo często,to same zobaczycie ,ze jest różnica jakiego pampka się założy .
Ale jak już kupki się unormowały i Ami troszkę podrosła , to znowu zaczęłam szukac innej zamiennej marki . No papmersy activ baby wcale nam nie siadły , sleep&play -porażka na całej linii . Hugiessy fajne , a teraz nawet Daddy z Biedronki kupujemy i są naprawdę fajne i chłonne .
Wydaje mi się , ze nie warto teraz kupowac nie wiadomo ile paczek .Może się okazać tak jak w Naszym przypadku,że Dziecko będzie uczulała jakas marka i zostaniecie z zapasem niepotrzebnych pieluch . Często są promocje na pampersy,więc nie ma co szaleć .
Teraz można inne rzeczy kupowac , a pieluchy zostawić na koniec . Tzn takie moje zdanie , każda zrobi jak zechce .
- klaudia_286
- Wylogowany
- gadatliwa
no jutro wkoncu wizyta a najlepsze ze zapomnialam o ktorek 13 lub 14 wiec musze dzwonic to chyba z wrazenia
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Basbik_86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Współczuję abstynencji seksualnej, chociaż ja ostatnio na nic nie mam ochoty w tej kwestii.
A jak lekarz każe brać witaminy i tabletki - to niestety trzeba. Trzymak kciuki, żeby wszystko było dobrze.
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Ja na początku inwestowałam w pampersy, ale nie kupowałam ani razu tych premium care, a później kupowałam po jednej paczce na próbę huggisy (przy kupkach była masakra), happy ( skutecznie maskowały zapach kupki i zdarzało się że synuś miał odparzoną pupe, dada z biedronki ( jak dla mnie za bardzo śmierdzialy i nie kupiłam), sleep and play pampers (niewygodne zapiecie powodowało nie zawsze odpowiednie dopasowanie, szybko się robiły mokre), babydream z rossmana ( jak dla mnie najlepszy odpowiednik pampersów a i cena w miarę nie duża, są dwa rodzaje pakowane po 40i80 szt i z oznaczeniem fit to mi te drugie bardziej pasowały. Nie pamiętam tylko od jakie wagi są te z rossmana)
Wydaje mi się że kupowanie dużych ilości na zapas jest bez sensu. Niektóre dzieci rodzą się takie duże że nie noszą w ogóle tych 2-5kg. Podobnie z ubraniami. Moja kuzynka urodziła dziecko 6kg i 63cm i zaczynała od rozmiaru 68 ubranka a wszystkie mniejsze jej zostały.
Ja zakupy będę robić w marcu. A teraz jak mam coś więcej kasy to.odkładam, dla mnie bez różnicy czy wydam je teraz czy za trzy miesiące.
Agi obiadek był dobry chyba bo nic nie zostało
Zupka pomidorowa z ziemniakami, na drugie kotlety ryżowe zapiekane z jajkiem, sos czosnkowo paprykowy, kurczak panierowany w bułce z ziołami prowansalskimi, bukiet warzyw gotowanych na parze i mizeria z ogórków i sałaty objadła m się bardzo.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzięki Bogu ja nie mam problemów ze spaniem podusia to mój przyjaciel
Basbik ja jak brałam tabletki.dopochwowe to sama wprowadzałam abstynencje, bo nie.czułam się komfortowo. Przed każdą wizyta uświadamiam też męża że gdy zajdzie taka konieczność to może się zdarzyć że seks dopiero po porodzie. Jest.dużo innych alternatyw równie przyjemnych więc może warto o tym pomyśleć, a to też zbliża
My dziś byliśmy u mojej chrześnicy, ma 8,5 roku. Mati się wyszalał a teraz śpi jak suseł, oby jak najdłużej.
Moja mama wróciła z wujkiem od babci i niestety nie przywiozła dobrych wieści. Babcia jest słabiutka, wygląda niż 2 tygodnie temu ehhh męczy mnie to że nie mogę do niej pojechać a z drugiej strony boję się ją zobaczyć w takim stanie.
Tata został z nią dalej. We wtorek niby lekarze mają.decydować co dalej.
Agi powiem Ci że ten lek na zatwardzenie na Mateuszka działa super i czytałam w ulotce że cukrzycy też mogą go stosować, chyba że występuje nietolerancja sorbitolu. Więc może warto żebyś spróbowala albo choć zapytała lekarza o to.
Ja dziś znow mam chęć na kebaba, ale jutro to już chyba nie odpuszczę
No ok to nadrobiłam dzisiejszy dzień, a teraz kładę się spać.
Spijcie dobrze!
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ech, dlaczego ta doba taka krótka
Buziaki Kochane
Szykować już powoli brzucholce
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
paletka gratuluje coreczki!!! a Basbik synka
co do pampersow to ja na pozcatku uzywalam pampersa 1 zuzylam chyba tylko 2 paczki tak naprawde dwojki nie sa wiele wieksze a przedzialy wagowe sie zazebiaja jak robic zapas to wiecej 2 bym kupila nawet jakby mialy byc na pozniej to napewno sie przydadza a jak za duzo 1 nakupiecie to beda lezec...po jakims czasie kuzynka namowila mnie na dada z biedronki i dla mnie rewelacja!!!sa duzo tansze a sa super bardzo chlonne i nic nie wycieka.teraz jak bym byla w ciazy znowu to kupilabym moze 1 paczke z pampersa a reszte od razu z biedronki.jedynie przy zmianie z pampersa na dada odczuwa sie ze sa troszke sztywniejsze ale po dluzszym stosowaniu to sie tego nie widzi i nie odparzaja czy cos. Julka zcasem przez noc potrafi tyle nanikac ze pampers wazy pewnie z 3 kg i nic nie wycieka tak samo z kupkami JUlka czesto rzadkie robila i wszytko bylo na swoim miejscu
dla mnie happy to totalna porazka tak samo chusteczki;/
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Babsik nie denerwuj się tak.Ciąża to obciążenie dla organizmu i troszkę może świrować .Większość z Nas przyjmuje różne leki ,ale to wszystko dla dobra Maleństwa,więc nie ma się co dołować
Abstynencja ciężka sprawa .Ale zdążycie wszystko nadrobić My po mojej wizycie w szpitalu i grożącym poronieniu też mieliśmy abstynencję 1,5miesiąca .Nie powiem żeby było super,ale daliśmy radę . Mąż wręcz mówił,że podchodzi do tego zupełnie inaczej,bo wie że to dla dobra Maluszka i nie ma dla niego problemu . Wręcz sama musiałam inicjowac zbliżenie ,bo bal się ze coś będzie znowu nie tak .
Kasiu z tym kupowaniem wcześniej , to niektórzy nie mają tendencji do odkładania , wiec lepiej od razu coś pokupować W poprzedniej ciąży gromadziłam rzeczy pomału .Dostawałam ubranka od znajomych inne pomału kupowałam , wózek i łózeczko miałam wybrane,trzeba było tylko zapłacić i zabrać a reszta była w planach , tak jak pranie wszystkiego i prasowanie .Jednak w 34 tc trafiłam ze skurczami do szpitala i zagrażał mi poród przedwczesny . Wtedy uświadomiłam sobie ,ze nic nie mam przygotowane .A że ja lubię mieć wszystko po swojemu , to przerażała mnie wizja wijącego się w pośpiechu i zdenerwowaniu Męża po Naszym domku w poszukiwaniu odpowiednich rzeczy .A jeszcze gorsza wizja , to to , ze ma to prać czy nie daj Boże prasowac !!!! Na szczęście po tygodniu lekarzom udało się powstrzymać poród :)Jak tylko dotarłam do domku , to pierwsze co , puściłam pralkę z ciuszkami,zapłaciłam za wózek i kazałam skręcić łóżeczko .
Czasami poród Nas zaskakuje tak bardzo,że teraz już wolę być chociaż połowicznie przygotowana.
Kasiu ,ale miałaś wypasiony obiad Az mi ślinka poleciała Nie dziwię się ,ze nic nie zostało
I proszę podaj mi jeszcze raz nazwę tego leku Matiego.Zapisałam poprzednio,ale nie wiem gdzie ta kartka
Anabelle zdjecia jutro
Miłego poranka
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a obiadek rzeczywiscie mega wypas
ja dzis planuje zrobic piers w ciescie nalesnikowym...ale co z tego wyjdzie to nie wiem bo pierwszy raz bede robila moze sie nie potrujemy
a moja noc byla koszmarna! Julka strasznie kaszlala cala noc prawie nie spala no i ja tez przez to...nie wiem juz co mam jej dac zeby ten kaszel minal??teraz daje jej flegamine i nacieram ja amolem ale nic nie jest lepiej a najgorzej jest w nocy!!