- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Monia w tym miesiącu miał urodziny mojego męża brat, jego dziewczyna, mój kuzyn, wujek i tata, w grudniu mikołaj i święta do tego moja siostra, kuzynka i bliska koleżanka. W styczniu mój chrzestny, ja więc trzeba imprezę zrobić, rodzice mają rocznicę ślubu i my z mężem mamy rocznicę ślubu, a że u nas rodzina jest podzielona wiarą i część urodZin nie obchodzi więc zawsze przychodzą na rocZnicę ślubu, tak więc kolejne.wydatki. Do tego dZień babci i dziadka
W lutym moja chrzesnica ma urodziny no i na luty planujemy odświeżenie mieszkania i zakupy dla dzidzi.
A marzec to kolejne urodziny kuzynki, mój mąż ma urodziny, dodatkowo mamy ubezpieczenie auta i przegląd. Tak więc osiwiec można, a to tylko najblizsza rodZina z naszego miasta, a gdzie tam reszta rozrzucone po pl.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Co do zakupów to ja gdzieś na promocji kupiłam kocyk, mam też ze 2 pary śpioszków. Nic na razie nie kupuję, ale rozglądam się, najbardziej za wózkiem. Czytam opinie w necie, przeglądam aukcje na allegro, nawet już w sklepie oglądaliśmy. Ale jak na razie czarna dziura w głowie, nie mam pojęcia co chcę. Kupimy pewnie ok stycznia-lutego. Chyba, że jakaś super oferta się wcześniej trafi.
Jeżeli chodzi o wczesne/późne kupowanie, to chciałabym do końca 7 miesiąca mieć najważniejsze rzeczy gotowe. Niedawno dwie moje znajome urodziły wcześniaki i oprócz stresu i siedzenia u maleństwa miały na głowie szybkie kompletowanie wyprawki. Jak ma się coś złego stać to się stanie, nieważne kiedy kupimy wózek czy łóżeczko.
No ale wiadomo, każdy robi po swojemu, nie chodzi o to, żeby sie przekonywać nawzajem czyja opcja lepsza
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ze strony mojego M nikt nie obchodzi zadnych imprez:) a z mojej strony chodzimy tlyko do rodzicow babci i jednej ciotki takze szalu nie ma na szczescie:) jakos nie przepadam za tymi zlotami rodzinnymi..
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Kasia - ja też troszkę się obawiam, na razie nic nie kupiłam jeszcze, jednak staram się oglądać w internecie, dodawać zakładki do najlepszych ofert - nie chcę się obudzić z ręką w nocniku, szczególnie, że to będzie nasze pierwsze dziecko, więc mąż nie miałby obeznania w tym "jak działać w razie W"
Heri - zazdroszczę, że wszystko wraca do normy, no i tylko 2 miesiące My z M siedzimy u teściów już rok i 2 miesiące. Pokoik 3x3m tak mały, że łóżko 140x180 zabiera nam połowę pokoju. Szafy nie są w stanie zmieścić wszystkich ciuchów, ba! nadal nie przywiozłam wszystkiego z Krakowa od rodziców. Wczoraj jednak skończone zostały ściany i sufity w całym poddaszu. Teraz jeszcze mój M musi zagruntować ściany i sufity, położyć wylewkę samopoziomującą, położyć płytki w pierwszym przedpokoju, zrobić wymiary i zamówić jakieś badziewne drzwi na zimę... Drewno kominkowe już mamy. M wolałby zostać do wiosny na dole u teściów, żeby mieć pewność, że nie zmarzniemy, bo na górze jest ogrzewanie podłogowe i kominek z rozprowadzaniem ciepła, jednak nie ma drzwi i mebli więc blisko 100 m2 do ogrzania Ja jednak mam to gdzieś! Mój kręgosłup nie wytrzyma spania całej ciąży na rozkładanej kanapie! Szczególnie, że w tym tygodniu przychodzi nam łóżko, stelaż, 2 szafki nocne i materac ortopedyczny z termoelastycznej piany Do pokoju na dole go nie wstawimy bo rama ma 224x224 cm ;D
Więc nie wiem co ma w planach M, ale ja biorę łóżko i poddasze, choćbym miała tam spać w 14 stopniach
Jak dam radę to wkleję Wam zdjęcia poddasza
Monia - na Twoim miejscu poszłabym do 2 ginekologów. Poszukaj jakich możesz mieć na NFZ, jakich prywatnie w okolicy - poczytaj opinie na internecie. Na NFZ umów się do dwóch lekarzy spokojnie, a jeśli masz możliwość to do jakiegoś z dobrymi opiniami prywatnie.
Potrzebujesz teraz kompetentnego lekarza, który będzie budził w tobie zaufanie.
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a do tej pozal sie lekarki co teraz chodzilam pojde jak juz nie bedzie innych ktorzy na nfz przyjmuja w tej przychodni zalezy mi glownie na tym usg zebym nie musiala znowu czekac
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
na NFZ jest u nas jedna przychodnia w ktorej od reki zrobia mi usg w innych pewnie dostalabym skierowanie i znowu czekac...prywatnie juz wybralam sobie lekarke podobno swietna tylko ciezko sie dostac ale zapisze sie z wyprzedzeniem i pojde niech sprawdzi a moze do tego czasu juz w ciazy bede
a do tej pozal sie lekarki co teraz chodzilam pojde jak juz nie bedzie innych ktorzy na nfz przyjmuja w tej przychodni zalezy mi glownie na tym usg zebym nie musiala znowu czekac
Co do NFZ, to zależy do lekarza. Mi jeden lekarz powiedział: Na NFZ kierowane są kobiety dopiero po 3 poronieniach. W przypadku mniejszej ilości, kobietom nie przysługuje
refundacja skierowań i badań dotyczących zaburzeń immunologii rozrodu oraz poronień nawracających.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Kurde coraz bardziej odczuwam kręgosłup przy codziennych rzeczach.....
A już jutro usg
- glikomama
- Wylogowany
- gaworzenie
Zaczne do razu od pytania które nurtuje mnie już od kilku dni a zapomniałam zapytac mojej diabetolog.
Czy musze jakąs konkretną ilośc kalorii na dzien zachowac?Chodzi mi o to czy jest jakas minimalna norma której trzeba sie trzymac?
Ja o swojej cukrzycy dowiedziałam sie niecały tydzień temu i jestem dopiero na poczatku komponowania swojej diety.Wychodzi mi to średnio szczerze mówiąc ale moja pani lekarz jest ze mnie zadowolona .
Na szczęscie jak narazie udaje sie panowac nad cukrem wiec insulina poczeka tylko pomysłów na jadłospis brak:(.
MAcie może jakies smakowite i sprawdzone przepisy na nietrudne dania?
JA mam termin z miesiączki na 26 kwietnia natomiast z prenatalnych badan na 6 maja (taka mała rozbieżnośc. Pozdrawiam
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale ciesze sie ze szybko bede to miala za soba..
ale teraz mi sie nasunelo pytanie jak dostane do tego czasu @??to jak mnie zbada??
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wogole to pierwszy raz z wlasnej woli ide do gina faceta..do tej pory wybieralam babki a faceci ewentualnie z przymusu w szpitalu
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz byłam raz u mężczyzny, z-cy ordynatora Siemiradzkiego, bo to mój drugi lekarz będzie od prowadzenia ciąży - tylko, że teraz to jedynie analizował moje wyniki i mam przyjść dopiero na następną wizytę - zobaczymy co bedzie się działo
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
Generalnie w.diecie nie.chodzi o kalorie a o indeks glikemiczny poszczególnych produktów. Wyrzeczeniem tak naprawdę.są słodycZe i cukier, a reszta to zdrowa żywność
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kuzynka miała cukrzycę w ciąży, to wynajęła dietetyka - ale to raczej wersja dla rozrzutnych