BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #474516 przez kasia1329
Monia ja przerabiałam kilku ginekologow facetów i kilka kobiet i zdecydowanie stwierdzam że do babki już nie pójdę. W moim odczuciu faceci są bardziej.delikatni. Nie zapomnę jak podczas porodu lekarka mnie zbadała to się.aż.z bólu popłakałam. Niemiała wcale.rozwarcia a ona na siłę próbowała je.znaleźć
:unsure: :unsure:
Ja tam nie traktuje lekarza jako mężczyznę-obiekt pożądania. Ma mi pomóc u tyle więc nie ma co.się wstydzić.

Jak miałam prawie 18 lat dostałam zapalenia pochwy po kąpieli w jeziorze, pojechałam do szpitala bo.rodziców nie było i nie miałam nawet kasy na wizytę prywatną, a ona bez pytania czy jestem dziewicą czy nie zbadała mnie jak prawdziwą kobietę :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #474528 przez Anabelle
U mnie też 99% osób chodzi do mężczyzn ginekologów; sąsiadka, świadkowa, mama, jedna szwagierka, druga szwagierka, kuzynka...

12 lata 1 miesiąc temu #474529 przez kasia1329
Anabelle ja korzystalam z porad dietetyka w ramach poradni cukrzycowej, babka też chorowała na cukrZyce od kilkunastu lat więc była najlepszym fachowcem.
A co do.zdrowej.żywności to.prawda że dla nas najlepiej byłoby.tak jadać codziennie.
Ja uwielbiam makarony ciemne Z lubelli

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474530 przez glikomama
:) dzięki dziewczyny właśnie tak zaczęłam robic wszystko na zdrowsze ale i musiałam zmniejszyc drastycznie porcje np na śniadanie moge zjesc tylko jedną kromke grahama z szynka pomidorkiem i papryką (tego kroje wiecej na talerz. Bo jak zjem juz dwie kromki to mam za wysoki cukier.I własnie o to chodzi ze praktycznie ciagle jestem głodna tyle co obiadu sobie moge pozwolic na cos wiecej bo całą piers z kurczaka duszona z warzywami zjadam i cukier spoko.Ale to tylko jeden posiłek na dzien taki do zapełnienia głodu :(

A na dietetyka prywatnego to niebardzo mam teraz zbędne fundusze :(.

I właśnie zastanawiam sie czy musze organizm do mniejszych porcji przyzwyczaic czy poprostu za mało jem.Lekarka powiedziała ze jestem w sam raz wiec niewskazane jest bym zbytnio schudła.

A co do wyboru wózka pozwolicie ze się wtrące ja mam smaka na chico 3 w 1 fun czy jakos tak jak zanjde linka to napisze.Ale tez za tani nie jest:( choc planuje babcie zmobilizowac :).
Przesądna tez nie jestem ale ubranek nowych żadnych jeszcze niekupiłam.Mam częśc po starszej córci tylko jeszcze nieznam płci.
A wy już wiecie co nosicie pod serduchami?

12 lata 1 miesiąc temu #474534 przez MoNiaaa
ja mam chyba uraz\ po moim pierwszym badaniu..mialam podejrzenie o wyrostek ale wczesniej musial mnie tez ginekolog zbadac niby pytal czy jestem dziewica ale raczej nie bylo to przyjemne badanie ani delikatne.pozniej poszlam do babki tak normalnie bylo pozniej w ciazy do kolejnej tez dalo sie przezyc no i pozniej w spzitalu znowu faceci malo delikatni z lapami 2 razy wiekszymi od przecietnych i tez nieprzyjemnie do tego ciagle ktos wchodzil do gabinetu a ja z golym tylkiem...wogole to rozbieranie i spacer na fotel jest krepujace...staram sie ubierac zawsze dluzsza bluzke bo badz co badz to krepujace.
ja jeszcze na swojego gina nie trafilam;/

http

]

12 lata 1 miesiąc temu #474536 przez Anabelle
Kasia - Tak, te ciemne z lubelli nie są tak odmienne w smaku. Jednak te takie w 100% z jakimiś otrębami, to zupełnie smaku normalnego makaronu nie przypominają. Podobno super zdrowe - ale ja serdecznie dziękuję :D

Glikomama - wiem, że kuzynka jadła min 8 posiłków dziennie. Dietetyk coś jej wyliczał. Synek urodził się zdrowy i dorodny :) Ja płci dalej nie znam :( Dowiem się 7 grudnia, więc prawie na mikołaja :)

12 lata 1 miesiąc temu #474574 przez kasia1329
Glikomama mi lekarka na każdej wizycie mówiła że nie mam się glodzIc. Ja jadlam.co.2 godziny zaczynałam o 6 konczylam ok 21. Po pewnym czasie żołądek się przyzwyczaił i już nie domagał się większych porcji. Ale jeśli do następnej wizyty ciągle będziesz odczuwała głód to chyba warto pomyśleć o insulinie po jedzeniu, dlatego że i Ty i dziecko potrzebujecie odpowiednich ilości jedzonka i poszczególnych składników a glodzenie się nie.jest odpowiednie. Poszukaj sobie.w.internecie o indeksie glikemicznym poszczególnych produktów, są takie które mają niski i można ich.zjeść więcej na porcję. O ile.dobrze.pamiętam.to w.ciąŻy codziennie powinno się jeść równowartość 20IG. Podrzciłabym jakiś link ale teraz korzystam z internetu przez telefon.

12 lata 1 miesiąc temu #474579 przez kasia1329
Warto.też zagęszczać sobie jogurty, zupy czy sosy otrębami owsianymi. Peczniejaą w.żołądku i zmniejszają uczucie glodu.

12 lata 1 miesiąc temu #474658 przez agi-p
Co do ginekologów ,to ja wolę facetów :P Chociaż teraz chodze do Babeczki ;)

Glikomama Kasia już Ci tu fajnie opisała wszystko. Mi diabetolog mówiła , ze podstawa to 5posiłków i tego przestrzegać musiałam .
W ogóle jak byłam u niej na wykładzie , to powiedziała , zebym na dzień przeznaczyła 6 kromeczek ciemnego pieczywa i podzieliła to , np na śniadanko,drugie śniadanko i kolację .
Dodatkowo wszystkie płatki do mleka , które lubiłam zamienić na płatki owsiane i jogurt naturalny . Samego mleka nie mogłam . Z owoców tylko jabłka i kiwi .
Zupy nie zabielane , produkty pełnoziarniste ,zero cukru i słodyczy .
Żadnych soków , tylko woda mineralna .
Dietetyka mam w szpitalu ,wiec nic nie płace za konsultację . Najgorzej zaczynac , potem organizm już przyzwyczajony .
Ale nie możesz głodna chodzić ... musisz dopasowac coś innego.Płatki owsiane są super ... szybciej czuć napełnienie w żołądku :) Mimo,że ich smak na poczatku pozostawia wiele do życzenia , to można się przyzwyczaić ;)
Ja niestety skończyłam na insulinie , ale trzymam kciuki,żeby Tobie udało się na samej diecie :)

12 lata 1 miesiąc temu #474664 przez mankowa
Hej dziewczyny a mam pytanie jak objawia sie taka cukrzyca ? ja w pierwszej ciazy nie mialam, jadlam wszystko lacznie ze slodyczami, teraz mi nie dobrze nawet po slodkich sokach, czy po czekoladce ciasta moge jesc ile tylko bedzie na stole ale nie wszystko co slodkie mi smakuje.

12 lata 1 miesiąc temu #474674 przez Anabelle
Raz na 2 miesiące ja robie badanie glukozy na czczo.
A mi słodycze tak sobie, ale czekolada :D napoleon, czy cini minis - mmm
Ciastka średnio.

12 lata 1 miesiąc temu #474679 przez kaikai
witam,

monia89 brzuszek masz już dorodny :)

patrycja280791 i agat wasze domki tez piękne :)

MoNiaaa wczoraj czytałam ze po porodzie macica się oczyszcza przez 6 tygodni , wiec myślę ze w twoim przypadku nawet jakbyś teraz była znowu w ciąży to nie trzeba się martwic :) , oczywiście lepiej znać datę ostatniej miesiączki , ale na usg można dokładnie stwierdzić wiek ciąży , u mnie jest to dzień różnicy .

co do zakupów dla maluszka to ja na razie tez nic nie kupuje tylko oglądam , na początku ciąży skusiłam się na kupno malusieńkiej piżamki i dostałam opieprz od męża ,leży schowana na dnie szafy :dry:
postanowiliśmy ze po nowym roku zaczniemy powoli kupować, łóżeczko przed porodem a wózek kupią teście i będzie u nich stal do urodzenia dzidziusia
pieluchy to kupie jedna paczkę do szpitala potem jak dzieciątko się urodzi to mąż kupi, może jak będzie gdzieś jakaś promocja to kupie tak jak MoNiaaa napisała ten rozmiar 2 , faktycznie dobry pomysł :)

jeśli chodzi o zdrowe odżywianie , odkąd jestem w ciąży mam wstręt do cipsow,McDonalda itp. śmieciowego jedzenia :) za to polubiłam takie domowe obiady jak w przedszkolu :blush:
może dlatego schudłam bo wcześniej nie odżywiałam się za dobrze ;)
dziś na obiad potrawka z kurczaka z fasolka szparagowa :)

dobry humor mam dziś , M obudził mnie rano milo :) trochę stresu było po tak długim czasie ale chyba się znowu zakochałam he he :) :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #474684 przez monia89
A w którym tyg pije się glukozę???
Boje się o tą cukrzyce bo ja nie jem słodyczy tylko je pochłaniam :P
A ja wolę kobietki ginekolog byłam badana przez faceta i było gorzej.....

12 lata 1 miesiąc temu #474690 przez monia89
kaikai dziękuję :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #474694 przez Anabelle
kaikai - czytajac Twój post, cały czas się uśmiechałam :D
szczególnie jak przeczytałam o Twoim M :D.
Mój też czasami taki kochany, a później mam ochotę rzucić nim o ścianę :D haha
Zazdroszczę Ci jednak miłości do domowych obiadków - ja mam do nich wstręt. Jak czuję mięso duszone albo sznycle, albo smażone kotlety, albo nie daj boże warzywa duszone czy z patelni, o mi się toaleta przed oczami pojawia :D
Ale za to zinger z kfc, pyszna włoska pizza na cienkim cieście czy frytki domowej roboty albo cruasant maślany czy owoce i tosty, śledzie - mmmm :)

Jakbyście znalazły fajną promocję na pieluchy 2ki, to dajcie znać :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka