- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Ja tam nie traktuje lekarza jako mężczyznę-obiekt pożądania. Ma mi pomóc u tyle więc nie ma co.się wstydzić.
Jak miałam prawie 18 lat dostałam zapalenia pochwy po kąpieli w jeziorze, pojechałam do szpitala bo.rodziców nie było i nie miałam nawet kasy na wizytę prywatną, a ona bez pytania czy jestem dziewicą czy nie zbadała mnie jak prawdziwą kobietę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do.zdrowej.żywności to.prawda że dla nas najlepiej byłoby.tak jadać codziennie.
Ja uwielbiam makarony ciemne Z lubelli
- glikomama
- Wylogowany
- gaworzenie
A na dietetyka prywatnego to niebardzo mam teraz zbędne fundusze .
I właśnie zastanawiam sie czy musze organizm do mniejszych porcji przyzwyczaic czy poprostu za mało jem.Lekarka powiedziała ze jestem w sam raz wiec niewskazane jest bym zbytnio schudła.
A co do wyboru wózka pozwolicie ze się wtrące ja mam smaka na chico 3 w 1 fun czy jakos tak jak zanjde linka to napisze.Ale tez za tani nie jest:( choc planuje babcie zmobilizowac .
Przesądna tez nie jestem ale ubranek nowych żadnych jeszcze niekupiłam.Mam częśc po starszej córci tylko jeszcze nieznam płci.
A wy już wiecie co nosicie pod serduchami?
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja jeszcze na swojego gina nie trafilam;/
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Glikomama - wiem, że kuzynka jadła min 8 posiłków dziennie. Dietetyk coś jej wyliczał. Synek urodził się zdrowy i dorodny Ja płci dalej nie znam Dowiem się 7 grudnia, więc prawie na mikołaja
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia1329
- Wylogowany
- gadatliwa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Glikomama Kasia już Ci tu fajnie opisała wszystko. Mi diabetolog mówiła , ze podstawa to 5posiłków i tego przestrzegać musiałam .
W ogóle jak byłam u niej na wykładzie , to powiedziała , zebym na dzień przeznaczyła 6 kromeczek ciemnego pieczywa i podzieliła to , np na śniadanko,drugie śniadanko i kolację .
Dodatkowo wszystkie płatki do mleka , które lubiłam zamienić na płatki owsiane i jogurt naturalny . Samego mleka nie mogłam . Z owoców tylko jabłka i kiwi .
Zupy nie zabielane , produkty pełnoziarniste ,zero cukru i słodyczy .
Żadnych soków , tylko woda mineralna .
Dietetyka mam w szpitalu ,wiec nic nie płace za konsultację . Najgorzej zaczynac , potem organizm już przyzwyczajony .
Ale nie możesz głodna chodzić ... musisz dopasowac coś innego.Płatki owsiane są super ... szybciej czuć napełnienie w żołądku Mimo,że ich smak na poczatku pozostawia wiele do życzenia , to można się przyzwyczaić
Ja niestety skończyłam na insulinie , ale trzymam kciuki,żeby Tobie udało się na samej diecie
- mankowa
- Wylogowany
- gadatliwa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A mi słodycze tak sobie, ale czekolada napoleon, czy cini minis - mmm
Ciastka średnio.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
monia89 brzuszek masz już dorodny
patrycja280791 i agat wasze domki tez piękne
MoNiaaa wczoraj czytałam ze po porodzie macica się oczyszcza przez 6 tygodni , wiec myślę ze w twoim przypadku nawet jakbyś teraz była znowu w ciąży to nie trzeba się martwic , oczywiście lepiej znać datę ostatniej miesiączki , ale na usg można dokładnie stwierdzić wiek ciąży , u mnie jest to dzień różnicy .
co do zakupów dla maluszka to ja na razie tez nic nie kupuje tylko oglądam , na początku ciąży skusiłam się na kupno malusieńkiej piżamki i dostałam opieprz od męża ,leży schowana na dnie szafy
postanowiliśmy ze po nowym roku zaczniemy powoli kupować, łóżeczko przed porodem a wózek kupią teście i będzie u nich stal do urodzenia dzidziusia
pieluchy to kupie jedna paczkę do szpitala potem jak dzieciątko się urodzi to mąż kupi, może jak będzie gdzieś jakaś promocja to kupie tak jak MoNiaaa napisała ten rozmiar 2 , faktycznie dobry pomysł
jeśli chodzi o zdrowe odżywianie , odkąd jestem w ciąży mam wstręt do cipsow,McDonalda itp. śmieciowego jedzenia za to polubiłam takie domowe obiady jak w przedszkolu
może dlatego schudłam bo wcześniej nie odżywiałam się za dobrze
dziś na obiad potrawka z kurczaka z fasolka szparagowa
dobry humor mam dziś , M obudził mnie rano milo trochę stresu było po tak długim czasie ale chyba się znowu zakochałam he he
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Boje się o tą cukrzyce bo ja nie jem słodyczy tylko je pochłaniam
A ja wolę kobietki ginekolog byłam badana przez faceta i było gorzej.....
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szczególnie jak przeczytałam o Twoim M .
Mój też czasami taki kochany, a później mam ochotę rzucić nim o ścianę haha
Zazdroszczę Ci jednak miłości do domowych obiadków - ja mam do nich wstręt. Jak czuję mięso duszone albo sznycle, albo smażone kotlety, albo nie daj boże warzywa duszone czy z patelni, o mi się toaleta przed oczami pojawia
Ale za to zinger z kfc, pyszna włoska pizza na cienkim cieście czy frytki domowej roboty albo cruasant maślany czy owoce i tosty, śledzie - mmmm
Jakbyście znalazły fajną promocję na pieluchy 2ki, to dajcie znać