BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #496481 przez kaikai
Monia super ze z syneczkiem juz lepiej i taki duzy juz, moj to maluszek przy twoim ale silny jest kopie juz od rana :)

Moniaaa nie smuc sie moze sie udalo a jak nie to teraz swieta, sylwester odstresujesz sie :) i bedzie fasolka napewno.

Co do tej krwi to ja juz nie planuje wiecej dzieci, moje corki maja zupelnie inna krew niz ja b rh - ja mam 0rh- i dzidzius bedzie mial 0rh - chyba ze wystapi konflikt i bedzie mial a rh +
Wiec u mnie sie nie przyda do tego mamy problemy z konfliktem serologicznym i moga byc przeciwciala. Wiec nawet nie mysle o tym.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #496490 przez kasia1329
Dzień doberek :)

Glikomama - gratuluję córci :) będzie miała w czym wybierać bo tylu chłopców ma się urodzić :)

Azja ja tak miałam z Mateuszkiem do momentu gdy chodziłam do pracy. Wracałam i nawet nie miałam siły obiadu gotować tylko marzyłam o łóżku. Kiedyś zdarzyło mi się że wstawiłam zupę i zasnęłam, na szczęście mąż wrócił w miarę szybko że się nic nie spaliło :) Czajnik też kiedyś załatwiłam.
A teraz pracuję w domu i mam Mateuszka więc nie zawsze mogę poleżeć. Chociaż generalnie odnoszę wrażenie że jestem mniej zmęczona niż w pierwszej ciąży.

Moniaaa Ty się nie smutaj tylko myśl pozytywnie. Poza tym wiesz nie zawsze się udaje za pierwszym razem, więc nawet gdyby to nie ma się co załamywać tylko próbować dalej. Ale się nie możesz spinać bo nic nie wyjdzie. To już udowodnione że im bardziej się chce tym trudniej zrealizować.
Zrelaksuj się, przygotuj kolację, albo obiadek dla męża i niech wszystko będzie tak spontanicznie :)
A co do tego snu to ciąża we śnie wcale nie oznacza ciąży tylko zmiany :)
Ja nigdy nie wierzyłam w sny do jakiegoś czasu. Później zaczęłam sprawdzać w senniku i znaczenie snów się spełniało. Podobnie było ostatnio kiedy sen miał znaczenie że stracę bliską osobę. Nie dalej jak tydzień później zmarła babcia.
Więc akurat ten Twój sen ma dobre znaczenie na pewno :)

Dziś planuję sprzątanie kuchni i łazienki.
Okna przetrę w przyszłym tygodniu bo zapowiadają wyższe temperatury :)
Już chciałabym choinkę i światełka w oknach :) Zawsze mam wtedy lepszy humor jak migają te światełka :)

Miłego dnia!!!

12 lata 3 miesiąc temu #496561 przez MoNiaaa
na sylwka to juz dawno po dniach plodnych bede miala...staram sie nie nakecac ale wczoraj jakos sie zdenerwowalam bo niby najlepszy dzien a my go odpuscilismy mam nadzieje ze ten weekend zadziala albo dzis??
wiem ze za 1 razem nie zawsze sie udaje ale mam taka cicha nadzieje dwa razy sie udalo za 1 razem to moze i teraz?
a w sny ogolnie nie wierze za bardzo roznie mozna je interpretowac ale dziwne to bylo..

a ja tydzien przed swietami choinke bym chciala ubrac bo za wczesnie to tez nie ma klimatu

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #496579 przez kasia1329
No ja ubiorę nie wcześniej jak za tydzień bo zawsze żywą kupujemy, więc żeby chociaż do sylwestra doczekała.
Monia a dni płodne to już od 8 dnia więc może się udało :)

Ja właśnie myślę nad prezentem dla Mateuszka pod choinkę. I nie wiem co wymyślić żeby było dobrze. Autek ma już ogrom, klocków też podobnie zabawek edukacyjnych. Zastanawiam się nad hulajnogą albo nie wiem nad czym :(

Brak mi pomysłów a dodatkowo moje dziecko ma już tyle zabawek że połowa pochowana w piwnicy i w pawlaczach.

12 lata 3 miesiąc temu #496617 przez Azja
My ubieramy choinke w ten weekend bo moj maz uwielbia klimat choinki i swiatełek, chcial juz w listopadzie ubierac no ale troche wczesnie ;)

12 lata 3 miesiąc temu #496646 przez MoNiaaa
Azja to fajnie ze masz takiego rodzinnego meza na mojego takie klimaty srednio dzialaja chyba :side:
my pod choinke juz nic nie kupujemy od mojej mamy tylko dostanie jakies ciuszki i moze drobny prezent.

ale hulajnoga to fajny pomysl sa takie na 3 kolkach

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #496721 przez kasia1329
O takiej właśnie myślałam na 3 kółkach.

12 lata 3 miesiąc temu #496812 przez mankowa
Dzien dobry, krew pepmpwinowa przydaje sie kolejnemu pokoleniu zas nie dziecku, ktoremu to zostalo pobrane. Tutaj to sa ogromne koszta, wiec nie zawracam sobie tym glowe, gdybym rodzila w PL to byc moze zainwestowalabym w to ale tutaj kosztuje to 2500$ + miesieczne oplaty.

12 lata 3 miesiąc temu #496832 przez kasia1329
Mankowa właśnie krew pępowinowa może się przydać głównie dziecku od którego została pobrana, ponieważ zgodność komórek macierzystych jest 100% z tymi które dziecko posiada w organizmie i taka krew najczęściej służy do przeszczepów autologicznych właśnie.
Tak więc głównie zabezpiecza się dziecko któremu pobrano krew z pępowiny, a przy okazji czasami rodzeństwo czy innych członków rodziny.

12 lata 3 miesiąc temu #496836 przez mankowa
to moze tutaj gdzie zyjemy dzieje sie wszystko na odwrot ;)

12 lata 3 miesiąc temu #496849 przez malwinsien
Monia cudownie, że rączka rośnie :) Oby tak dalej :)
Ja właśnie wróciłam od lekarza i okazało się, że mam anemie... Więc nakupowałam wołowiny i zaczynam wcinać. Lekarz dał mi 2 tygodnie na poprawe wyników, bo nie chce brać żelaza...
Mam też skurcze Braxtona-Hicksa, ale całe szczęście to niegroźne.
Nowe uroki ciąży się zaczynają :)

12 lata 3 miesiąc temu #496869 przez Dave
Dzień dobry.

Ja dopiero teraz się witam, bo jak wiecie to u mnie wiecznie coś. Ale powiem Wam, że jesteśmy maksymalnie zadowoleni z ekipy. Robota pali się w rękach a przy tym dokładni, czyści, samodzielni no i w każdej kwestii można się dogadać.
Ale cicho sza, żeby nie zapeszyć. Przy budowie domu, też się nam wydawało, że fajne ekipa się trafiła, a tu taki bubel :dry:

A ja jutro idę do fryzjera :P :P :P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #496902 przez agi-p
Malwinsien dlaczego nie chcesz przyjmowac żelaza ?

Kasiu z ta hulajnogą , to super pomysł :) Moja Paula swego czasu też taką dostała :)

12 lata 3 miesiąc temu #496979 przez malwinsien
słyszałam od koleżanek, że miały straszne zaparcia po żelazie :/ wole tego uniknąć :)

12 lata 3 miesiąc temu #497060 przez agi-p
Oferta Polskiego Banku Komórek Macierzystych

Kaseta standardowa :
Opłata wstępna : 600 zl
Opłata podstawowa : 1690 zł
Oplata abonamentowa : 430 zł

Kaseta plus
op.wst. : 600zł
op.podst ; 1690 zł
opł.abonam. : 495 zł

Dwie kasety plus
Op.wst : 600 zł
op.Podst : 1890 zł
op.abonam : 900 zł

Opłata podstawowa może być jednorazowo wpłacona lub a ratach ( 3 lub 6 rat )
Opłata abonamentowa jest obniżana przy przechowywaniu krwi dla drugiego i kolejnego dziecka .
Opłata Abonamentowa może zostać wpłacona jednorazowo na 5,10,18 lat .
Opłata abonamentowa to całoroczna kwota za przechowywanie krwi . Pierwsza jest płatna po roku od pobrania krwi .

Można dopytywac o zniżki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka