BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #495927 przez Anabelle
Ja zobaczę co powiedzą o tym banku w szkole rodzenia - ma przyjść Pani.
Znajomego córka ma krew oddaną, ale to straszne pieniądze kosztuje :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #495964 przez kasia1329
Ja się właśnie zastanawiam. Bo koszt dość spory. A dodatkowo nie ma pewności że dzidzius będzie miał taką samą grupę krwi co Mati bo z naszej konfiguracji wychodzi że dzieci mogą mieć każdą grupę krwi. A już jak płacić to chciałabym wiedzieć że w razie "w' przyda się jednemu i drugiemu.

12 lata 3 miesiąc temu #496130 przez glikomama
hej dziewczyny troszke was zaniedbałam ale cos aostatnio zabiegana jestem:)
byłam dzisiaj na połówkowych i wiecie co 80 % dziewczynka :)
na 80 n% bo straszny wiercioszek i lekarka niemogła jej uchwicic do pomiarów nawet a co dopiero do pooglądania płci :) zastawiała sie nóżkami:) ziewała skakała i brykała jak niewiem :).Ale pani doktór powiedziała ze jej zdaniem będzie ruchliwa dziewczyna:)

Wzięłam MArtynke jednak ze sobą:)Co prawda mało co widac na takim usg ale była zachwycona jak pani doktór powiedziała ze siostrzyczka:)i oczywiscie zdrowiutka i pełna energi.Normalnie kamien z serca :)

12 lata 3 miesiąc temu #496131 przez monia89

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja chcę przetrzymywać krew. w styczniu będę na ten temat rozmawiać z lekarzem tak więc dam znać.

12 lata 3 miesiąc temu #496241 przez agi-p
Na tych warsztatach "Bezpieczny Maluch" była Pani z BKM . Jutro Wam podam cennik,bo nie chce mi sie teraz szukać .
W Polsce jest to jeszcze dość innowacyjna metoda i mało było przypadków użycia krwi . Ja przez moment nawet o tym myślałam , ale jednak sie nie zdecydujemy .

Minia :) :) :) Kochana bardzo sie ciesze :) Cudownie :) I jednak Antoś !!!!!

Ja byąłm w szpitalu i z Mają wszystko dobrze :) Wązy 380 g i wg usg jest o tydzień do przodu :) Moja księżniczka umiejscowiła się gorzej i temu jej nie wyczuwam . Muszę brać wieksze dawki leków na podtrzymanie . Chcieli mnie znowu zostawić , ale sie nie zgodziłam . Musiałam podpisac pismo,że nie wyrażam zgody na hospitalizacje .

12 lata 3 miesiąc temu #496261 przez kasia1329
Agi to.cieszę się że wszystko dobrze. Ja to czasami oglądałam program Ciąża z zaskoczenia i się dziwilam że one.nic.nie czują przez 9 m-cy. My się.denerwujemy każdym brakiem ruchu, a przecież niemożliwe żeby dzidzius całą ciążę nie dawał znać o sobie.

A co do tej krwi to ja się też.zastanawiam. U mnie.właśnie wątpliwości wzbudza to że dzieci mogą mieć odmienne grupy.krwi. Mało.tego może się okazać że bĘdą miały inne grupy niż my :) takie to wszystko pomieszane w tej biologii.

12 lata 3 miesiąc temu #496306 przez HERI
Agi, kamień z serca :)
Dobrze że pojechałas... Przynajmniej wiesz że wszystko dobrze i się nie stresujesz :)

12 lata 3 miesiąc temu #496310 przez Dave
Monia-wspaniala wiadomość:-)

Glko-gratuluję córeczki:-)

Agi-najważniejsze że z Mają wszystko dobrze,spokojniejsza jestes. oszczędzaj síe bardziej

co do krwi pepowinowej,nigdy tego nie rozwazalam i generalnie nic nie wiem. ale nie podejmuje síe tego.

a ja sie dziś nadzwigalam Majosa i taka jakas obolala jestem. bbrzuch taki ciężki. no ale tak bywa.
już w lozku leze i chętnie bym z kimś popisala:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #496318 przez Azja
Monia89 super wiadomość :)

Glikomama gratuluje córci:)

Dziewczyny oszczedzajcie sie i uwazajcie na siebie, ja Wam powiem ze mi to sie ostatnio nic nie chce, jak wracam z pracy to najchetniej bym juz do wieczora lezała :) no ale jak bym juz miala dzieci to napewno bym sobie nie polezała :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #496340 przez eisenQ
Witam :laugh:
Już wam nadrobiłam, ale póki co nie mam czym się chwalić, bo poza świadomością dzidziusia nic nie widać
:woohoo: :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #496349 przez Dave
azja-jak tylko możesz to wypoczywaj, potem już nigdy tak nie będzie.
a kiedy na jakieś l4??

dowiem- spokojnie, i Ty będziesz miala z przodu bajkę. spokojnie:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 3 miesiąc temu #496399 przez agi-p
Dzień dobry :)

Dziś to ja nie odpocznę , bo już o 9-tej jade do Bielska . Najpierw do Mamci , tam zostawie Amisie i jade do diabetologa na kontrolę . Potem zakupy i popołudniu do domku .

A z ta krwią pępowinową , to nawet jak gr krwi będzie taka sama u dzieci , to nie znaczy , ze wszystkie inne wartości będą zgodne . Chociaż najczęściej używa się krwi dla samego dziecka i właśnie rodzeństwa .

Ide poszukać tej broszurki z cennikiem .

Milego poranka :)

12 lata 3 miesiąc temu #496401 przez MoNiaaa
witam :)

krew pepowinowa dobra sprawa ale kupe kasy to kosztuje nie dosc ze na start spora gotowka to jeszcze pozniej jakis koszt miesieczny czy roczny sie oplaca :(

ja mam jakis spadek formy od wczoraj nie wiem czemu ale jakos mi smutno :huh: mam nadzieje ze z tym weekendem sie wstrzel;ilismy bo wczoraj momo ze M byl na noc nic nie postaralismy...:(

agi super ze juz dobrze i w domku sobie siedzisz:)
u mnie z tym szpitalem tez paranoja byla jak poszlam to najpierw mnie do spzitala przyjeli a pozniej zbadali...

a mi sie przypomnialo z emialam dziwny sen...
wiem ze chcialam byc w ciazy ale po tej stracie jakos nie moglam i poprosilam moja siostre zeby za mnie zasza w ciaze no i sie udalo ale jak poszlam z nia do lekarza i zobaczylam usg wpadlam w jakas furie ze to ma byc moje dziecko i ja je chce miec w brzuchu...wogole to chyba blizniaki byly ale to zdjecie nie wygladalo jak prawdziwe usg tylko calkiem inaczej :side:
moze to sen proroczy i bede miala blizniaki albo wogole narazie w coiazy nie bede :unsure:

http

]

12 lata 3 miesiąc temu #496414 przez monia89
Agi to dobrze że wszystko ok. Powodzenia u lekarzy. Mąż nie dał się przegadać jest Antoś :P
Glikomania gratuluje Córy :)
Monia myśl pozytywnie trzymam kciuki by się udało :)

12 lata 3 miesiąc temu #496468 przez kaikai
Dzien dobry :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka