BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #631909 przez ewela86
w dzień dobry tvn był właśnie wątek odnośnie znieczuleń kobiet w ciąży, ale załapałam się tylko na końcówkę :(

ja też podobno miałam kolkę więc mam nadzieję że to nie dziedziczne!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #631920 przez KarinaM
aleksiaa88 napisał:

Dobrze wydaje mi się, że lalka też poszła do szpitala?
Coś miało być chyba na dniach hmmm
Ah to obkurczanie mózgu

No miała zgłosić się wczoraj między 7 a 15.
Ciekawe co się z Nią dzieje?

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #631922 przez munnecabrava
Hehehehe o znieczuleniach wiem wszystko miesiac temu miałam obsesje na tym punkcie przeczytałam tyle badań naukowych że mogę pisac doktorat :P i mimo że Paaaaaanicznie boję się igieł to nie wyobrażam sobie porodu bez ZZO. Inne nie wchodzą w rachubę nie wierze w te wszystkie Tensy nie tensy. Woda też w moim przypadku nie łagodzi jakoś specjalnie bólu. Pozostałe wziewne w polsce są słabo dostępne.... A reszta jest narkotyczna i ma spory impakt na dziecko.....

11 lata 11 miesiąc temu #631929 przez Domiś91
Witam w ten piekny dzionek :) My już po śniadanku :) obudziłam się a Tymek przybrał strasznie dziwną pozycję w brzuszku :P normalnie sterczal mi w jedną strone :) Ale już jest normalnie... Ubieram sie i lece, bo muszę z młodszą siostrą lecieć do okulisty :( A tak bardzo mi się nie chce :)

11 lata 11 miesiąc temu #631935 przez KarinaM
Dziewczyny przepraszam że ciągle wałkuję ten temat z opuszczeniem brzucha i bólem w kroczu ale jak chodzę częściej siusiu (od soboty nie przesypiam nocy co mi się nie zdarzało-wytrzymywałam) tzn że ten brzuch się opuścił? Ja sama nie widzę tego bo jak pisałam zawsze miałam nisko brzucho i mogłam normalnie oddychać. Zmieniło się tylko to że nie mogłam leżeć na lewej stronie a teraz nie ma żadnego problemu.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #631938 przez Sevilla
Witam z rana, widzę, że sporo z Was spać nie może hihihi

Ja natomiast dziś pierwszy raz zostałam obudzona przez telefon, masakra jakaś ...

Ktoś już pisał wyżej kolka, to tylko błędy żywieniowe mamy + połknięte powietrze przez łapczywie pijącego malucha ...

M-brava patent na truskawki super, chyba go wypróbuje ...

11 lata 11 miesiąc temu #631946 przez tysiiiak
Dzien doberek :)

widac ze poniedzialek - tyyyle postow juz jest :P

Tez od wczoraj mysle co tam z lalka i Jagusią :unsure: ciekawe czy juz po cc czy je jeszcze trzymaja? Jak Kiniaczek sie pojawi to moze ma jakies wiesci :)

lania spokojnie sobie porob :) to co zdarzysz to zrobisz a z reszta napewno rodzinka Ci pomoze :)

Nam położna mówiła że kolki mogą być kwestia nałykanego powietrza, złej diety jak i odreagowywaniem stresu związanego z za dużą ilością bodźców po za brzuszkiem... Niestety bobasek nam nie powie i chyba zawsze beda o to spory ;p

KarinaM mi tez sie wydaje ze od wczoraj jakos brzuch troszke opadl bo zupelnie inaczej mi sie oddycha, nie mam zgagi ( :woohoo: ) i tez latam siku co chwile w nocy a wytrzymywalam co najmniej do 5 rano :P wiec moze to to :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #631947 przez Alex_87
KarinaM napisał:

Dziewczyny przepraszam że ciągle wałkuję ten temat z opuszczeniem brzucha i bólem w kroczu ale jak chodzę częściej siusiu (od soboty nie przesypiam nocy co mi się nie zdarzało-wytrzymywałam) tzn że ten brzuch się opuścił? Ja sama nie widzę tego bo jak pisałam zawsze miałam nisko brzucho i mogłam normalnie oddychać. Zmieniło się tylko to że nie mogłam leżeć na lewej stronie a teraz nie ma żadnego problemu.

Karina a masz jakoś teraz wizytę? To lekarz Ci powie :) Ja teraz już nawet nie używam rogala do spania, ewentualnie czasem jasiek pod brzuch, ale jak go nie ma to mi nie przeszkadza. A chodzę sikać w nocy co 1-2 godz. Ale jakoś nie uważam, że przez obniżenie brzucha urodzę wcześniej.

11 lata 11 miesiąc temu #631950 przez KarinaM
Alex_87 wizytę mam dopiero 8 maja. Ale dzisiaj chyba zadzwonię do Niego bo przyjmuje od 15:30 to może mnie przyjmie.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #631956 przez ewela86
tysiiiak co z lalką to nie wiem ale pauluska urodziła wczoraj o 15.15 Igusie przez cc. tyle zdążyła napisać jeśli nic nie przegapiłam...

Karina ja latam 2-3 razy siku w nocy ale prawie przez całą ciążę więc nie sądzę żeby u mnie było to przez obniżenie brzucha...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #631957 przez Alex_87
Karina no zawsze lepiej spróbować, będziesz spokojniejsza. Mi się akurat wizyta nakryła z tymi moimi nowymi dolegliwościami i przynajmniej wiem, że teraz to różnie może być, jeśli szyjka wytrzyma nacisk małej to wytrzymam dłużej, a jeśli nie to mam jechać do szpitala, jak będę miała skurcze.

Ja normalnie sikałam ok. 2 razy w nocy, a teraz to masakra, ledwo się położę i znowu mi się chce. Nie wiem chyba nocnik sobie postawię przy łóżku :D bo czasem to już nie ma siły wstawać :D

11 lata 11 miesiąc temu #631989 przez joasia10015
DZIEŃ DOBRY KOCHANE MOJE :)
ale świetny patent z tymi truskawkami -nie slyszałam o tym wczesniej :unsure: Napewno wypróbuje :)
Ja też jestem zdania żeby nie przesadzac z tym jedzonkiem-w pierwszej ciąży byłam na początku chyba bardzo przewrażliwona i dlatego mało co jadłam :S
Ale sama jestem zdania że trzeba wprowadzac nowe rzeczy i obserwowac :cheer: Mój Miłuś w zasadzie kolek nie miał ,a ja dosc szybko jadłam WSZYSTKO :blink:
Najbardziej przeraża mnie to że na naszym podwórku rosną pyszniutkie czereśnie,porzeczki,śliwki,jabłka i różne inne a ja KOCHAM owoce bardziej jak wszystkie inne słodkości i jedzonka dlatego będe musiała WALCZYC sama ze sobą :( :S żeby sie nie rzucic na drzewko :ohmy: :huh:
Kurcze wczoraj siedziałam na allegro do 2 w nocy a dzis już Miłosiu mnie wybudził i ledwo na oczy patrze :cheer: :lol: Muszę sie wziac w garsc i robię wypad na miasto po resztę pierdów do torby szpitalnej :S
Aaaaa ciekawe jak lalka-może Kiniaczek cos bedzie wiedziała :unsure: :)

11 lata 11 miesiąc temu #631991 przez munnecabrava
Ehhhh biedne.... jak tak czytam to zaczynam sie zastanawiac czy ze mna wszystko jest ok.... Do ubikacji chodzę raz w nocy dwa razy to jak sie położe o 19 ale ze sie tak nie kłade to tylko raz. W ogóle ostatnio nie jestem zmeczona. Mam ochote pomyć okna..... ale beda krzyczec po mnie...Krocze mnie przestało boleć. Jedyne co to bachorek mnie kobie że łooo :d ale nie ze boli czy coś tylko to jest takie zabawne. Wczoraj luby wrócił późno i sie obudziła to ją głaska drapał...spokój ... po czym jak myslał ze uspal małą odwrócił sie i ne ne ne ojciec miziaj dalej :P:P

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #631996 przez KarinaM
munnecabrava ja do soboty nie wstawałam w nocy wcale. Jak kładłam się o 22:00 to rano o 7:00 szłam siusiu. A teraz cały czas czuję ucisk na pęcherz. Ból krocza też mam od soboty. Ale wszystko wyprane i wyprasowane. Tylko trzeba dokupić parę rzeczy i spakować torbę.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #632001 przez demoniqe
Dziewczyny wazne! W weekend spala u mnie szwagierka z coreczka roczna. Uzyczylam jej lozeczka malego i poscieli ktora na niego czeka. Wszystko bylo wyprane w loveli i wyprasowane. Mala rani wstala z uczuleniem na policzkach.

Chyba przepiore wszystko w jelpie jeszcze raz.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka