BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #631714 przez moniaaak
Hura- internet mi wrócił ;). Miło Was czytać na dużym ekranie, bo od tego telefonu to mnie oczy bolą;).

Pauluska gratulację- sporą masz tę córcię. Teraz wypoczywaj i wracaj do sił :)

Witam nową Mamuśkę, Ty widzę, że już całkiem niedługo też będziesz się rozpakowywać:).
Co do fanek lumpków, to trochę nas tutaj jest. Ja np większość ciuszków dla Maleństwa tam wyszperałam:).

Co do cc to ja chcę mieć...tzn taki jest plan. Ale będę ją miała robioną 70 km od miasta w którym mieszkam. Jak coś się zacznie wcześniej, to może nic z tego nie wyjść, bo będę musiała się zgłosić do mojego miasta. Ale takiej opcji nie dopuszczam.

Przyjechała dziś do mnie mama i przywiozła mi rzeczy od ciotki.... dostałam m.in 5 smoczków z Aventa, biorąc pod uwagę, że dwa kupiłam wcześniej sama, jeden był z butelkami, a kolejny z laktatorem to mam ich w sumie dziewięć.
Chyba trójkę dzieci nimi obskoczę( chociaż nawet tyle nie planuję :P )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #631719 przez munnecabrava
Ja na początku chciałam cesarkę bo się boję bólu itp. Ale skutecznie mi to wybito z glowy. Jeśli nie ma wskazań to lepiej naturalnie. Ja mam nadzieje, że uda mi sie naturalnie ew. ze zniezuleniem. :)

11 lata 11 miesiąc temu #631731 przez Ane88
Pauluska serdeczne gratulacje:))) !!!

kurczaki też bym już chciała być po...: P
też właśnie sie zastanawiałam czy się nie pomyliłaś w wagą Igi :)

munnecabrava witam :))) mamy ten sam termin :)
7 maj... ja już się nie mogę doczekać...codziennie mówie do synusia żeby zdecydował się jednak wyjść troszke wcześniej :P
np. w przyszłym tygodniu, ale póki co nic na to nie wskazuje:)

munnecabrava z jakigo miasta jesteś? :)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 11 miesiąc temu #631732 przez moniaaak
Karina ja tak miałam wczoraj, miałam wrażenie, że brzuch mi się opuścił, ale to chyba mały się tak dziwnie urodził, bo dziś wrócił na miejsce.
Mnie kroczę też boli- dlatego, że Maluszek ma nisko główkę i naciska. Lekarz kazał mi więcej leżeć i odpoczywać, żeby za wcześnie się nie próbował przeciskać.

11 lata 11 miesiąc temu #631737 przez munnecabrava
Jak by ci sie brzuch osunął to byś to odczuła :) Krocze boli bo sie wszystko przygotowuje poza tym nosisz tam troche to jest zupełnie normalne nie panikuj:)

Dla mnie cesarka to b. powazna operacja, która może w przyszłości wykluczyc posiaanie kolejnych bachorków.

11 lata 11 miesiąc temu #631738 przez lili91
Karina moze to byc od opuszczenia brzuszka. Dzidzis moze uciska i dlatego boli. Ja te moje bole czuje wlasnie od kiedy opadl mi brzuch.

11 lata 11 miesiąc temu #631744 przez lili91
Moja coreczka upodobala sobie dzis prawa strone. Wypina sie, kreci, wierci az boli strasznie i jedyny sposob to lezenie na lewym boku.

11 lata 11 miesiąc temu #631745 przez munnecabrava
Katowice :) a ty?

11 lata 11 miesiąc temu #631748 przez moniaaak
Nie planujemy mieć więcej niż dwoje, więc dam radę chyba.
Moja ciotka miała ich 4, więc teraz to nie do końca tak jest, że nie można mieć.

Zresztą mnie moja okulistka namawia na cc- mam dość sporą wadę wzroku. I mam jeszcze parę innych powodów.

Idę chyba się położyć. Fatalnie się dziś czuję :(.

Spokojnej i przespanej nocki życzę :)

11 lata 11 miesiąc temu #631753 przez munnecabrava
Wiesz kazda z nas decyduje za siebie :) i o sobie :) wiec ja to szanuje :)

11 lata 11 miesiąc temu #631758 przez lili91
moniak ja mam wizyte u okulisty w srode wiec podpytam co i jak czy ma jakies przeciwwskdazania do porodu sn.

11 lata 11 miesiąc temu #631774 przez Alex_87
Munnecabrava ja też zaopatruję się w ubrania dla dziecka w lumpkach, kupiłam tylko kilka rzeczy nowych. Ale nawet jak znajdę coś super taniego w lumpku to nie chce też tego nakupować nie wiem ile, bo później i tak może to założe małej pare razy, a może wcale :)

Ja mam jeszcze miesiąc do terminu i mi się opuścił brzuch i to wcale nie oznacza, że zaraz urodzę :P znajoma miała nisko brzuch ponad miesiąc, w końcu przenosiła i miała wywołany poród. Jakoś wizualnie mi się brzuch nie zmienił, zrobiło się więcej miejsca pod cyckami, łatwiej się oddycha i częściej sika :D lekarz potwierdziła, że to przez to, że dziecko jest już niziutko. Ale jak się szyja nie skraca to wszystko jest ok :D

Hmmm też miałam się zapisać do okulisty, lekarz mi powiedziała, że moja wada (-3,25) jest bezpieczna jeśli chodzi o poród naturalny, ale może pójdę w maju, żeby jednak mnie przebadał okulista.

11 lata 11 miesiąc temu #631787 przez demoniqe
Ja mam wade -9.5 i okulista mowi ze nie ma przeciwskazan. Musi tylko siatkowke obejrzec.

Weekend pelen gosci :-)

Pauluska gratulacje!

11 lata 11 miesiąc temu #631806 przez joasia10015
Hej laseczki moje kochane :blush:
Kurcze felek -aż sie nie chce wierzyc że majówki zaczęły sie ,,rozpakowywac,, ;)
Dopiero co wątek zaczynałyśmy...a pierwsze malusie majóweczki już z nami :blush: No to ciekawe która będzie ostatnia i np.urodzi w czerwcu :unsure: ;) Czyżby JA???? Jestem jedną z ,,ostatnich,,terminowo ciężarówek ;) ZOBACZYMY -bo jesli okaże sie że musi byc cc to pewnie w połowie maja urodzę ;)
Witam nowe majóweczki :woohoo:
Kurczaczek dziewczyny od kilku dni mam straszną ochotę na papierówki -takie zielone-kwaśne prosto z drzewa papierówy ;) :silly:
Tak apropo jedzonka i zachcianek to dzis zaczęłam myslec o tym co można jesc kobiecie która karmi -z tego co pamietam to przez pierwsze dni jadłam tylko ryż,gotowaną marchewkę i gotowaną pierś :blink: To naprawde cięzka sprawa z tym jedzonkiem :huh: Muszę poczytac i sobie poprzypominac co i jak :blush:
Jutro dokupuję resztę rzeczy do szpitala i zaczynam CZEKAC :huh: :silly:
Hmmmm cos jeszcze miałąm napisac ale ...nie pamietam :( :( :(
Acha dziekuje za linki do kocyków-jutro wpadne do PEPCO i obejże najpierw wspomniane kocyki za 20 zl. :)

11 lata 11 miesiąc temu #631839 przez KarinaM
Witam w piękny poranek poniedziałkowy.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka