BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #631271 przez KarinaM
Domiś91 z tym wysypianiem to różnie bywa. Niektóre dzieci śpią ładnie i budzą się na jedzenie. Najgorsze jak maleństwo ma kolkę. Wtedy to jest jazda.
Także życzmy sobie maluszków bez kolek.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #631276 przez Daarikaa
Cześć! Pogoda za oknem iście wiosenna.

Nie mogę się doczekać czwartku bo mam wizytę i od wtedy już chyba będę mogła normalnie funkcjonować, spacerować...

Domiś swietny ten supermenek!! :laugh:

mąż zmiksował mi truskawki i banana i teraz mam 1,5 l do wypicia Mniaaam :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #631296 przez pauluska
Dziewczyny ja juz w szpitalu pd kroplowka o 15 cc jestem tak zestresowana ze az polozne sie smieja sine usta cala spocona krew w zyle nie leciala i cisnienie wysokie trzymajcie kciuki :)

11 lata 8 miesiąc temu #631299 przez Daarikaa
Pauluska extra!!!!!! Za chwil parę bedziesz tulic najwiekszy skarb dla Ciebie!!! Powodzenia, 3mam kciuki i BEDZIE DOBRZE!

Po wszystkim czekamy na relację i zdjęcie.

11 lata 8 miesiąc temu #631300 przez Ane88
Część Dziewczynki:)

Kurcze to powoli zaczynamy się rozpakowywać:)
LALKA PAULUSKA trzymam kciuki mocno, i mega Wam zazdroszcze...
ja już bym tak chciała mieć Kubulke przy sobie, a tu nic sie nie zapowiada...
coś mi się zdaję, że szybko to nie nastąpi. kompletnie nic mi nie jest. brzuch wysoko pod biustem ;p

u mnie pogoda też dziś dosyć ładna, może nie jest jakoś gorąco, ale słoneczko daje czadu, więc zaraz zaczynam namawiać Marcina na spacer:)

ja też nie mam żadnej listy co do szpitala. sama sobie ją stworzyłam według uznania, z porad koleżanek, które niedawno rodziły i troszke z neta.
zapakowałam i kaftaniki ze śpioszkami i body (kopertowe podobno lepsze ze względu na kikutka)
i półśpioszki, myśle, że to wygodne ubranka do zakładania.
a jak położnej coś nie będzie pasowała to sama sobie będe go ubierała.

Kurcze tak mi się strasznie skóra na brzuchu wysusza, że jak podniose bluzke, to się sypie taka sucha...;/

ale jakoś ostatnio swędziawka mnie opuściła:))
miłego dnia mamusie, bezbolesnego i słonecznego:)))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #631302 przez Ane88
oo ranyyy:)) 16 dni do terminuuu:))

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #631305 przez Alex_87
Ane ja to samo dziś powiedziałam mamie, że jak nie będzie położnym pasowało jakie mam ubranka to powiem, że sama ubiorę swoje dziecko :P i tak jak radziłyście biorę różne ubranka, w końcu dużo miejsca nie zajmują, a zawsze coś wygodnego wybiorę ;)

U mnie też dzisiaj grill :D będzie karkóweczka i piersi z kurczaka mmniam mmmniam :D trzeba korzystać z dobrego jedzonka jeszcze przez miesiąc :D

Pauluska, Lalka myślami jesteśmy z Wami :D Też już bym chciała, żeby zbliżał się mój termin, ale jeszcze 32 dni, chyba, że Małej zachce się wyjść wcześniej, albo później, nigdy niewiadomo :)

11 lata 8 miesiąc temu #631312 przez sisina
Pauluska trzymam kciuki ale ci zazdroszcze zaraz bedziesz tulić swoje maleństwo.

Ja na 60 procent też mam mieć cc;)

11 lata 8 miesiąc temu #631319 przez sisina
Hejka u mnie też słoneczko :)

Ale narobiłyscie smaka tym grillem mniam... :S :) ja już po obiedzie miałam łososia z piekarnika ze surówkami a mezowi dorobiłam fryty :)

A tera pije kawke i jem serniczka z urodzin jeszcze kawałek został bo cała blacha zeszła sernika az byłam w szoku....

No powoli zaczynamy sie rozpakowywać jezuuuu ja już mam stracha aż mnie brzuch rozbolał

Mi sie obniżył brzuch i lepiej mi sie oddycha ale skurczów nie mam miałam w piatek lekkie tak jak na okres i od tego czasu nic... ale do toalety co chwila chodze choć mały nie jest ułożony główkowo :)

Miłej niedzieli :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #631322 przez Gabi31
pauluska, lalka - powodzenia, trzymam kciuki aby wszystko przebieglo pomyslnie:)

11 lata 8 miesiąc temu #631323 przez ewela86
pauluska napisał:

Dziewczyny ja juz w szpitalu pd kroplowka o 15 cc jestem tak zestresowana ze az polozne sie smieja sine usta cala spocona krew w zyle nie leciala i cisnienie wysokie trzymajcie kciuki :)

trzymaj się kochana!!! o 15 będę mocno trzymać kciuki :ohmy: już lada chwila będziesz miała maleństwo przy sobie :lol: powodzenia :)

11 lata 8 miesiąc temu #631324 przez Karolka85
Pauluska czyli klamka zapadła- jeszcze tylko 2 godz i zostaniesz oficjalnie mamusią :) super!!! zazdroszczę!!! Czekamy na zdjęcie i relacje :)

Mnie coś boli dół brzucha- podobnie jak na okres, ale nie bez przerwy tylko chwilami. Wzięłam ciepłą kąpiel. mam nadzieje że przejdzie.

Zaraz idę wcinam rosołek roboty mojego Marcina :) później mam nadzieje że uda nam się wyjść na spacerek bo pogoda jest piękna.

A co z Anabelle? czy któraś z Was ma z nią jakiś kontakt? bo chyba już jej kilka dni tu nie widziałam. Może też już ma swojego maluszka przy sobie a my nic nie wiemy

11 lata 8 miesiąc temu #631327 przez ewela86
co do grilla to ja miałam wczoraj:) same kobitki były i tylko mój mąż - operator grilla :)
ależ mi się chciało takiej kiełbaski :P

dzisiaj też piękna pogoda i chyba wybierzemy się w las:)

MASAKRA!!!! Jeszcze torba nie spakowana :ohmy: prawie wszystko niby jest, ale właśnie prawie i póki nie spakuję to się nie dowiem czego mi brak :angry: zła jestem na siebie i jutro muszę się brać.

11 lata 8 miesiąc temu #631334 przez Alex_87
ja jak zaczęłam przeglądać te ciuszki dla małej to się okazało, że trzy pełne półki a wybrać nie ma za bardzo czego :/ więc pewnie jak się urodzi to będę stopniowo dokupować, żeby też nie przesadzić z ilością.

No właśnie, a może Anabelle też już jest po :D

A jutro zaczynam akcję pakowanie torby :D

11 lata 8 miesiąc temu #631347 przez pauluska
haha leze ppd kroplowka i mysle co bym zjadla bo takie smaki tu robicie a ja od rana glodna :( powiem Wam ze leze pod kroplowka a do mnie jeszcze nie dociera ze juz zaraz Iga bedzie wkrecam ze jestem niegotowa ale tak jak piszecie odwrotu nie ma hehe i dziekuje za trzymanie kciukow ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka