BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #631570 przez Olga60
m-brava witaj, mam nadzieję, ze już Ci przeszło i cieszysz sie dzidzia :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #631576 przez munnecabrava
Mnie moja lekarka widziała 2 tyg temu i powiedziała to do zobaczenia po porodzie nie będę już Pani do nie ciągać. No i tak sobie czekam ...

Jeszcze tydzień temu bylam przekonana że urodzę przed majem teraz już nie wczoraj w 10 centymetrowych szpilach byłam na weselu :) i nawet tańczyłam. Dzisiaj za to pojechaliśmy na dlugaśne zakupy i nabrałam takiej energii ze tego mojego biednego męzula chciałam w niesieniu siat ulżyć. Nagle i brzuch mam częściej miękki. Bolało mnie krocze i przzestało, bolało jak chodziłam też przestało. Bachorzątko chyba :D woli jednak brzuchol:P Aale ja już tak bym chciała wrócić do mojego 36 :D:D:D.

Poza tym ostatnio mam obsesje ubrankową :D i dzieciur będzie przebierany chyba co 15 minut :P gorzej jak jednak okaże sie ze to chłopak :D będzie chodził w sukienkach :P

11 lata 11 miesiąc temu #631578 przez KarinaM
Ja 8 maja mam mieć wizytę. Też nie wiem czy dotrzymam do tego terminu. Jutro zadzwonię do lekarza i powiem o tym bólu krocza. Może tylko panikuję ale boję się.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #631580 przez munnecabrava
Panika i przerażenie czasem mnie jeszcze dopada bo jak to będzie rodzić... jak sobie damy radę. dobrze że mój luby jest takim ogarniętym życiowo człowiekiem. To on sobie pewnie da radę i w ogóle to mnie ciągle uspokaja :D

A cieszyłam się od początku, to nie tak, po prostu przerażenie, ta konieczność zmian. Urlop macierzyński masakra :D ja pracohlik mam mieć urlop dłuzszy niż 2 tygodnie. Ja nie miałam takiego urlopu trwającego więcej ni 2 tyg odkąd skończyłam 18 lat.

Ale nasz dzieciorek to najlepsze co nas mogło spotkać. I wcale nie musieliśmy zmieniać naszego życia o niewiadomo ile stopni mamy też plan pourodzeniowy. Zobaczymy jakie zmiany do tego planu wprowadzi maleństwo :D

11 lata 11 miesiąc temu #631583 przez Alex_87
No ja mam jeszcze 16 maja wizytę, dokładnie tydzień przed terminem. Ale lekarka dała mi do zrozumienia, że możemy się już nie zobaczyć przed porodem ;) ale oczywiście dostałam skierowanie na ostatnią morfologię i mocz i na KTG, ale od 37 tygodnia mogę chodzić na KTG do szpitala, więc jakby coś wyszło to pewnie już szpital weźmie mnie pod swoją opiekę :D

echh no nie da się ukryć, że ubranka dla dzieciaczków są piękne :D takie piękne sukieneczki teraz na lato się pokazują :D ale staram się powstrzymywać od kupna za wielu rzeczy, przecież dzieciaczki tak szybko rosną :)

11 lata 11 miesiąc temu #631586 przez munnecabrava
Myślę, że nie masz sie czym martwic, tez mnie bolało i z dnia na dzień przestało. a bolało tak że nie umiałam sie z boku na bok prekręcić. Staraj sie to rozchodzić bo jak sie lezy jest tylko gorzej...

11 lata 11 miesiąc temu #631588 przez Olga60
m-brava no to dobrze, ze pozytywne nastawienie do dzidzi :kiss: , i nie martw się, bo odpowiednia orga
nizacja pozwoli wam żyć praaawie jak dotychczas-nie jesteś pierwszą zapracowana mamuska :lol:

Ile masz lat?

11 lata 11 miesiąc temu #631590 przez pauluska
Iga urodzila sie o 15.15 51cm 3850 g a ja dochodze do siebie troche ciezko jest ale mam nadzieje ze po nocy bedzie lepiek i bede mogla zajac sie corcia :)

11 lata 11 miesiąc temu #631596 przez Olga60
pauluska napisał:

Iga urodzila sie o 15.15 51cm 3850 g a ja dochodze do siebie troche ciezko jest ale mam nadzieje ze po nocy bedzie lepiek i bede mogla zajac sie corcia :)

Gratulacje!!! Tak się zastanawiam, czy z wagą się nie pomylilas :cheer:

Jak będziesz już na siłach to zdaj relacje z cc.

11 lata 11 miesiąc temu #631603 przez lili91
Ja co do ubranek to mam jakas chorobe. Uwielbiam je kupowac i z lumpka bez niczego dla dzidzi nie wyjde. No chyba ze nie ma w czym wybrac. Sukieneczki mam chyba tylko 4 bo ciezko u mnie spotkac.

Tak sobie mysle moze jutro na poprawe humoru pojde do jakiegos lumpka.
Pauluska z kazda godzina pewnie bedzie lepiej. Nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszcze ze masz juz mala na swiecie.

11 lata 11 miesiąc temu #631606 przez munnecabrava
Pauluska gratuluję :) - byłaś przyttomna ppodczas cesarki ? Czy usypiają?

Olga - myślę że to 9 miesięcy jest po to żeby się przygoować i pokładać sobie wszystko. Ja postawiłm sobie za cel być aktywna ciezarna i mamą :) jak na razie mi sie udaje. 38 tydzień i dopiero L4 wyproszone przez mężulka :)

Alex rzeczy w sklepach sa koszmarnie drogie.... nawet by mnie stac nie było. Ja postawiłam na SH. I mała ma taaakie sliczne ciuszki z super materiałów z tzw wyższej półki za grosze. Kupiłam tyko srodek antybakteryjny podwójne pranie :) i bedzie git :)

11 lata 11 miesiąc temu #631609 przez munnecabrava
Lili91 a skąd jesteś?

11 lata 11 miesiąc temu #631614 przez lili91
Ze swietokrzyskiego.

11 lata 11 miesiąc temu #631618 przez tysiiiak
pauluska serdeczne gratulacje :kiss: buziaczki dla Iguni :) spora ta Twoja córeczka :) szybkiego powrotu do siebie po cc Ci życze :kiss: :kiss: :kiss: czekamy na zdjecie oczywiscie jak juz bedziesz w stanie :)
Zazdroszcze pozytywnie oczywiscie :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #631625 przez lkasiulla
Pauluska GRATULUJĘ :) buziaczki dla Ciebie i malutkiej :* szybko wracaj do siebie :)

munnecabrava witam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka