- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja póki co powera jakiegoś specjalnego jeszcze nie mam choć już widzę że każdy paproszek, odrobina kurzu lub coś nie ładnie ułożone mnie irytuje i muszę to poprawić żeby było na tip-top

Nocne sikanie??? u mnie to jest jakaś masakra. Dziś musiałam wstać chyba coś ok 7-8 razy

Demonique podzielam zdanie dziewczyn- nie ma sensu żebyś teraz prała jeszcze raz wszystko w innym proszku. może się okazać że twoje maleństwo będzie bardzo dobrze tolerować Lovellę.
No to Lalka pewnie cała w nerwach przez to czekanie...
Ja mam jutro wizytę o 14:30. Strasznie jestem ciekawa co tam u mojej malutkiej słychać, ile przybrała na wadze, jak się ma moja szyjka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
właśnie skończyłam prasowanie na dzisiaj

teraz zabieram się za pakowanie torby... ciężka sprawa! i mam teraz pytanie do was:
1. wstępnie naszykowałam ciuszki na wyjście do szpitala: body na krótki rękaw, półśpiochy, pajacyk i czapeczka:
2. ile bierzecie saszetek tantum rosa (o ile bierzecie) i jak to rozrobić w szpitalu? w butelce???
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
kurczę... ja też wszystko w loveli prałam. mam nadzieję że uczul;enia nie będzie!
właśnie skończyłam prasowanie na dzisiajpół na stojąco - pół na siędząco
jutro ostatnia tura.
teraz zabieram się za pakowanie torby... ciężka sprawa! i mam teraz pytanie do was:
1. wstępnie naszykowałam ciuszki na wyjście do szpitala: body na krótki rękaw, półśpiochy, pajacyk i czapeczka:
2. ile bierzecie saszetek tantum rosa (o ile bierzecie) i jak to rozrobić w szpitalu? w butelce???
Ewela ja mam termin na 19 maja i podobny zestaw naszykowałam. Body z krótkim rękawkiem, do tego śpiszki i pajacyk. Zapakowałam body z długim rękawkiem na wszelki wypadek. Do tego oczywiście czapeczka no i kocyk rzecz jasna. W razie gdyby okazało się że pogoda wywinie przykry numer i będzie chłodno to mąż dowiezie najwyżej jeszcze ciepły sweterek z kapturkiem.
Co do tantum rosa to ja mam 10saszetek. położna podpowiedziała że dobrze mieć w szpitalu małą butelkę po wodzie mineralnej- taką z dziubkiem i w niej rozrabiać saszetke i polewać krocze siedząc np. na wc.
- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyny a bierzecie ciuszki dla maluszkow do szpitala na caly pobyt czy tylko na wyjscie? bo słyszałam ze ciuszki mogą znikać, bo biora do prania czy cos takiego... wiec ja chyba wezme tylko na wyjscie. A ile szt pieluch tetrowych spakowałyście do szpitala? i czy bierzecie jakis podklad do przewijania maluszka?
u mnie wymagają tylko na wyjście, więc innych nie biorę ale za to zażyczyli sobie 10 pieluch tetrowych

- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
dziewczyny a bierzecie ciuszki dla maluszkow do szpitala na caly pobyt czy tylko na wyjscie? bo słyszałam ze ciuszki mogą znikać, bo biora do prania czy cos takiego... wiec ja chyba wezme tylko na wyjscie. A ile szt pieluch tetrowych spakowałyście do szpitala? i czy bierzecie jakis podklad do przewijania maluszka?
Darika ja też biorę ciuszki tylko na wyjście ze szpitala. resztę zapewnia szpital. zresztą położna odradzała przynoszenie swoich na cały pobyt bo można ich już nie odzyskać... ale najlepiej zapytaj u siebie w szpitalu, bo wiem że niektóre szpitale nie zapewniają ubranek.
Pieluch tetrowych spakowałam 4szt. podkładów do przewijania maluszka nie biorę bo tego nie wymagają. mam 8szt podkładów dla siebie na czas porodu i po porodzie na łóżko o wymiarach 60 x 90cm bo takich mój szpital wymaga.
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ale się wkurzam, bo ubieram łóżeczko już w te całe ochraniacze, itp. Kołderke mam troche za dużą, więc zawinęłam końce wokół materaca jak prześcieradło. I tak myślę że na początku mały będzie sypiał w rożku.

Po pierwsze nie wiedziałam jak założyc te ochraniacze zasrane. One od zewnątrz łóżeczka wyglądają strasznie. Muszę coś wymyśleć na te szczebelki od zewn.
Po drugie co chwile mam telefony lub smsy lub wiadomości na facebooku - URODZIŁAŚ JUŻ? -
CO TY JESZCZE NIE URODZIŁAŚ? - JAK TAM, KIEDY W KOŃCU RODZISZ? - nosz kurwa. Termin na 3go maja a ci już mnie męczą. Ciekawe co będzie jak urodze po terminie. Chyba wtedy wyłącze telefon i NARA.

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

domiś jeśli chodzi o ochraniacze to mam inny problem: panicznie boję się bo przez niego nie będę widziała dziecka np w nocy... nie wiem czemu ale mam takie lęki...
do zobaczenia później!
- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
jestem nadal w dwupaku 2in1!!!!zaliczyłam porodówkę ze skurczami do 119.....ale ,że ja jestem baba starej daty....to nie czułam nic...kompletnie nic!!!!więc podziękowali mi za współprace i odesłali z powrotem na oddział!!!
a,że na oddziale nie było już miejsca położyli mnie z.........noworodkami!!!!ale nadal czekam za decyzją czy będzie cc czy sn!!!
rozwarcie na 3cm...szyjka krótsza cieńsza!!!!
- lania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.