BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #632148 przez Karolka85
Witam ponownie. Sprawy urzędowe załatwione. teraz odpoczynek do popołudnia :) Cudnie jest na dworze :) :) :)

Ja póki co powera jakiegoś specjalnego jeszcze nie mam choć już widzę że każdy paproszek, odrobina kurzu lub coś nie ładnie ułożone mnie irytuje i muszę to poprawić żeby było na tip-top ;) Ale pewnie jeszcze 1-2 tygodnie i też zaczne ze ścierą latać po mieszkaniu codziennie :lol: :lol: :lol:

Nocne sikanie??? u mnie to jest jakaś masakra. Dziś musiałam wstać chyba coś ok 7-8 razy :ohmy: :ohmy: :ohmy: I u mnie to raczej nie ma nic wspólnego z opadaniem brzucha, bo mój jest jeszcze ciągle wysoko...

Demonique podzielam zdanie dziewczyn- nie ma sensu żebyś teraz prała jeszcze raz wszystko w innym proszku. może się okazać że twoje maleństwo będzie bardzo dobrze tolerować Lovellę.

No to Lalka pewnie cała w nerwach przez to czekanie...

Ja mam jutro wizytę o 14:30. Strasznie jestem ciekawa co tam u mojej malutkiej słychać, ile przybrała na wadze, jak się ma moja szyjka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632158 przez ewela86
kurczę... ja też wszystko w loveli prałam. mam nadzieję że uczul;enia nie będzie!

właśnie skończyłam prasowanie na dzisiaj :ohmy: pół na stojąco - pół na siędząco :lol: jutro ostatnia tura.

teraz zabieram się za pakowanie torby... ciężka sprawa! i mam teraz pytanie do was:

1. wstępnie naszykowałam ciuszki na wyjście do szpitala: body na krótki rękaw, półśpiochy, pajacyk i czapeczka:

2. ile bierzecie saszetek tantum rosa (o ile bierzecie) i jak to rozrobić w szpitalu? w butelce???
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #632168 przez Domiś91
U mnie też ostatnio nocne sikanie to jakas tragedia. A ja znowu na odwrót, od paru dni jestem ospała, nic mi się nie chce. A jeszcze w czwartek mogłam góry przenosic :( :(

11 lata 11 miesiąc temu #632169 przez ewela86
dodam że termin mam na 20 maja a z USG 25 maja, więc chyba powinno być ciepło. do tego kocyk oczywiście czy jeszcze jakiś drugi cieplejszy zestaw przygotować??

11 lata 11 miesiąc temu #632175 przez Karolka85
ewela86 napisał:

kurczę... ja też wszystko w loveli prałam. mam nadzieję że uczul;enia nie będzie!

właśnie skończyłam prasowanie na dzisiaj :ohmy: pół na stojąco - pół na siędząco :lol: jutro ostatnia tura.

teraz zabieram się za pakowanie torby... ciężka sprawa! i mam teraz pytanie do was:

1. wstępnie naszykowałam ciuszki na wyjście do szpitala: body na krótki rękaw, półśpiochy, pajacyk i czapeczka:

2. ile bierzecie saszetek tantum rosa (o ile bierzecie) i jak to rozrobić w szpitalu? w butelce???

Ewela ja mam termin na 19 maja i podobny zestaw naszykowałam. Body z krótkim rękawkiem, do tego śpiszki i pajacyk. Zapakowałam body z długim rękawkiem na wszelki wypadek. Do tego oczywiście czapeczka no i kocyk rzecz jasna. W razie gdyby okazało się że pogoda wywinie przykry numer i będzie chłodno to mąż dowiezie najwyżej jeszcze ciepły sweterek z kapturkiem.

Co do tantum rosa to ja mam 10saszetek. położna podpowiedziała że dobrze mieć w szpitalu małą butelkę po wodzie mineralnej- taką z dziubkiem i w niej rozrabiać saszetke i polewać krocze siedząc np. na wc.

11 lata 11 miesiąc temu #632177 przez MoNiaaa
Pauluska gratuluje :)

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #632178 przez Daarikaa
Ewela jak bedzie chłodno w tych dniach to powiesz komus zeby Ci dowiozl cos cieplejszego, a do szpitala ja biore 4 saszetki tantum rosa i butelke z dziubkiem bo najlatwiej bedzie sie tym podmywac.

11 lata 11 miesiąc temu #632179 przez Daarikaa
dziewczyny a bierzecie ciuszki dla maluszkow do szpitala na caly pobyt czy tylko na wyjscie? bo słyszałam ze ciuszki mogą znikać, bo biora do prania czy cos takiego... wiec ja chyba wezme tylko na wyjscie. A ile szt pieluch tetrowych spakowałyście do szpitala? i czy bierzecie jakis podklad do przewijania maluszka?

11 lata 11 miesiąc temu #632181 przez ewela86
dzięki dziewczyny:) jesteście nieocenione! wracam dalej do pakowania...

11 lata 11 miesiąc temu #632184 przez ewela86
Daarikaa napisał:

dziewczyny a bierzecie ciuszki dla maluszkow do szpitala na caly pobyt czy tylko na wyjscie? bo słyszałam ze ciuszki mogą znikać, bo biora do prania czy cos takiego... wiec ja chyba wezme tylko na wyjscie. A ile szt pieluch tetrowych spakowałyście do szpitala? i czy bierzecie jakis podklad do przewijania maluszka?

u mnie wymagają tylko na wyjście, więc innych nie biorę ale za to zażyczyli sobie 10 pieluch tetrowych :ohmy: :ohmy: :ohmy: i podkłady też zapakowałam ale raczej z myślą o sobie żebym łóżka nie poplamiła....

11 lata 11 miesiąc temu #632195 przez Karolka85
Daarikaa napisał:

Darika ja też biorę ciuszki tylko na wyjście ze szpitala. resztę zapewnia szpital. zresztą położna odradzała przynoszenie swoich na cały pobyt bo można ich już nie odzyskać... ale najlepiej zapytaj u siebie w szpitalu, bo wiem że niektóre szpitale nie zapewniają ubranek.
Pieluch tetrowych spakowałam 4szt. podkładów do przewijania maluszka nie biorę bo tego nie wymagają. mam 8szt podkładów dla siebie na czas porodu i po porodzie na łóżko o wymiarach 60 x 90cm bo takich mój szpital wymaga.

11 lata 11 miesiąc temu #632213 przez Domiś91
ja też biorę ciuszki tylko na wyjście :) Saszetke TR biorę jedną, góra dwie. Moje ubranko już spakowane, ale zaraz zrobie zdjęcie i wam wstawie. Bo własnie nie wiem czy nie za chłodne :) Pieluchy tetrowe biorę trzy, jedną flanelową. I więcej nie biore, bo po co?

Ale się wkurzam, bo ubieram łóżeczko już w te całe ochraniacze, itp. Kołderke mam troche za dużą, więc zawinęłam końce wokół materaca jak prześcieradło. I tak myślę że na początku mały będzie sypiał w rożku. :) Ale było porzeklinania i płaczu przy ubieraniu tego łóżeczka! Do teraz mam podniesione ciśnienie :angry:
Po pierwsze nie wiedziałam jak założyc te ochraniacze zasrane. One od zewnątrz łóżeczka wyglądają strasznie. Muszę coś wymyśleć na te szczebelki od zewn.
Po drugie co chwile mam telefony lub smsy lub wiadomości na facebooku - URODZIŁAŚ JUŻ? -
CO TY JESZCZE NIE URODZIŁAŚ? - JAK TAM, KIEDY W KOŃCU RODZISZ? - nosz kurwa. Termin na 3go maja a ci już mnie męczą. Ciekawe co będzie jak urodze po terminie. Chyba wtedy wyłącze telefon i NARA. :angry: :angry: :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #632217 przez ewela86
dobra, trochę ogarnęłam zamierzony plan na dzisiaj - teraz jadę do miasta kupić klapki pod prysznic, jakieś kapcie no i torbę bo narazie wszystko czeka prawie przyszykowane a nie mam w co zapakować:)

domiś jeśli chodzi o ochraniacze to mam inny problem: panicznie boję się bo przez niego nie będę widziała dziecka np w nocy... nie wiem czemu ale mam takie lęki...

do zobaczenia później!

11 lata 11 miesiąc temu #632218 przez lalka
witam szanowne mamuśki!!!!

jestem nadal w dwupaku 2in1!!!!zaliczyłam porodówkę ze skurczami do 119.....ale ,że ja jestem baba starej daty....to nie czułam nic...kompletnie nic!!!!więc podziękowali mi za współprace i odesłali z powrotem na oddział!!!
a,że na oddziale nie było już miejsca położyli mnie z.........noworodkami!!!!ale nadal czekam za decyzją czy będzie cc czy sn!!!

rozwarcie na 3cm...szyjka krótsza cieńsza!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #632225 przez lania
lalka, trzymaj się tam ;) :blink: Może oni liczą, że jak się nasłuchasz płaczu dzieciaczków to akcja przyspieszy :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka