BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #632554 przez Domiś91
hehehe Kiniaczek, ja mam to samo :) Potrafie iść do sklepu specjalnie po pączka :) Jak mnie najdzie :P

Laski wyparzacie butelki i smoczki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632556 przez aleksiaa88
Ja je pogotuje we wrzątku

Cały dzień chce mi się spać nie dość, że spałam po południu z 2 godziny miałam spokój a teraz znowu mnie spanie łamie na okrągło oczy mi się kleją ostatnio taka senna jestem jak przychodzi godzina 19 to tak ziewam i tylko czekam do 21 żeby puchnąć się już do łóżka

11 lata 11 miesiąc temu #632563 przez Daarikaa
Ja też muszę wyparzyć butelki i smoczki.

Kiniaczek czasem nie przejadłaś się tymi dwoma paluszkami?! heheh :lol: :lol:

Ale dzisiaj moja mała ma urlop od ruchów, tak mało ją czuję że aż mnie denerwuje :angry: nie lubie takich dni.... na szczescie jutro przychodzi do mnie polozna i poslucham serducha malutkiej i to powinno mnie uspokoić

11 lata 11 miesiąc temu #632585 przez lania
Ale miałam dziś DZIEŃ KURIERA ;) :huh: :blink: :huh: ;) :blink: Cztery razy przynosili mi paki. Przyszły półeczki, ciuszki i jeszcze sąsiadka wpadła z rzeczami po swoim synku...jak nic nie miałam :silly: :silly: to teraz się ruszyć nie mogę, tyle tego jest :woohoo: :woohoo:

A wózek miał być w czwartek, a w sumie będzie jutro dopiero w BOBOwózki, i stamtąd będą do mnie wysyłać, więc w sumie tydzień poślizgu :cheer: :angry: jeszcze muszę go wywietrzyć ...więc niech się lepiej nic nie zaczyna jeszcze :lol: :lol: :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #632589 przez aleksiaa88
Pojadłam sobie i chyba pęknę mały tak mnie wypycha jak szalony, aż mnie to przeraża czasem
A ja myślę dziś o frytkach czyli dzień pierwszy ciekawe kiedy nie wytrzymam i je zrobię, oczywiście mogłabym sobie zrobić tylko nie chce mi się ruszyć i stać koło tego, ale któregoś dnia ochota mnie zmotywuje i się jej poddam

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632597 przez tysiiiak
Ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia ... I dowiedziałam się ze u mnie w szpitalu w którym chce rodzic nie ma zzo jest za to gaz rozweselajacy :huh: czyli kiniaczek witaj w klubie ...
Nie nastawialam się na zzo ale wolałabym mieć w świadomości ze jest taka możliwość.

Ja już wygotowalam smoczki, butelki i laktator :) i spakowalam do torby ;) oczywiście nie wszystkie :p

Kurcze mam 15 min piechotą do szpitala a tak mnie nogi bolały ze podjechalan autobusem :blush:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632611 przez Kiniaczek
Daarikaa napisał:

Ja też muszę wyparzyć butelki i smoczki.

Kiniaczek czasem nie przejadłaś się tymi dwoma paluszkami?! heheh :lol: :lol:

Ale dzisiaj moja mała ma urlop od ruchów, tak mało ją czuję że aż mnie denerwuje :angry: nie lubie takich dni.... na szczescie jutro przychodzi do mnie polozna i poslucham serducha malutkiej i to powinno mnie uspokoić

Mój kawaler ma też dziś dzień lenia, dopiero jak potrząsne brzuchem to da znać że tam jest i ma się dobrze :)

Tysiak też wolałabym świadomość ze moge skorzystać z zzo w razie koniecznosci ale głową muru służby zdrowia nie przebijemy... kazalam mezowi zabrać kamere w razie gdybym dziwnie zareagowala na gaz :woohoo: :side: :blink: :silly:

Ja będe pierwsza to Ci napisze na ile ten gaz działa :-)

Ps. Mam nadzieje ze biegunka nie jest zapowiedzia na rychły poród.... :huh: :ohmy: :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #632619 przez Domiś91
Kiniaczek, ja biegunke mam już od paru dni i dalej NIC. Rano wstaje z całym twardym brzuchem i bólami miesiączkowymi i NIC, sikam co chwile, śpię co chwile I KURDE NIC. A już doczekać się nie mogę.
Tymek jest w strasznie dziwnej pozycji - mam wypukły brzuch na górze, jakby naokoło pępka, a pępek miękki. Cieakwe co on wyprawia :)

11 lata 11 miesiąc temu #632624 przez KarinaM
Pojechałam po ten Buscopan i już wzięłam. Teraz czekam na efekt.
Jutro muszę koniecznie pojechać do szpitala zobaczyć co trzeba mieć że sobą.

Czytałam dzisiaj że pępuszek można a nawet trzeba przemywać wodą z mydłem a potem osuszać. Wtedy szybciej goi się. Jak włączę kompa to prześlę link do strony.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #632641 przez Karolka85
Kiniaczek może ta biegunka to rezultat tych 2 paluszków rybnych :lol: :blink:

Wróciliśmy przed chwilą z M. od mamy i przytachaliśmy ze sobą karton ciuszków podarowanych przez znajomych- tm razem rozmiarówka troszkę większa bo 68 i 74 i kilka 62 :) czyli jutro mam co robić- oglądanie, przebieranie co się nadaje a co nie :silly:
Dostaliśmy też karuzelke z pozytywką do łóżeczka- no i oczywiście M. ma teraz frajdę- siedzi na fotelu i w skupieniu składa karuzelę :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #632650 przez joasia10015
Witajcie rybenki :)
HA,HA,HA Kiniaczek witaj w klubie -ja w zeszłym tygodniu wyprałam pokrowiec na fotelik tyle że dla Miłoszka -a pozniej miałam nie zły problem żeby założyc tak samo :unsure: ;) Chyba pół godziny sie męczyłam ;)
Kurcze Domiś ,Kiniaczek ponoc na ,,rychły,,poród kobiety dostają biegunke-niby organizm sie ,,oczyszcza,,Coś czuję że Was ruszy lada dzien :blush:
Achhh dziekuje jeszcze raz za info odnosnie kocyków-wpadłam dzis do PEPCO i wybraliśmy z Miłusiem śliczny w niebieską krateczke i z kaczuszką za jedyne 19,90 :ohmy: :lol:
Hmmmm to mnie nakręciłyście dzis na uszykowanie ciuszków na wyjscie dla Mikołajka :blush:

O znieczuleniu to można by gadac i gadac -kobieta w Polsce to ma sie męczyc i tyle-MATKI POLKI MĘCZENNICE :(
Ostatnio przez przypadek wyczytałam cos takiego o szpitalu w którym rodziłam Miłka i wbiłam sie w szok :unsure: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
,,Poród nieodłącznie kojarzy się z bólem i wielkim wysiłkiem.

Obawa, że „będzie bolało” towarzyszy każdej kobiecie i potrafi mocno zakłócić chwile spokojnego oczekiwania na rozwiązanie. Na szczęście medycyna potrafi poradzić sobie również z takim problemem.

Uprzejmie informujemy, że z dniem 1 kwietnia br. w naszym Szpitalu wdrożono znieczulenia zewnątrzoponowe w czasie porodu.

Kwalifikacji do znieczulenia dokonuje lekarz położnik wraz z anestezjologiem w trakcie pobytu rodzącej w Oddziale Położniczo – Ginekologicznym.

Ostateczna decyzja zostaje wspólnie podjęta z rodzącą.

Znieczulenia zewnątrzoponowe są nieodpłatne.

Wszelkie informacje w Oddziale Położniczo –Ginekologicznym.
Zapraszamy!,,
Chyba mało jest takich szpitali co??? Myślę że postarali sie o znieczulenie bo od jakiegos czasu w tym szpitalu jest baaardzo mało ,,rodzących,,-a widzicie czego sie nie robi żeby ,,złapac pacjentów,,(oczywiscie każdy pacjent to KASA )
Ja i tak rodzic tam nie będe bo jak mnie przetrzymali przy pierwszym porodzie to przyżekłam sobie-nigdy wiecej ten szpital B)
Uffff ale sie nadrukowałam :blink: Jak nie piszę to nie piszę ,ale za to jak zacznę drukowac to konca nie ma :lol: :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #632659 przez KarinaM

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #632661 przez Domiś91
Joasia - no mam nadzieje że mnie weźmie na dniach :D!!!!
Kurcze dalej się zastanawiam jak ozdobić pokój :) Bo teraz mam tak łyso.. :(

11 lata 11 miesiąc temu #632663 przez ewela86
ja też już po szkole rodzenia... i dowiedziałam się że prawdopodobnie likwidują cały oddział poł.-gin. w tymn szpitalu!!!! na szczęście ja jeszcze zdąże. szkoda mi tej położnej bo aż się popłakała...
u ,mi też nie ma zzo więc dołączam do grona szczęśliwców :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #632669 przez lania
U nas siłami natury to siłami natury, ani znieczulenia zo, ani gazu więc :X pozostaje oddychanie przeponowe :pinch:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka