BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #632670 przez ewela86
wiecie co, trzy lub cztery razy w ciągu weekendu usłyszałam teksty w stylu:
- "Ty to pewnie będziesz miała chłopaka..."
- "Nie wyglądasz na dziewczynke"
- "Brzuch masz spiczasty - nie możliwe że dziewczynka" :cheer: :cheer: :cheer:

jak to niemożliwe :ohmy: :ohmy: :ohmy: już się sama zaczęłam obawiać że moża być niespodzianka :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #632678 przez KarinaM
ewela86 ja też usłyszałam że chodzę na chłopaka i że nic się nie zmieniłam więc napewno będzie chłopak.

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #632684 przez munnecabrava
Haaa a to mój lumpkowy łup :ddd
Odebrałam tez nalepki na ściane piore firanki a jutro sie zajmę porządkami :d

Dziewczyny wy już ubieracie łóżeczko????? Przeciez to sie zakurzy i alergia u dzieciora gwarantowana. Mężusio przed waszym wyjściem powinien ubierać pościel da rade!!! to zaradne chłopaki.

Co do biegunki mnie tez to męczy od kilku dni z takimi napadami jak przed okresem.

Pępuszek to moja zmora to Pan mąż bedzie robić payczek+ woda z mydelkim ew octanocośtam :) dużo wietrzyć:)

11 lata 11 miesiąc temu #632690 przez ewela86
KarinaM mam nadzieję że to tylko przesądy bo różowy u mnie króluje wśród kolorów:)

munnecabrava ja też mam problem czym pielęgnować pępuszek, czy octenisept czy gaziki nasączone spirytusem... co lepsze?

11 lata 11 miesiąc temu #632691 przez lkasiulla
Hej :)

Ja dzisiaj cały dzień poza domem nogi i plecy to mnie tak bolą że szok!! A wczoraj wieczorem naszła mnie ochota na pizze wiec sobie zamówiłam, a po niej dostałam takich skurczy i bóli brzucha że masakra cała noc mnie brzuch bolał a dziś malutka mało co się rusza ale jutro wizyta u lekarza mam nadzieje że wszystko jest ok :):)

Ja na wyjście że szpitala nie wiem co będę miała bo siostra powiedziała ze chce mi kupić a raczej mojej córeczce :P :)

Normalnie taka mnie naszła ochota dzisiaj na pierogi z truskawkami że musiałam sobie kupić i zaraz zjem :) mam nadzieję że nie będę miała takich bóli jak wczoraj po pizzy :P

11 lata 11 miesiąc temu #632698 przez munnecabrava

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632701 przez Domiś91
Ja już ubrałam łóżeczko, bo i tak wszystko mi na nim leżało w nieładzie... nie mam miejsca zeby do gdzieś dać... A pare zarazków nie zaszkodzi :)

Ja jeszcze słysze od paru tygodni :
Ocho, masz brzuch nisko, zaniedługo polecisz.
Ale ci ten brzuch opadł, daje ci jeszcze pare dni.

Kurde znawcy się znaleźli!

11 lata 11 miesiąc temu #632713 przez Gabi31
ewela86 napisał:

jak to niemożliwe :ohmy: :ohmy: :ohmy: już się sama zaczęłam obawiać że moża być niespodzianka :P

Też to notorycznie słyszę:) Ze się nic nie zmieniłam, że mam tylko brzuch jak piłkę lekarską, że na pewno będzie chlopak:) Ale w cuda nie wierzę, 5 lekarzy powiedziało mi że dziewczynka bedzie, a i osobiście widziałm na 3d, więc jak tam będzie coś innego to niech mi kaktus na ręce wyrośnie.

Czuję się dziś strasznie,bole i kłocie brzucha, bóle w krzyżu, ledwo się ruszam. Byłam dziś na badaniach jutro odbieram, ciekawe czy dalej będzie cukier w moczu, jak będzie na 100 % idę jutro do szpitala:((((((Nie wiem skad sie nagle wziął, bo obciązenie glukoza wyszlo ok:((((I boje sie ze mnie juz do porodu stamtad nie wypuszczą:((((

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632715 przez Domiś91
Dzisiejsza fotka domku Tymka :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #632716 przez munnecabrava
Ewela spirytus wydluża proces gojenia poniewaz dodatkowo podraznia skórę więc ja proponuje woda+ mydło octanisept tez możesz tylko zastanów sie czy chcesz wydawac kase. Zawsze mozsz dokupic później.:)

Domiś kurz to nie zarazki to pyłki które baaaardzo negatywnie wpywają na układ oddechowy. Przykryj to łóżeczko chociaz recznikami papierowymi albo pieluszkami tetrowymi.

11 lata 11 miesiąc temu #632717 przez sisina
Co do gazu rozweselającego to moja kuzynka miała i mówiła że to gówno daje troche sie pośmiała i nic wiecej to sie meczyła ze skurczami a i tak na końcu zrobili jej cc bo nie mogła urodzić...

Ja tez mam biegunke od paru dni ale bez skurczy jak na okres

Kurde mam też ochote na pierogi z truskawkami :laugh: jutro sobie na obiad zrobie bo dziś mi sie nie chce :silly:

11 lata 11 miesiąc temu #632718 przez Domiś91
munnecabrava , ok zrobię to :) Powiem szczerze że wolałam sama to zrobic, bo wiem ze mój Arek by sobie z tym nie poradził :) Nie wiedział by co i jak, a moje tłumaczenie by go tylko zdenerwowało :D Mam taki dziwny charakter że wole sama sobie zrobic po swojemu, tak jak lubie :)

11 lata 11 miesiąc temu #632731 przez Kiniaczek
ewela86 napisał:

Weź Ty się nie przejmuj. Ludzie gadają różne głupoty. Nikt z nich do brzucha Ci nie zaglądał więc mogą sobie tylko gdybać i zakładać :-)

11 lata 11 miesiąc temu #632736 przez aleksiaa88
Co do takiego głupiego gadania to unikam ludzi bo mnie wkurzają najlepiej nie wdaje się w dyskusję od razu zwiewam.
Odnośnie tego końca świata co miał być w grudniu, teściowa zaczęła o tym mówić co to nie będzie a ja do niej z tekstem, a gdzie jest w biblii napisane z dokładną datą o końcu świata? Ona tak patrzy na mnie, a ja do niej albo się chodzi do kościoła albo zabobony opowiada i inne pierdoły. Po chwili słyszę A JA NIE WIEM i takim sposobem dałam jej do zrozumienia, że albo niech opowiada pierdoły i słucha zabobonów albo niech nie lata 2 razy w niedziele do kościoła, bo albo jest katolikiem albo nie wiem kim i się wyleczyła z gadania głupot.
Tak samo z opowiadaniem tak ty będziesz mieć córkę bo masz taki brzuch lub cera ci się popsuła. W takim razie według tego to ja co miesiąc przez tydzień mam córkę bo mnie wysypuje, a reszta miesiąca to syn bo cera ładnieje.

11 lata 11 miesiąc temu #632737 przez Sevilla
Ja właśnie wróciłam z pracy i nie macie pojęcia, jaka jestem przeszcześliwa, że pobyłam w pracy, choć zmęczona jestem potwornie :)

U mnie biegunka to raczej nie będzie jakiś wyznacznik zbliżającego się porodu, bo ja nawet nie miałam zaparć. Cały czas załatwiałam się bez problemu, więc organizm chyba nie ma z czego za bardzo się oczyszczać :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka