BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #632429 przez Karolka85
Tysiak Twój zestawik też super :)

Podczytuję w międzyczasie kwietniówki... można się sporo ciekawych rzeczy dowiedzieć ale z drugiej strony- trudny karmienia, walka o pokarm, nieustanny płacz- boję się!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #632434 przez KarinaM
Karolka85 ja też je dzisiaj czytałam. Ale wiesz że z tym karmieniem to różnie. Może nam się to nie zdarzy? Trzeba być dobrej myśli.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #632440 przez Karolka85
KarinaM napisał:

Karolka85 ja też je dzisiaj czytałam. Ale wiesz że z tym karmieniem to różnie. Może nam się to nie zdarzy? Trzeba być dobrej myśli.

Obyś miał rację Karina. Ja i tak mam kompleks z tymi moimi małymi cyckami, a gdyby się jeszcze okazało że nie mogę karmić to już całkowita załamka...

11 lata 8 miesiąc temu #632448 przez KarinaM
Karolka85 wielkość piersi nie ma znaczenia. Mam koleżankę która ma dość spory biust i nie miała grama mleka. Od razu karmiła butelką(genetycznie bo Jej mama też nie miała). A siostra ma mały biust i karmiła syna i córkę do 6m-ca.
Ja Igora karmiłam niestety krótko ale to też była moja wina. On jadł rzadko a ja powinnam ściągać pokarm żeby była produkcja. Nie robiłam tego bo nikt mi nie powiedział i pokarm zanikł.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #632459 przez Karolka85
Na pewno jest to dla mnie pocieszeniem i nadzieją, że wielkość piersi nie ma nic do rzeczy jeśli chodzi o karmienie i ilość pokarmu. Ale mimo to właśnie największego stresa mam odnośnie karmienia :/ chyba po prostu muszę się przemóc i wmawiać sobie że wszystko będzie dobrze i że dam rade i że się nie zrażę.

11 lata 8 miesiąc temu #632465 przez Kiniaczek
Ja to nie wchodze ani na marcówki ani kwietniówki.... nie chce sie nakręcać :-) co ma byc to będzie :-) zrobilam sobie chwile odpoczynku bo od rana układam ,piore, sprzątam ,przerwał mi delikatny skurcz wiec odpoczywam. Tez szykuje ciuchy małego na wyjście, jak zrobie fotke to wstawie :-)

11 lata 8 miesiąc temu #632471 przez Kiniaczek
Ja codziennie sobie tłumacze że szybko małego wypcham i że dam rade z karmieniem....:-) grunt to dobre nastawienie, podobno klucz znajduje sie w psychice i tego sie trztymam. Też mam obawy jak większosć nas ale wypieram złe myśli z podświadomości. Najważniejsze to pomóc maluszkowi w tej cięzkiej dla niego przeprawie. :blush: :blink:

Damy rade dziewczyny.

Większosć z Was ma szanse na zzo a ja jedynie na gaz rozweselający :huh: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #632479 przez kinia90
cześć dziewczyny:* podczas karmienia piersią najgorsze są początki, trzeba odpowiednio dbać o piersi, jak najwięcej pokarmu odciągać żeby pobudzić laktacje. Później przychodzi nawał pokarmu... dla mnie to było najgorsze:) ale czego nie robi się dla ukochanej istotki. Ja się bardzo pozytywnie nastawiłam co do naturalnego karmienia i karmiłam córeczkę przez 10 miesięcy:) Mała niestety przez pół roku, dzień w dzień miała kolki(nic nie pomagało) chociaż bardzo się pilnowałam z jedzeniem. Ale kolki to nie reguła więc mam nadzieję, że Wasze dzieciątka to ominie. Co do koszuli do porodu to ja swoją później wyprałam i nie ma ani śladu krwi:) także nie przejmujcie się za bardzo tym co piszą, że najlepiej jakąś stara zabrać:) ja swoją mam na pamiątkę zostawioną do dnia dzisiejszego:) to są naprawdę piękne chwilę gdy ma się maleństwo przy sobie już tak naprawdę i namacalnie:) poród boli ale uwierzcie mi o tym wszystkim się zapomina kiedy usłyszy się krzyk dziecka:) Ja co prawda na początku byłam przerażona bo moja Laurka zachłysnęła się wodami i musieli ją zabrać do odessania ale jak już ją przytuliłam to nic się nie liczyło( nawet to, że lekarz zaraz po wbiciu strzykawki ze znieczuleniem w krocze zaczął mnie szyć na żywca):) pozdrawiam Kinga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632494 przez JoannaL
Karolka85 ten drugi zestaw jest prześliczny :)

Domiś nie należy przesadzać z ubiorem dla dziecka. Z tego co widziałam masz naszykowane body na długi rękaw i bluzę to w zupełności wystarczy, tym bardziej że będziesz miała jeszcze kocyk

Lalka trzymamy kciuki :kiss:

MoNiaaa miło cię widzieć kochana:)

11 lata 8 miesiąc temu #632504 przez Daarikaa
Ja podobnie jak Kiniaczek ide na porodówke z bojowym nastawieniem :blink: i choćbym miała wyć przy każdym karmieniu to MUSZE (bo chce) karmic :lol:

JA tez biore body z krótkim, pajaca i czapeczkę. Włożę do nosidełka, przykryję kocykiem i bedzie GIT :laugh:

Coś bym zjadła, ale nie wiem za bardzo co hmmm... :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #632522 przez KarinaM
Dzwoniłam do lekarza i powiedział żebym brała Buscopan a jak nie uspokoi się do środy to przyjść na wizytę.
Zaczęłam czytać o tym Buscopanie i nic nie ma że można brać na takie bóle krocza. No ale chyba lekarz wie co podać?

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #632524 przez Kiniaczek
KarinaM napisał:

Dzwoniłam do lekarza i powiedział żebym brała Buscopan a jak nie uspokoi się do środy to przyjść na wizytę.
Zaczęłam czytać o tym Buscopanie i nic nie ma że można brać na takie bóle krocza. No ale chyba lekarz wie co podać?

Dziewczyny biorą buscopan takze spokojnie możesz sobie zaaplikować :-)

11 lata 8 miesiąc temu #632540 przez aleksiaa88
Dziś tylko się cały dzień kręcę nic mi się nie chce, nawet chwilę się zdrzemnęłam

11 lata 8 miesiąc temu #632542 przez Domiś91
Ja też idę z bojowym nastawieniem :)!! Dla Tymka zrobie wszystko, nawet jakbym miała pęknąć po plecy i beczeć przy karmieniu! Byle był zdrowy :blush:
Już o niczym inym nie mysle. Tylko o tym że chce go już na rękach miec :( oszaleje chyba :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #632552 przez Kiniaczek
Sciągnęłam i wyprałam obicie fotelika do wózka i samochodu i teraz nie bardzo wiem jak to z powrotem nałożyć.... trzeba być Dzbanem :ohmy: :lol: :huh: :blush:

Naszło mnie na paluszki rybne, miałam akurat w zapasie.... ale otwieram zamrażarkę a tam tylko 2 sztuki :unsure: :ohmy:
Pieklam te 2 malutkie paluszki i zjadlam... ;) to się nazywa ciążowa desperacja :silly: wczesniuej nigdy w życiu bym dla 2 sztuk nie traciła czasu :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka