BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #641595 przez demoniqe
Kiniaczek super!!!! Gratulacje!!!

mój mąż bardzo liczy na poród w piątek. Ja po cichu też :)

Mojej mamie po zdjęciu szwu z szyjki zrobiło się rozwarcie na 4 cm i musieli przebijać pęcherz i rodziła :)

Ale u mnie pewnie jak na złość do 40 tyg wytrzyma. A jak nasza lania?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #641642 przez lili91
Ja zjadlam kolacje i leze Mala troche fika i tak jakby mi tam grzebie. I ogolnie czuje jakby mi sie tam rozchodzilo cos. Kurcze jak zaczynam bac sie nocy.

11 lata 7 miesiąc temu #641643 przez juleczka
KINIACZEK gratuluje tylko zeby u mnie tak szybko poszło a tu jeszcze nic sie nie dzieje !!
pozdrawiam

11 lata 7 miesiąc temu #641652 przez Ane88
juleczka napisał:

KINIACZEK gratuluje tylko zeby u mnie tak szybko poszło a tu jeszcze nic sie nie dzieje !!
pozdrawiam

u mnie też cicho szaa...
od czasu do czasu malutkie twardnienie brzucha, ale bezbolesne...
i nic więcej.

Kubuś już nie ma miejsca bo czuje go wszędzie...
ale brzuch dalej pod samymi cycorami ;p
i mały wariuje jak szaleniec, a podobno przed porodem się dzieciaczki wyciszają
żadnego czopa na oczy nie widziałam, żadnych bóli jak na miesiączke, z wypróżnianiem też nic się nie zmieniło... wszystkich objawów które mogłyby wróżyć rychły poród u mnie brak ;p

poczekam do poniedziałku i zobaczymy co szanowny pan doktor rzeknie na temat mojej długiej, twardej i zamkniętej szyjki...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 7 miesiąc temu #641655 przez Ane88
pewnie macie racje dziewczyny :)

chyba do szpitala obrażony by nie pojechał:P

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 7 miesiąc temu #641679 przez munnecabrava
Heh a mój obrażony poszedł spać na kanapę...

11 lata 7 miesiąc temu #641691 przez lkasiulla
Kiniaczek moje GRATULACJĘ :) !!!!!!!!!, Buziaczki dla Ciebie i maluszka :* kurcze ale ci zazdroszczę takiego szybkiego porodu no i tego że masz już swojego skarba przy sobie :):)

11 lata 7 miesiąc temu #641694 przez lili91
A moj jest u swoich rodzicow poprawia cos tam w samochodzie i dzisiaj nie wraca. Jak spie sama to jakas niespokojna jestem a dzisiaj szczegolnie.

11 lata 7 miesiąc temu #641701 przez lili91
Widze ze wszystkie przezywamy porod Kiniaczka. To ona i jej synek zaczeli sezon majowych maluszkow , moze to dlatego.

11 lata 7 miesiąc temu #641731 przez Alex_87
Kiniaczek gratulacje!!!!

Przeczytałam wszystkie posty ekspresowo, bo byłam ciekawa czy któraś urodziła :D i było do przewidzenia, że Kiniaczek nam się rozpakuje, Maj rozpoczęty z wielką pompą :D

Ja dziś byłam u mojego rocznego chrześniaka, dostałam po nim sporo rzeczy znowu, jakieś zabawki, karuzelki itd. Niedługo nasza sypialnia zostanie zasypana rzeczami dla małej :)
Siedzieliśmy prawie cały dzień a ja się czuję super, nic nie boli. A jeszcze 2 miesiące temu bym nie wysiedziała. Aż dziwne, że za 3 tyg termin :)
no i usłyszałam, że brzuch mi się opuścił, więc może coś w tym jest, bo jednak czuję, że z dnia na dzień zmienia kształt. Ja tam jeszcze nie chcę rodzić, wolę żeby mała posiedziała w brzuchu jeszcze te 2-3 tyg, zawsze to lepiej dla dziecka :)

Co do obecności męża przy porodzie, mój mąż nie miał żadnych oporów żeby ze mną być. Może z racji tego, że w pracy ma do czynienia z różnymi widokami. Wiadomo inaczej jak cierpi bliska osoba, ale uważam, że skoro to nasze wspólne dziecko to powinien być przy porodzie, żeby mnie wspierać i pomagać i jakoś nie przemawiają do mnie argumenty, że może nie dałby rady albo nie mógłby patrzeć. Ja jakoś muszę dać radę, a w trudnych chwilach trzeba być razem. No bo co będzie jak nie daj boże dziecko zachoruje, to też powie, że nie może patrzeć jak cierpi?

11 lata 7 miesiąc temu #641734 przez joasia10015
A ja myślę że przeżywamy tak bardzo poród Kiniaczka bo to nasza ,,dobra dusza,,forum :)
Pisze do nas bardzo czesto i zawsze jest :) Po za tym faktycznie to ona i Hugo zaczęli sezon majowych maluszków :blush:

Leseczki achhh ci faceci-nie zazdroszcze kłótni i to przed porodem-ja też sie z moim ostatnio nie zle pokłóciłam ,i choc wiem że to on powinien sie tłumaczyc i przepraszac schowałam trochę dumę do kieszeni i pow.że oboje przesadziliśmy i że ostatnią rzeczą jakiej teraz pragnę to kłótnie :dry: No i zadziałało-on też złagodniał,przemyślał i na dzien dzisiejszy jest ok.
W sumie czuję że siedzi we mnie troszkę złości ,i żalu ale to na pewno nie jest czas na wyciąganie brudów i znając życie wszystko wylezie na wierzch jak urodzę,będe zmęczona,wpadnę w jakiś psychiczny dołek a mój M.w jakis sposób mi podpadnie :blink: Achhhhh fececi-czasem sie śmieję z moją psiapsiółką że lepiej byłoby byc lesbijką-bo ja z nią dagaduje sie IDEALNIE i rozumiemy sie bez słów-a pokażcie mi faceta któy czegoś sie sam domyśli ,albo który czyta w myślach kobiety :unsure: :unsure: Chyba jak YETI-czyli niby jest ale NIKT nie widział :silly: :silly: :silly: :silly:

Ps.no to zmykam laseczki do sypialni do mojego NIE idealnego męża :blink: :silly: :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #641736 przez Domiś91
Niestety nie ma IDEALNEGO faceta :) :) ale cóż, na takim świecie przyszło nam żyć :P
Tymek na wieczór strasznie się wierci i troche przesadza bo tak mi sie ciśnie w dole na odbyt ze nie moge nawet wyleżec :( Cóż idę spać, może zasne :) Dobranoc moje kochane majóweczki :)

11 lata 7 miesiąc temu #641754 przez kasiaq81
hej dziewczynki
ja juz od 2godz na nogach,spac za bardzo nie moglam z nerwow. Teraz czekam az przyjda po mnie z bloku porodowego,zeby zaczac mnie przygotowywac do ciecie. Jestem glodna i pic mi sie chce a tu nie wolno.napisze jak tylko dojde do siebie.

A moze dzis ktoras tez urodzi....

11 lata 7 miesiąc temu #641755 przez KaRoLiNaaaaa
kasiaq81 nie masz się czym stresować sama cesarka nie jest wcale taka straszna, a nie kazali Ci jeść i pić żebyś nie wymiotowała, ja jak poszłam z marszu na cesarkę to wymiotowałam jak kot cały zabieg.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #641757 przez Gabi31
kasiaq81- powodzenia, trzymam mocno kciuki... :) Bedzie dobrze, juz niedlugo ujrzysz maleństwo :)

Dziewczyny wczoraj odchodził mi czop chyba ale duzo duzo wiecej i z lekka krwia, ale minimalna, wiec nie panikowałam zwłaszcza ze dzis mam wizytę u lekarza. Dzis juz za to bardzo duzo brazowej, nie wiem co to bedzie i co mam myslec. Odezwe sie po :) milego dnia !

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka