BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 11 miesiąc temu #645791 przez joasia10015
NO to zgłupiałam laski-więc zostawię tak jak wy macie-GIN też wspomniał tylko o ogólnej morfologi ale wyczytałam na ,,mądrych,,forach że muszą byc jakies ,,swieże badania.ALe faktycznie mam w książeczce z początku ciąży to sobie odpuszcze jutrzejsze szczególowe badania ;) Ostatnio GIN mi robił GBS więc tyle musi im wystarczyc ;)

Kiniaczek nareszcie jesteś-jupi,jupi jejjjjj :blink: :blink: :blink: :blink:
To mnie teraz nastraszyłaś POLNĄ-jak to nazwałaś-KOŁCHOZ?????Już sie boję ,tymbardziej że TY taka twardzielka i z baaardzo pozytywnym ,bojowym nastwieniem byłaś -ja to tam będe wiecznie zdołowana :ohmy: :huh: :dry: :( B)
Czekamy oczywiście na fotki małego :blush: :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #645805 przez Domiś91
Kiniaczek, czekamy na fotki :* :*
Brzuch nadal się spina, krwi ze sluzem malutko na podpasce.. Jakoś 17-18 mnie bolały plecy chwile, teraz o 23 znowu zabolaly .. No zobaczymy, może coś się powoli zaczyna :) Idę zjeść kolacje i do spania :D :*

11 lata 11 miesiąc temu #645807 przez Daarikaa
Kiniaczek Teraz w domku to i humor bedzie lepszy i wszystko się ułozy :) najwazniejsze ze synuś zdrowy i przy Tobie!! Czekam na szczegółową relację i zdjęcie naszego przystojniaka majowego :)

Ja musiałam zrobic tylko na swiezo morfologie i mocz, jutro ide odebrac wyniki, na ktg a potem do lekarza. Ale jestem ciekawa co mi powie... ale obawiam sie ze powie "jeszcze daleka droga" :silly:

Ane a już myslalam ze tulisz malenstwo, no nic jeszcze sie doczekasz :)

Domis widze ze nie próżnujesz, tak trzymaj i zdawaj relację co i jak :)

11 lata 11 miesiąc temu #645808 przez Daarikaa
JoannaL no widzisz zdarzają sie jeszcze przyzwoici ludzie i przepuszcza ciężarna :) ja niestety na takich nie trafiam...

moniiiak wierze ze nie chce Ci sie lezec, ale pomysl sobie ze juz niedaleko do rozwiazania i ze robisz to dla dzidziolka :)

No nic trzeba uciekac spac bo rano trzeba sie szykowac na wizyte. Dobranoc pchły na noc! :silly: :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #645810 przez joasia10015
Hmmm a gdzie jest sisina??? Miała zły humorek dzisiaj...oby wszystko było dobrze :blush:
Idę spac bo jutro rano na badania a przy okazji muszę kupic pomidorki i truskaweczki do ogródeczka :)
Może któraś sie jutro rozpakuje?????
Domiś jakiś numerek z mężem i 7 maj jest twój i Tymusia :blush:
Już,już brac sie bo przestój sie robi :silly: :blink: :lol: :woohoo:
Dobrej nocki moje rybeńki :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #645819 przez aleksiaa88
Witam z rańca, wiosna wpuszczona, okno otworzone żaby rechotają ale muzyczka :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #645826 przez tweety
A ja spac nie moglam. mam dzisiaj usg i potem lekarza. i ciagle mysle co mi powie. ostatnio szyjka skrocona i miekka, kazala lezec i trzymac a teraz mam 38 tydzien, ciekawe czy i mi sie cos nie cofnelo bo poza kluciem w kroczu jak maly sie natarczywie rusza to ja nic innego nie czuje.

Ide tez dzisiaj zameldowac do urzedu sprzedaz autka. slyszalam ze wczoraj padly im systemy wiec troche osob sie wycofalo wiec bedzie pewnie czekac w urzedach dzisiaj. kurcze, musze mocno wystawic brzuch, troche postekac, moze najwyrzej zadzwonie do meza i bede marudzic ze czuje sie srednio to moze ktos mnie pusci. bo tak to sa numerki, wiec ciezko nawet sie zorientowac kto czeka przed toba w kolejce.

Powodzenia wszystkim ktore maja dzisiaj wizyty, dajcie znac co slychac u majowych pociech.

11 lata 11 miesiąc temu #645829 przez KarinaM
Witam z rana.
U mnie pogoda jak narazie szara i brzydka.

Ja dzisiaj na badania i jeszcze z Igorem do pediatry. Muszę zaraz go zarejestrować.
A jutro do lekarza. Zobaczymy co powie.

Noc lipna bo czuwałam nad Igorem a po drugie brzuch twardniał ale bez dużych bóli. Ale co przysnęłam to albo Igor kaszlał i leciałam zobaczyć co się dzieje albo brzusio twardniało. Raz czy dwa musiało boleć bo mnie obudziło (ale nie mocno).

Igorek

Irina

11 lata 11 miesiąc temu #645834 przez lili91
Witam moje kochane Majoweczki.

Ja wlasnie wstalam. Pogoda jakas taka szara.
Kiniaczek ja tez czekam na opis. :)
Karina dzisiejsza noc moze bedzie spokojniejsza. Lekarz da Wam leki to synkowi bedzie lepiej.

O 10 mam dzwonic do Gina umawiac sie na wizyte. Ma mi powiedziec ile moja Mala bedzie przy porodzie wazyla az sie boje.
Ciekawe moze i mi tam podlubie i cos sie ruszy...chciala bym tulic malenka jak najszybciej i ten porod miec za soba:)

11 lata 11 miesiąc temu #645835 przez aleksiaa88
Tweety współczuję tego urzędu kurde jakbym ja poszła do swojego to bita godzina stania na korytarzu u nas takie zaje...... kolejki a 3 osoby do obsługi więc prędzej bym skapitulowała i wyszła bo takie tam chamstwo przychodzi, jak raz byłam z mężem to on sobie stał, a mi trudno było, żeby sobie siąść nikt dupy nie chciał ruszyć, a co dopiero czekać w kolejce, są i tacy co powiedzą jak nie może stać to po co przyszła niech w domu siedzi z brzuchem :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #645853 przez Domiś91
My już na nogach :) Niestety dalej cisza ;) bara - bara z mężem nie wchodzi w grę, bo krocze torszke mnie uciska ;( Zreszta jak mam 2cm i nisko łowke to się boje że Tymciowi coś zrobimy :P Czop schodzi powoli.. :) Dalej czekamy ...

11 lata 11 miesiąc temu #645858 przez aleksandraludw
witajcie kochane. Moja noc też raczej kiepska, trochę bolał mnie brzuch i 7 razy bylam siusiu. To chyba faktycznie odpada mi ten czop bo w nocy podczas sikania wypadł taki większy kawałek. Jutro rano muszę iść do tego szpitala więc tej nocy pewnie w ogóle nie zasne. Chciałabym dzisiaj urodzić żeby nie podawali mi tej oxy..

11 lata 11 miesiąc temu #645865 przez demoniqe
aleksandraludw napisał:

witajcie kochane. Moja noc też raczej kiepska, trochę bolał mnie brzuch i 7 razy bylam siusiu. To chyba faktycznie odpada mi ten czop bo w nocy podczas sikania wypadł taki większy kawałek. Jutro rano muszę iść do tego szpitala więc tej nocy pewnie w ogóle nie zasne. Chciałabym dzisiaj urodzić żeby nie podawali mi tej oxy..

Ola moze wyda i sie to glupie ale szczyp brodawki. Tylko dlugo trzeba. Po ok 15 min kazda brodawke non stop przyszczypywac. Potem odpoczynek i za godzinke powtorzyc. Tylko tak zeby same brodawki a nie piersi bo mleko bedzie ci leciec. Mi pomoglop podtrzymac skurcze tylko trzeba byc wytrwalym :-)
Wtedy tez wydziela sie oksy tylko jaturalnie.

A z tym myciem okien itp trzeba bardzo uwazac zeby lozysko sie nie odkleilo podobno.

Ja odpuszczam do przyszlego tyg. Jeszcze jeden weekend sie wyspie i polatam na randki z mezem.

11 lata 11 miesiąc temu #645868 przez demoniqe
Domiś91 napisał:

My już na nogach :) Niestety dalej cisza ;) bara - bara z mężem nie wchodzi w grę, bo krocze torszke mnie uciska ;( Zreszta jak mam 2cm i nisko łowke to się boje że Tymciowi coś zrobimy :P Czop schodzi powoli.. :) Dalej czekamy ...

Domis nic sie nie boj. Ja tez mam 2-3 cm i szyjke prawie calkiem zgladzona. Pytalam meza czy czul dziecko mowi ze nie! Czul sie tak jak przed ciaza. Ja tez nie czulam ruszania sie dziecka.

Zrezzta jak gin zaleca to musi byc bezpiecznie :-)

11 lata 11 miesiąc temu #645871 przez sisina
Witam laseczki :)

Joasia dzieki za zainteresowanie dziś troche lepiej ale i tak humor nie za ciekawy :dry:

choć pogoda słoneczna,nie moge tyle myśleć bo w głowe zajde kurde jak moja siostra 19 latka sobie radzi z Lenką i poród przeżyła to ja też dam rade tak dam rade trza być twardym a nie mietkim ;)

Kiniaczek dobrze że już w domku jesteś z malutkim ja cie rozumiem w tym szpitalu to masakra leżeć człowiek zamiast odpoczywać to sie stresuje tylko u mnie na patologii są takie 2 pizdy nie przyjemne mam nadzieje ze na nie nie trafie :angry:

Dobrze że mam te położne swoje wybrane :S :)

Jutro wizyta zobaczymy co ginek mi powie

Nocka u mnie jako tako miałam jakąś kolke bo mały mnie uciskał siedziałąm na łozku i płakałam taki ból ale na szczescie przeszło i jest ok

Macie jakieś pomysły na szybki obiad bo ja nie mam dziś pomysłu :dry: czekam na propozycje

Ewela86 napisz mi złotko nazwe tych tabletek z wiesiołka i ile mniej wiecej kosztują :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka