BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #645884 przez Kiniaczek
Hejka, pierwsza noc nawet w miarę, źle nie było.
. Tyle ze młodego brzuszek chyba trochę męczył i trochę się spinal...ciezko odespać bo włącza się czuwanie... Ale dajemy radę. Teraz młody śpi ale jakos tak plytko,idę zjeść śniadanie coby mieć z czego udoic mleka ... :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #645888 przez lili91
Kiniaczek napisał:

Hejka, pierwsza noc nawet w miarę, źle nie było.
. Tyle ze młodego brzuszek chyba trochę męczył i trochę się spinal...ciezko odespać bo włącza się czuwanie... Ale dajemy radę. Teraz młody śpi ale jakos tak plytko,idę zjeść śniadanie coby mieć z czego udoic mleka ... :blush:

Kiniaczek ale ja Ci zazdroszcze ze masz synka juz w domu. Ucaluj go od forumowej cioci.
Ja jak sobie pomysle ze mam byc w tym szpitalu to az mi slabo. Nienawidze lekarzy i szpitali ale dla malej musze to zrobic.

11 lata 7 miesiąc temu #645889 przez Sevilla
Witam z rańca :)

Kiniaczek dobrze, że już w domu. Aż się zastanawiam, jak to będzie u mnie w szpitalu. Jak byłam na zabiegu, to były miłe i co pół godziny zaglądały i pytały, jak się czuje, ale może dlatego, że było im mnie żal ... a teraz polecą ze mną rutynowo na zasadzie: nie ty pierwsza i ostatnia rodzisz .. ech nie wiadomo ...

Moja nocka dziś przespana, z dwiema pobudkami na siuśki, oraz jedną bo tak mnie zaczął napierdzielać krzyż, skończyło się na dwóch nieregularnych mocnych skurczach i zasnęłam, a od rana brzucho boli okresowo ...

11 lata 7 miesiąc temu #645890 przez lili91
A ja jak pojde do lazienki kolo 00.00 to spie do 7 albo i dluzej. Bole jak na miesiaczke mam od jakiegos czasu. Mam wrazenie ze zaraz moge miec okres ma ktoras tak? Co pojde siku a w dzien zdarza sie czesto to tak odruchowo patrze czy nie mam krwawien miesiaczkowych.

11 lata 7 miesiąc temu #645891 przez JoannaL
Dzień dobry. U mnie nocka przespana. Za oknem troszkę pochmurno ale mam nadzieję że się wyklaruje. Miłego dnia dziewuszki

11 lata 7 miesiąc temu #645928 przez demoniqe
tak takie bóle jak na miesiączkę się pojawiają.

Kiniaczek super że w domku.

Mam pytanie, które czytały Tracy Hogg. Będziecie stosować plan PROSTE od powrotu ze szpitala? ciekawa jestem bardzo jak to wygląda w praktyce :)

moja siostra nie wiedziała o tej metodzie ale podświadomie ją stosowała i maluchy pięknie jej spały i jadły, ba! ale co kobieta i co dziecko to zawsze inne!

ja w nocy jakoś nie sikam, staram się nie pić przed snem i do 7:30 wytrzymuję.

Sevilla życzę ci żeby były miłe. U mnie też przy poronieniu były miłe, ale ostatnio jak leżałam w 25 tyg to powiem ci, że też były super! Oby tak było!

11 lata 7 miesiąc temu #645934 przez KarinaM
Ja po badaniach a Igor po lekarzu. Nie jest tak źle bo to astma od alergii mu się wzmożyła. Dostał leki i teraz inhaluje się. Wymiotował flegmą która spływa do żołądka. Zobaczymy jak to będzie.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #645938 przez ewela86
dzień dobry:)

sisina oto tabletki które ja zażywam a poleciła mi je Kiniczaek:) www.doz.pl/apteka/p1765-Wiesiolek_Naturkaps_kapsulki_60_szt
a co do obiadu to sama mam zagwozdkę... może usmażę piersi z kurczaka z pieczarkami, dodam śmietankę i koperek i do tego makaron... :unsure: (mąż byłby zachwycony bo makaron w roli głównej :) )

tweety fajny plan sobie obmyśliłaś :) mam nadzieję że Ci się powiedzie w tym urzędzie ;)

demonique możesz tak w skrócie napisać o co chodzi w tym planie bo książki nie czytałam a bardzo mnie zainteresowałaś...

11 lata 7 miesiąc temu #645943 przez tweety
aleksiaa88 napisał:

Tweety współczuję tego urzędu kurde jakbym ja poszła do swojego to bita godzina stania na korytarzu u nas takie zaje...... kolejki a 3 osoby do obsługi więc prędzej bym skapitulowała i wyszła bo takie tam chamstwo przychodzi, jak raz byłam z mężem to on sobie stał, a mi trudno było, żeby sobie siąść nikt dupy nie chciał ruszyć, a co dopiero czekać w kolejce, są i tacy co powiedzą jak nie może stać to po co przyszła niech w domu siedzi z brzuchem :dry:

kurde, jesli nikt mi siedzacego miejsca nawet nie ustapi to sama sie upomne bo posiedziec i zalatwic sprawe to ja moge, ale stac.... nie da rady. tymczasem faktycznie mozemy siedziec w domu i baki zbijac, ale kurcze jak ja wiem ze maz zapitala 9 godzin dziennie i kolejne 2 spedza w autobusach zeby do pracy dojechac to zwyczajnie chce sie poswiecic zeby nie musial jeszcze odrabiac i stac w kolejkach. poki moge to go wyreczam. jak ostatnie 2 tygodnie lezalam to on wszystko robi wiec to chyba fair. ludzie sa okropni.

11 lata 7 miesiąc temu #645946 przez Daarikaa
Hej! Ja juz uszykowana do lekarza teraz tylko czekam zeby zbudzic na ostatnia chwile meza po nocce, bo on nie chce zebym sama prowadzila....

Sevilla mnie tez w nocy zlapal taki bol krzyza i przechodzodzilo w skurcz ze az mnie obudzio, potem tak z dwie godziny nieregularnych skurczów i przeszlo ale myslalam ze juz sie zacznie :) no i rano patrze w toalecie a na papierze niteczki krwi ze lsuzem wiec chyba tez mi czop wylazi.

Lili bóle miesiaczkowe mam czesto tez mam wrazenie jakbym miala dostac "ciota" chociaz juz zapomnialam jak to wygodnie bez niej :)

Kiniaczek a jak tam z iloscia pokarmu?? Nie masz tak ze bez przerwy zagladasz do lozeczka jk Hugo spi? ja sie boje ze przez pewien czas jak dziecko steknie ja juz bede na bacznosc nad nim :woohoo: :lol:

demoniq mówisz ze poczekasz jeszcze jeden weekend, a zazwyczaj jest tak jak sie nie czeka to wtedy BĘC :woohoo: hihi

11 lata 7 miesiąc temu #645952 przez lili91
Dzisiaj w sklepie pani mnie powalila.
Rozmawialam z kasjerka bo jej corka( moja kolezanka ) urodzila tydzien temu i chcialam podpytac o pewne rzeczy. Pani przedemna w kolejce mowi DO CZEGO TO DOSZLO ZE DZIECI RODZA DZIECI JA TO MIALAM 18 LAT JAK URODZILAM. Odpowiedzialam grzecznie ze faktycznie mloda pani byla bo ja mam 22 lata. PANI STWIERDZILA ZE WYGLADAM NA MNIEJ I NADAL BYLA PRZY TYM ZE JESTEM ZA MLODA I DZIECI RODZA DZIECI. A jaka oburzona byla.

11 lata 7 miesiąc temu #645959 przez lili91
Zaraz bede dzwonila o ta wizyte. Moze na dzis sie zalape albo jutro. Moze to juz ostatnia wizyta przed porodem.
Wczoraj przeliczylam to lekarz badania i tabletki wyniosly mnie 1500 zl plus dzisiejsza wizyta.
:P :P

Kurcze dziewczyny Wam te czopy odchodza a ja mam tylko bole krzyza i ten twardniejacy brzuch. Od czasu do czasu kluje krocze jak chodze i tyle.

11 lata 7 miesiąc temu #645960 przez Sevilla
lili91 napisał:

Dzisiaj w sklepie pani mnie powalila.
Rozmawialam z kasjerka bo jej corka( moja kolezanka ) urodzila tydzien temu i chcialam podpytac o pewne rzeczy. Pani przedemna w kolejce mowi DO CZEGO TO DOSZLO ZE DZIECI RODZA DZIECI JA TO MIALAM 18 LAT JAK URODZILAM. Odpowiedzialam grzecznie ze faktycznie mloda pani byla bo ja mam 22 lata. PANI STWIERDZILA ZE WYGLADAM NA MNIEJ I NADAL BYLA PRZY TYM ZE JESTEM ZA MLODA I DZIECI RODZA DZIECI. A jaka oburzona byla.

hahaha dobre!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Daarikaa
u mnie niestety śluz bez czerwonych niteczek, tylko zwykły przezroczysty ...

11 lata 7 miesiąc temu #645965 przez Karolka85
Dzień dobry :)

Nie wiem co mi się przez ostatnie dni dzieje, ale jak normalnie godz 6 rano i ja już na nogach byłam tak teraz od kilku dni śpię do 9ej :) ale za to w nocy częste wstawanie na siku...
No i chyba zaczyna mi się organizm oczyszczać bo 3-4 razy dziennie na kibelku- również jak nigdy.

Kiniaczek trochę Wam się ten pobyt w szpitalu przedłużył ale najważniejsze że już w domku jesteście :) Ja też czekam na fotkę i szczegółową relację :)

Od 2 dni też zażywam wiesiołka w kapsułkach. biorę 2 razy dziennie. Nie wiem czy to nie za mało bo na opakowaniu pisze że można brać 4 kapsułki dziennie ale jednocześnie pisze też że kobiety w ciąży nie powinny zażywać... :/ no i nie wiem czy nie za późno zaczęłam go łykać.

Alex ja mam takie same obawy jak Ty co do mojej mamy. Boję się że będzie chciała siedzieć u nas w domu non stop i kontrolować, obserwować, podpowiadać.... :ohmy: :ohmy: :ohmy: Mój M. już teraz się bardzo denerwuje i nie dziwię mu się. Ale obiecałam sobie i jemu że jeśli nasze obawy się sprawdzą to jasno postawię sprawę mamie. Pewnie się obrazi, ale może z czasem zrozumie. Na szczęście mam oparcie w moim tacie i wiem że w razie czego on też pogada z mamą.

Joasia jeśli chodzi o badania to ja biore do szpitala ostatnią morfologię, GBS, grupę krwi, przeciwciała i pare innych wyników badań które miałam robione na początku ciąży. oprócz tego karta ciąży i ostatnie aktualne zdjęcie USG. w moim szpitalu panie mi powiedziały że jeśli bedzie jakiegoś wyniku brakować to na pewno mnie nie odeślą ani nie odmówią tylko po prostu sami zrobią "na cito"

Karina fajnie że z Igorkiem to jednak nic bardzo poważnego. inhalacje na pewno pomogą.

Ciekawe co z Lalką i jej córeczką...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #645966 przez Kiniaczek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka