- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Absolutnie nie chodziło mi o jakieś wtrącanie się -sama przeszłam to samo-nie raz przepłakałam noc razem z Miłoszem,nie raz zasypiałam na siedząco i nie doradzałam ,,bez doświadczenia,,-chciałam tylko napisac że jest mnóstwo mam które nie mogą karmic ,albo muszą dokarmiac ...ale jeśli chodzi tylko o to że Domiś nie może sie wyspac to uwierzcie że nie jedna chciałaby miec taki problem.Z resztą to nie problem -bo za kilka dni,tygodni będzie lepiej a karmic Domiś przecież może .CO innego jeśli sie nie może karmic,ale o tym Domiś nie wspomina .
Swoją drogą DOmiś bardzo fajnie że brakuje ci chwil z mężem -to bardzo ważne żeby sie na dziecku tak nie ,,zafiksowac,,i męża na bok odsunąc . To naprawde dla korzyści dla was A jak wy bedziecie szczesliwi to i Tymus będzie.
Kiedyś pytałam mojego M.czy czasem w pierwszym okresie po porodzie nie czuł sie odtrącony ,ale zaprzeczył...z resztą ja tak jak Ty -bardzo potrzebuje takiego zwykłego przytulania,czułości i bycia sam na sam -mimo że DZIECI to cały mój świat to potrzebuję małża jak powietrza
Pamiętajcie dziewczyny o swoich małżach kiedy dzieci sie pojawią ,bo tylko szczęśliwi rodzice to szczęśliwe DZIECKO
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- juleczka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Witam dziewczyny Urodziłam 10.05.2013(wskoczyłam w termin )o godzinie 10.06 poprzez cesarskie ciecie ponieważ ustały mi bóle parte starsznie sie na męczyłam ale warto było teraz mamy slicznego małego Filipa który ma 55 cm. i waży 3330 !!pozdarwiam gorąco
Moje gratulacje
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Ja się tam nie obrażę na nikogo, w dodatku kogoś kto ma doświadczenie!! Każda rada jest dla mnie złota
Dzisiaj spróbujemy na samym cycku, zobaczymy jak bedzie Chociaż teraz po całym dniu muldania juz nic nie leci, tylko małe kropelki! Wyjadł wszystko głodomór!
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Co ile przebieracie swoich malców??
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
tak podobno jest efektywniej i dziecko potem lepiej śpi
ale nie powiem czy tak jest
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domiś dasz radę ze wszystkim -tak na prawdę Tymuś nie ma jeszcze tygodnia -i sporo przed Wami nauki samych siebie na wzajem Spokojnie-nikt w tydzien jeszcze nie ogarnął tak nowej sytuacji -trzymam kciuki za Was -za całą waszą trójkę
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
Może spróbuj na katar inchalacje albo na noc zmocz recznik gorącą wodą i polej jakimś olejkiem ziołowym np miętowym, połóż na noc na koloryfer. To może pomóc ale niestety tylko chwilowo:( reszte chyba trzeba przecierpieć jakośEwelinczok dziekuje za rady-ja też chcę jak najmniej chemii w siebie łądowac-ale kurcze nie znam żadnych domowych sposobów na alergię-a ta franca daje mi sie we znaki coraz bardziej Czytałam że niby w ciąży przechodzą objawy alergii -ale nie zawsze ...no i ja nie zaliczam sie do tych szczęśliwców Ewelinczok może znasz jakies metody domowe na alergię
Domiś dasz radę ze wszystkim -tak na prawdę Tymuś nie ma jeszcze tygodnia -i sporo przed Wami nauki samych siebie na wzajem Spokojnie-nikt w tydzien jeszcze nie ogarnął tak nowej sytuacji -trzymam kciuki za Was -za całą waszą trójkę
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Oooooo chyba sie Gabi na mnie pogniewała ;-( ,,to Ty jesteś Mama,a Ci wszyscy doradcy wokol...masakra...,,
Absolutnie nie chodziło mi o jakieś wtrącanie się -sama przeszłam to samo-nie raz przepłakałam noc razem z Miłoszem,nie raz zasypiałam na siedząco i nie doradzałam ,,bez doświadczenia,,-chciałam tylko napisac że jest mnóstwo mam które nie mogą karmic ,albo muszą dokarmiac ...ale jeśli chodzi tylko o to że Domiś nie może sie wyspac to uwierzcie że nie jedna chciałaby miec taki problem.Z resztą to nie problem -bo za kilka dni,tygodni będzie lepiej a karmic Domiś przecież może .CO innego jeśli sie nie może karmic,ale o tym Domiś nie wspomina .
Swoją drogą DOmiś bardzo fajnie że brakuje ci chwil z mężem -to bardzo ważne żeby sie na dziecku tak nie ,,zafiksowac,,i męża na bok odsunąc . To naprawde dla korzyści dla was A jak wy bedziecie szczesliwi to i Tymus będzie.
Kiedyś pytałam mojego M.czy czasem w pierwszym okresie po porodzie nie czuł sie odtrącony ,ale zaprzeczył...z resztą ja tak jak Ty -bardzo potrzebuje takiego zwykłego przytulania,czułości i bycia sam na sam -mimo że DZIECI to cały mój świat to potrzebuję małża jak powietrza
Pamiętajcie dziewczyny o swoich małżach kiedy dzieci sie pojawią ,bo tylko szczęśliwi rodzice to szczęśliwe DZIECKO
Joasiu ależ skąd...może to tak zabrzmiało ale nie chodziło mi o osoby tutaj z forum , ale o te wszystkie polozne i innych szpitalnych doradzaczy, którzy co chwile mi co innego mowili.
Eh ja dalej mam problem, niby mleko mi tryska jak tylko dotkne piers na kilka centymetrów nawet- lekarka raz jak mi sprawdzała laktacje sikneła sobie moim mlekiem w twarz-a mała sie nie najada, może tak tryska a jest go mało, jak próbuje laktatorem sciagac to mam tylko 10 ml z obu piersi, masakra
JULKA- gratulacje:) czekamy na fotki:)
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny karmiące,dokarmiające i wszystkie inne ,,świeżynki,,trzymajcie sie
Kurcze brakuje tu naszych rozpakowanych mamuś CIekawe jak lalka z Jagusią,jak tam np.Zelinka z Gabrysią
Kurcze kiedy na mnie pora...mam przeczucie że jutro (ups to już dziś )dowiemy sie o kolejnym dzidziusiu Może JoannaL albo demonique
A jaaaaa???????????????????
Kurcze chyba wszystkie poszły spac...i śpią na ,,zapas,, Śpijcie ,śpijcie dziewczynki -ja też już zmykam
Ale Mikuś mi sie wygina-szok!!! Mam taki dziwny kształt brzuszka,wogóle to mam wrażenie że leży w poprzek -gdyby był główką w dół to bym chyba czuła dupcię o góry co nie? A on wygina dupalka z mojej prawej strony brzusia Jejku jak ja jestem ciekawa co u niego słychac ,jak leży,czy jest gotów do wyjścia,czy szyjka sie skraca,czy coś sie ,,zaczyna,,czy poprostu powtórka z rozrywki i NIC sie tam nie dzieje na dole Wszystkiego dowiem sie w poniedziałek (wiecznośsc )Dobra bo już świruję
Buziaki śpiochy
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Za mną kolejna średnio przespana noc... Mąż wyprawiony do pracy, więc zaraz wypiję ciepłe mleczko i może do 8-9 dobiję .
Dziewczyny przesadziłam wczoraj z tym sprzątaniem, m.in. pastowałam podłogi( na szczęście tylko w obu pokojach- albo aż), w nocy jak wstawałam do łazienki, to nie mogłam ustać tak mnie plecy bolały. Teraz jest trochę lepiej, ale nadal mega boli...
Jak widać w moim przypadku- wysiłek fizyczny niewiele daje. Skurcza nie miałam nawet jednego .
Juleczka gratulację
Dziś ja mam wizytę po południu, zobaczymy co mi pan gin dziś powie.