BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #655866 przez Olga60
Domiś nic tylko się cieszyć, widocznie wszystko się uregulowało!!! Trzymam kciuki
Karolka GRATULACJE!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655875 przez moniaaak
Domiś przez pierwsze tygodnie noworodki głównie śpią i jedzą. Ciesz się i módl się, żeby mu to nie minęło :)

Ja wyszłam na miasto, ale szybko wróciłam, bo skwar straszny. I stopy dziwnie urosły :/

Od 23 maja w Biedronce będą promocje na pieluchy, proszki, kosmetyki i inne rzeczy dla maluchów. Jak którejś czegoś będzie brakować, to można zajrzeć. O ile jeszcze będziemy na chodzie ;).

11 lata 7 miesiąc temu #655881 przez Sevilla
Pisze z tel. Melduje się z porodowki, sala 2. Po dzisiejszym ktg, ordynator mnie zostawił, skurcze do 100 choć nie aż tak bolesne. Po badaniu stwierdził, że poród już się zaczyna. Jak będę miała siłę, to później się odezwe. Obecnie druga kroplówka glukozy, ktg, potem lewatywka, jeszcze jedno badanko i czekanie i

11 lata 7 miesiąc temu #655882 przez KarinaM
no to Sevilla powodzenia życzymy! :)

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #655887 przez Gusia

11 lata 7 miesiąc temu #655893 przez moniaaak
Sevilla powodzenia :). Szybkiego porodu:)

11 lata 7 miesiąc temu #655900 przez Daarikaa
Sevilla, Tysiak powodzenia i szybkiego, bezproblemowego porodu! Bedzie dobzre! 3majcie sie dziewczynki :)

Moja malutka dostała jakiegos uczulenia, ma kolo odbytu chrosteczki i one ja bola bo jest bardzo niespokojna, dzwonilam do poloznej i polecila mi Tormentiol, wiec teraz posmarowałam i polozyłam na golaska zeby wietrzyc pupcoie. Strzaszne to jest, ona płacze a ja płacze z nia z zalu ze ja boli :angry: :dry: :( :(

poza tym to dalej musze dokarmiac mm, ale zauwazylam ze mam coraz wiecej pokarmu, tylko ze malutka woli butelki niz sutka, wiec jestem zmuszona odciagac.... :/

11 lata 7 miesiąc temu #655902 przez Daarikaa
najgorsze jest w tym to ze nie mam podejrzen od czego moze to byc uczulenie...:( :( :( czy jest to mozliwe ze robi za kwasne kupki i one ja podrazniaja pomimo czestego przebierania? bo uzywam pampersów pampers, bepanhen a podmywam woda przegotowana, wiec nie wiem co moglo zaszkodzic. Czy to moze cos co ja zjadlam zaszkodzilo malej, myslicie ze mogloby tak byc? bo pilam sok jablkowy i jadlam pomidora i niby one moga kwasic kupke.... ehhh jakie to wszytsko trudne

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655905 przez KarinaM
Daarikaa a chusteczki nawilżające też masz pampersa czy inne?
Może są to potówki. Czy ma też gdzieś na ciele te krostki? Teraz tak gorąco.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #655907 przez Daarikaa
KarinaM napisał:

Daarikaa a chusteczki nawilżające też masz pampersa czy inne?

w ogole juz nie uzywam chusteczek wiec to napewno nie od tego ;/ na poczatku uzywalam pampersa fresh i odstawilam jak juz raz miala pupcie czerwona...

11 lata 7 miesiąc temu #655909 przez ewela86
sevilla z nutką zazdrości życzę powodzenia i szybkiego porodu!!!!!

ja też byłam na słoneczku ale po pół godziny wróciłam, bo rzeczywiście gorąco... zawsze lubiłam smażyć się w słońcu ale w tym stanie to chyba raczej niewskazane B)

daarikaa niestety ja choćbym chciała to nie pomogę, bo po prostu nie mam pojęcia :ohmy: wszytskiego będę się uczyć... ale wiem że moja siostra też używała tej maści na podrażnienie czy coś takiego i pomogło..

11 lata 7 miesiąc temu #655914 przez Alex_87
No tak coś czułam, że Sevilla za długo milczy :) Powodzenia dziewczyny :)

Kurcze Darika ja też niestety nie pomogę, może to rzeczywiście przez te upały. A co do chusteczek to ja też nastawiłam się, żeby w domu używać ich jak najmniej, zobaczymy co z tego wyjdzie.

11 lata 7 miesiąc temu #655916 przez moniaaak
Darika ja też nie mam pojęcia co to może być... kompletny brak doświadczenia :/.

Ewela wygląda na to, że już coraz mniej nas zostało. Ale na nas też przyjdzie pora :)

11 lata 7 miesiąc temu #655970 przez Sevilla
A ja czekam na lekarza i skacze na piłce, bo położna kazała. Właśnie przyszła z oksytocyna.

11 lata 7 miesiąc temu #655987 przez Domiś91
Kurcze Daarika Tymusiowi też się zrobiły jakieś krostki ;( na pupce w środku :( nie wiem z czego :( Używam chusteczek z pampersa!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka