BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #662897 przez tysiiiak
Daarika po odbiciu leży mi na brzuszku :) poleżymy sobie chwilkę, maluszek zaśnie i go odkładam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #662929 przez Daarikaa
tysiiiak napisał:

Daarika po odbiciu leży mi na brzuszku :) poleżymy sobie chwilkę, maluszek zaśnie i go odkładam :)

ja jakos nie wiem jak ja ulozyc zeby jej bylo wygodnie u mnie na brzuchu ;/

11 lata 6 miesiąc temu #662932 przez Suzi
joasia, przyjmij najserdeczniejsze życzenia imieninowe od wspólsolenizantki a zarazem rownież mamy Mikusia ( kwietniowego) :woohoo: :blink: :lol: :lol: :lol: dużo zdrówka i szybkiego bezpiecznego porodu oraz zdrowego dzidziusia Mikusia :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #662966 przez Domiś91
Gratulacje dziewczyny! :* Z ledwością was nadrabiam :P
Mój Tymuś od paru dni ma problemy ze zrobieniem kupki ;( wstaje po 4 i ciśnie i ciśnie.. W tym samym czasie szuka cycka hehe :) Mały głodomorek :) I tak do 8 ciśnie, później zasypia. Biedulek... Nie wiem dlaczego tak. Kupke jak jużz zrobi ma normalną, taką jak zwykle - wodnistą. Może powinnam coś jeść co mu pomoże lub odstawić coś?? Nie wiecie od czzego to zależy?

Pępek dalej z kikutem. Wczoraj lekko go zamoczyliśmy przy kąpieli i w środku pod kikutem widziałam troszkę krwi. Naprawde malutko. Ale wystraszyłam się i za telefon! Mama powiedziała ze to normalne, ze moze jakiś strupeczek miał . Rano czyściłam i już krew nie leciała :)
Ja czuję się dobrze, rana powoli się goi, krwawienie powoli ustępuje. Karmie piersią i to jest cudowne :) Nie wiem jak mogłam chcieć go dokarmiac :P

Dziewczynki powodzenia! Widzę że tylko pare was zostało w dwupaku :)
Swoją drogą ciekawe co tam u rozpakowanych - milczących? :) Np. u Kiniaczka :)

W ogóle to mały śpi w nocy z nami w łózku :P nie wiem, jest taki słodki że nie potrafię go odłożyć do łóżeczka! Wiem że później bedziemy mieli przesrane bo się nauczy!! Ale kurde no :P nie da się bez niego zasnąć już :P

11 lata 6 miesiąc temu #663001 przez Sevilla
Nasz maluch dziś spał z nami, ale co dziwne nie na moją prośbę, lecz mojego Micha. Oznajmił, że nie jest wstanie go odłożyć :) Mój tylko śpi na brzuszku, ale u mojego Micha na klacie, u mnie od razu szuka cyca hihihi ... teraz po karmieniu wsadziłam go do łóżeczka, razem z moją poduchą i od godziny śpi :)

11 lata 6 miesiąc temu #663066 przez KarinaM
Cesarkę będę miała po 15:00. Teraz leżę pod KTG. Skurcze mam na poziomie 50/70. Nie wiem czy to dużo.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #663095 przez Gusia
Ja juz po ktg, skurcze jakieś sa ale nie bardzo je czuje co zdziwiło położna :) główka nisko lecz szyjka zamknięta :(
Dostalam pierwsza dawkę żelu i po nim nasza gwiazda jakby sie uspokoiła i skurcze troszkę zmalały :( następna dawka żelu za 5 godz a narazie pozostało czekać :(
Karina trzymam kciuki, myślałam o Tobie pól godz temu . Moj mąż mówił ze pewnie jesteś juz szczęśliwa mama a tu cesarza przesunięta na 15 :/

11 lata 6 miesiąc temu #663099 przez KarinaM
Przyszedł mój gin, zbadał i powiedział że szyjka zamknięta, więc trzeba będzie ją otworzyć trochę. Masaż niemiły był a po nim skurcze już większe bo od 70 do 80. Może to dobrze że te skurcze są a może nie? Już sama nie wiem

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #663161 przez princess
Hej, mam do sprzedania laktator elektryczno-ręczny z Aventu :)

11 lata 6 miesiąc temu #663314 przez Agatka
19 maja o godzinie 15.00 przyszedł na świat Kacperek
waga: 2.840
długość: 53 cm
poród miałam wywoływany, pierwszy raz 17 maja, ale nic z tego nie wyszło. Potem miałam dzień przerwy i znowu powtórka 19 maja. Mimo tego skurcze były słabe,lekarz zadecydował o przebiciu pęcherza płodowego, skurcze były już mocniejsze. Poród był bardzo ciężki z powodu krótkiej pępowiny, mimo parcia dziecko było wpychane do środka, lekarz i położna musieli mi dusić na brzuch. kiedy zadecydowali o cesarce było już późno i tętno słabło, ale udało się i urodziłam naturalnie, dziecko trafiło do inkubatora, teraz jesteśmy już w domu. Po takim porodzie już nie zdecyduje się chyba na kolejne dziecko. Jestem cała obolała i mam wyszedł mi tak krwiak który strasznie mnie boli

11 lata 6 miesiąc temu #663447 przez KarinaM
Dnia 24.05 o godzinie 16:12 urodziła się Irina. Waży 3250 mierzy 54cm.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #663487 przez Daarikaa
KarinaM napisał:

Dnia 24.05 o godzinie 16:12 urodziła się Irina. Waży 3250 mierzy 54cm.

Gratulacje! czekamy na zdjecia

11 lata 6 miesiąc temu #663527 przez joasia10015
Karinka GRATULACJE!!!
Masz już Irinkę przy sobie :blush:

Ha,ha Gusia skąd ja to znam-ja tez na ścieżce wojennej z małżem ...a jak by sie dobrze zastanowic to nie wiem o co konkretnie poszło :unsure: :dry:
Jutro jadę do szpitala-nerwy mnie noszą ...niestety chyba nie dam rady z wami sie kontaktowac dlatego odezwe sie jak wróce do domku -mam nadzieje że wtedy już wszystkie będą rozpakowane ;)

moniaaak a przypomnij mi dlaczego ciebie czeka cc? Bo Karina to wiem ale ty???? ZAPOMNIAŁAM :unsure: ;)
No to wspierajmy sie w poniedziałek duchowo :blink: I oby wszystko poszło po naszej myśli :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #663528 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

My już od 14 jesteśmy w domu, moja siostra napisała Wam, ze Zuzia przyszła na świat o godz.4 w środe ;)
Mam nadzieje ze powoli Was nadrobię.
Ogólnie to trafiłam na porodówkę o 22, bo zaczęły mi się sączyć wody, tam się okazało, że mam jakieś skurcze, ale niby nie do porodu, więc dostałam oksytocynę, zwiększały chyba z 5 razy dawkę, po 3 godz położna mówi, że jestem tu tyle czasu a skurczy brak (na poziomie 30-50%), rozwarcie na jakieś 3 palce. O godz. 2 już się zwijałam z bólu, a skurcze na takim samym poziomie i rozwarcie 5cm. A za chwilę mówię jej, że mi niedobrze i na dodatek muszę do kibla, no i się okazało, że rodzimy ;) więc jakimś cudem niby bez skurczów porodowych urodziła się Zuzia :)
Nacięli mnie, ale nic dziwnego przy takiej wadze i mała ma złamany obojczyk, ale tak to zdrowa dziewczyna ;) Wszyscy w szpitalu pytali się czy to chłopiec i czy rodziłam naturalnie, Na drugi dzień Zuzka była znana na całym oddziale :)
Z karmieniem mam problem, płaskie brodawki, trochę się już wyciągnęły, ale jakoś mała słabo ssie. Trochę była dokarmiana w szpitalu, więc pewnie się rozleniwiła. Każda położna inaczej gada, dziś jedna przy wyjściu powiedziała, że nic z moich cycków nie będzie :( ale spróbuję powalczyć :) później wrzucę jakieś zdjęcie :)

11 lata 6 miesiąc temu #663533 przez joasia10015
Ejjjjjj dziewczynki -dobrze kojarzę że tweety sie dziś nie odzywa??? A wczoraj ją brało w nocy ;-) Pewnie już tuli malenstwo ;-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka