- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety i szósteczka powodzenia dziewczyny i dawajcie znać co i jak:).
Kurczak dziewczyny, ale mi się dzień przestawił masakrycznie. Mój mąż od 2 tyg chodzi tylko na pierwsze zmiany( znaczy wstaje o 4.30), tak sobie ustawił w pracy, w związku ze zbliżaniem się godziny 0. Więc jak on się budzi, to ja razem z nim... i Kacper też. I mój mózg( razem z synem) woła: jeść!!
Walczę z tym jeszcze, ale najczęściej jak P. wychodzi to ja wstaję i muszę coś zjeść. A potem błogo mogę położyć się spać, bo wtedy mi się dopiero chce. I wstaję o 9, albo o 10.
A wieczorem oczy jak 5 zł, mąż dawno chrapie, a ja się wiercę , dziś chyba po pierwszej zasnęłam...
Dobrze, że wkrótce będzie dzidzia, to będziemy od nowa ustawiać nasz czas dobowy .
OK- to mykam dalej drzemać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Moje nerwy nie wytrzymają dzisiejszego dnia. Boję się jak nie wiem co. Jeszcze dodatkowo głowa mi pęka.
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤
- Otrzymane podziękowania: 0
Karina wiem co czujesz bo ja tez zaraz padne, strasznie sie denerwuje, pól nocy nie przespalam i oczywiście wieczorem poklocilam sie z mężem panem nawet nie wiem o co potem poplakalam i głowa tez mi pęka !!!
Moj 10 latek tez do 3 w nocy nie spał cholera tez mu sie udziela ;(
Najbardziej zaskakuje mnie to ze nie dochodzi do mnie ze juz niedługo przytule moja corcie, wydaje mi sie to takie odległe i nierzeczywiste
Trzymam kciuki za Ciebie i siebie, zdrowaski odmowione więc spinamy pośladki i do dzieła, to juz ostatnia prosta !!!!
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jednak zrezygnowałam ze spanie- biorę się za ogarnianie mieszkania, chcę wszystko zdązyć zrobić zanim pójdę do szpitala
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja od 6 na nogach bo moja maluka oczy jak 5zł i nie ma mowy o spaniu:) teraz ja utulilam i spi, ale musialam cztery razy ja usypiac bo co odkladalam ja do lozeczka to odrazu sie budzila i na raczki (mała cwaniara) teraz zasnela w lozeczku. Zamówilam elektryczny laktatorbo juz mam doche sciagac tym recznym a jednak chce aby melnstwo pilo moje mlecio.
mbrava wszystko bedzie dobrze i juz niedługo bedziecie w domku. 3mam kciuki!
ale mojej maluniej luszczy sie skorka na stopkach, wyglada jak waz ktory zmienia skore
tysiak śliczny synuś!
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzisiaj już wychodzimy do domku cieszę się bardzo ale też troszkę stresuję jak to będzie... mam nadzieję że Dianka (tak joasiu zastanawiałam się nad Hanią ale zdecydowaliśmy że zostanie Diana)) będzie wyrozumiała dla początkującyh rodziców
narazie je ładnie choć dość często (właśnie zaczyna się kręcić...)
nie zdążę nadrobić postów więc gratuluję rozpakowanym mamusiom i trzymam mocno kciuki dziewczyny które jeszcze czekają na swoje maleństwa!!!
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
W poniedziałek idziemy do pediatry ze względu na tą żółtaczkę więc czeka nas wtedy chyba pierwszy spacerek
Dziewczyny karmiące piersią macie jakąś sprawdzoną liste produktów, które można jeść? Kiedyś chyba była wrzucana ale nie mam szans na znalezienie
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Po pierwsze gratuluje nowym mamusią
Tysiak super, że wy już w domku
My wczoraj byliśmy na kontroli masy ciała, bo Maks w szpitalu spadł dość znacznie, ale jeszcze w granicach normy. Przybrał w ciągu 3 dni koło 50-60g. Lekarka mówi, że nie ma się co martwić, skoro tyle kupek robi dziennie i je normalnie. Dziś moje dziecko mnie zaskoczyło, spało od 23 do 4.30 bez przerwy, zakwilenia. Aż czułam się z tym podle, że go nie wybudziłam na karmienie. Ale wstyd się przyznać byłam tak padnięta, że sama nie wiem kiedy te godziny snu minęły. No i oczywiście zaczął się mały problem. Maks nie chce spać w łóżeczku ... jakieś pomysły, jak go do łóżeczka przekonać???
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Idę ogolić się i na szpital.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sevilla musisz byc konsekwentna w odkladaniu go do lozka, wiem ze latwo powiedziec ale ja mam podobnie:) nieraz mała wybudza mi sie z 5 razy zanim zasnie w lozeczku. Lulam ja na rekach jak zasypia odkladam do lozeczka, za minutke sie wybudza i ryk, wiec to samo, az sie mala zmeczy i spi. Nie poweim ale ja przy tym tez jestem padnieta..... ach te małe cwaniaczki wiedzą co dobre czasem kapituluje i klade ja z nami