BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #663965 przez Sevilla
Alex nie słuchaj tej głupiej położnej. U nas za zajęciach z doradcą laktacyjnym, babeczka mówiła o takich specjalnych nakładkach terapeutycznych na sutki i brodawki, które zakłada się na pół godziny przed karmieniem. Powoduje to wydłużenie brodawki, przez co staje się chwytna dla maleństwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #663977 przez Suzi
joasia kciuki juz mocno zacisnięte :) Mikusiowe tez :blink: czekamy na dobre wiesci :woohoo:

tysiiak ja tak miałam, juz sie podejrzewalam o hipoglikemie ( bo w ciąży miałam cukrzycę ) czasami jak mnie takie okrutne zimno trzęsło a za moment dosłownie siódme póty mnie oblewały:P ale przeszło po kilku dniach, więc spokojnie przeczekaj :)

11 lata 6 miesiąc temu #663993 przez munnecabrava
Tysiak to normalne kobiety po porodzie mają roztegulowana termoregulacje. Pilnuj tylko temperatury. Jak urośnie do 38 to prosto na szpital i nie czekaj bo tu jest dziewczyna która czekała i dalej nie ma zabiegu ... Bo temperaturę ciężko. Zbić. A to powiklanow ci ub ja miałam też się często tak zaczyna objawiac. Sobota... Obchod później mój zarlok zjadł 140 ml pokarmu.... Joasia trzymam za ciebie kciuki ;* ktoś pisał i problemach z katmiebiem co do karmienia piersią spróbuj laktatorem sobinaciagnac trochę sutki tak jak byś chciała ściągnąć pokarm i później może się uda. Mnie laktator mega modeluje brodawki;) chociaż z takim problemem będzie boleć ...ja robię przerwy i karmie przez nakladke czasem.

11 lata 6 miesiąc temu #664022 przez Gusia

11 lata 6 miesiąc temu #664052 przez munnecabrava
Gusia bardzo ci współczuję po yty w szpitalu są okropne ...zwłaszcza jak czekasz na poród... Stres strach...ale pomyśl że jesteś juz na ostatniej prostej i będziesz miała dzidzie na rękach ;)

11 lata 6 miesiąc temu #664248 przez tysiiiak
Taka cisza, że chyba rodzicie co ? :side: :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #664285 przez sisina
Hej kochane my juz z Fabiankiem w domku czujemy sie dobrze mały spi jak suseł piers ssie dobrze ale ja troche zmeczona jestem nogi mam spuchniete jak balony i musze trzymac w górze

Musze was nadrobić wiec troche czasu mi to zajmie kochane :) jak nadrobie to po kolei bede odpisywac

A co do porodu to przerosłam sama siebie we wtorek założyli mi balon i w nocy miałam lekkie skórcze rano o 7.30 wzieli mnie na wywołanie dostałam podwojna dawke oxytocyny i sie zaczeło o 8.55 Fabian był na świecie sama byłam w szoku ze tak szybko poszło dobrze miec swoja położna :blink:

Dobra odezwe sie jak was nadrobie :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #664299 przez moniaaak
Faktycznie cisza... ja jeszcze nie rodzę, ale w sumie to już blisko. Dopakowałam dziś torbę, zostawiłam mężowi listę zadań na czas mojego pobytu w szpitalu i mogę iść rodzić;).

Wczoraj tak się narobiłam, że wszystko mnie bolało, łącznie ze wszystkimi palcami u rąk;). Ale za to miałam chyba pierwszą noc od miesiąca, gdzie tak super mi się spało:).

Jutro ja uderzam na szpital. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, bo zaczynam mieć stracha.

Trzymajcie się dziewczyny :), pewnie będę Was czytać ze szpitala, o ile będę mieć czas:).
Buziaki :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #664303 przez Alex_87
Udało się nadrobić :) nie było mnie w domu 3 dni, a czuję się jakbym wyjechała na miesiąc

Gratuluje wszystkim, które urodziły :) widziałam, że tego samego dnia urodziłysmy we 3 :) Ewela było bardzo ciekawa jak u Ciebie akcja się rozwinęła, nie miałaś objawów, a tu bach, patrze, że dzieciaczki w tym samym dniu nam się urodziły :D

Trzymam kciuki za wszystkie, które mają to przed sobą dacie radę :)

Mój poród nie był bardzo ciężki, trwał 6 godz, chociaż wtedy myślałam że wieczność. Najlepsze było to, że oboje z mężem prawie przysypialiśmy ze zmęczenia, ale jednak skurcze nie dały odpoczywać. Pod koniec to myślałam, że wyskoczę przez okno bo już nie wiedziałam co robić. Ale jestem mega dumna z męża, pomagał baaardzo, bez niego bym rodziła i rodziła. Parcie było dla mnie bardzo trudne, może dlatego, ze Zuza była duża i strasznie cięzko mi szło. Później nie mogłam urodzić łożyska, więc mnie trochę ponaciskali, naszczęście wyszło wszystko. Zszywanie też mnie trochę bolało, chyba dlatego, że mała leżała obok a ja chciałam ją już mieć blisko siebie :)

Mała jest grzeczna, śpi słodko :) Mój J. jest zakochany w niej, no tyle się znamy a ja jestem kompletnie zaskoczona, jest chętny żeby robić wszystko przy niej :)
Sevilla dzięki za radę co do karmienia, mam takie nakładki do karmienia, nawet lepiej przez nie szło, ale nie wiem, mała naprawdę ma trudność ze złapaniem sutków :( ale odruch ssania ma bardzo duży, tylko średnio ją interesują te moje sutki. Więc niestety karmimy ją z butli, dzisiaj ściągnęłam może z łyżeczkę i jej dałam. Mam zamiar rozkręcić laktację, żeby przynajmniej dawać jej z butli swoje mleko. Każdy mnie pociesza, że nawet jeśli nie karmię piersią to nie znaczy, że będę złą mamą.
A co do jej obojczyka, to pediatra mówiła, że to nic poważnego, nic się z tym nie robi. Więc jestem dobrej myśli. Jedyne co to musimy iść wcześniej na wizytę do ortopedy, bo z racji swojej wagi jest w grupie specjalnej :unsure: bez sensu, chyba waga 4200 to nie jest jakaś wielka, gdyby miała z 5 kg to już olbrzym.

11 lata 6 miesiąc temu #664310 przez Alex_87
Sisina też mam nogi jak balony, nawet w ciąży nie miałam takich. No tragedia poprostu. też muszę trzymać w górze, ale po dzisiejszej nocy była znaczna różnica. w ciągu dnia znowu mi spuchły, ale używam jeszcze jakiegoś kremu na obrzęki i mam nadzieje, że niedługo już będzie ok.

11 lata 6 miesiąc temu #664317 przez munnecabrava
A oto i ona :) bo jeszcze wam nie pokazywałam ;P
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #664338 przez sisina
Aleks ja tez uzywam zelu z kasztanowca nawet pomaga

11 lata 6 miesiąc temu #664399 przez Daarikaa
sisina no to naprwde expreswówka zCiebie! :)

Alex moj mąż też zakochany w małej na zabój :)

m- brava śliczna Madziunia!

moja agentka drzemie jak sie obudzi to kappiel:) M pojechal po pampery bo robi jak najeta hehe :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #664401 przez Daarikaa
Joasia , Moniak trzymam kciuki!!!! :)

wlasnie pije herbatke laktacyjna- ale ohydna bleeee no ale cóz nadal mam nadziej ze ta moja laktacja sie troszke bardziej rozkreci. Ide sciagac moja mleczarnie :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #664450 przez tysiiiak
M-brava Madzia śliczna :) ma takie fajne usteczka całuśne :kiss:

Alex nie dołuj się z powodu piersi to nie Twoja wina... staraj się tylko ściągać pokarm, laktacja się rozkręci i będziesz mogła karmić małą z butli swoim mleczkiem :)

Mi nogi też strasznie puchły jak byłam w szpitalu i nic nie pomagało ale przeszło po 2-3 dniach :)

U mnie skończył się nawał w piersiach i już nie są jak skały :)
Nie chciałam tego ale daje małemu smoczka jak ma momenty, że nie chce spać jeżeli nie ssie piersi. Wolałabym żeby pierś kojarzył z jedzeniem niż z zabawą i usypiaczem. :dry:

Dziś jak mu przemywałam pępusia to też była krewka niewiem czy to normalne :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka