- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
tysiiak ja tak miałam, juz sie podejrzewalam o hipoglikemie ( bo w ciąży miałam cukrzycę ) czasami jak mnie takie okrutne zimno trzęsło a za moment dosłownie siódme póty mnie oblewały:P ale przeszło po kilku dniach, więc spokojnie przeczekaj
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gusia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Musze was nadrobić wiec troche czasu mi to zajmie kochane jak nadrobie to po kolei bede odpisywac
A co do porodu to przerosłam sama siebie we wtorek założyli mi balon i w nocy miałam lekkie skórcze rano o 7.30 wzieli mnie na wywołanie dostałam podwojna dawke oxytocyny i sie zaczeło o 8.55 Fabian był na świecie sama byłam w szoku ze tak szybko poszło dobrze miec swoja położna
Dobra odezwe sie jak was nadrobie
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Wczoraj tak się narobiłam, że wszystko mnie bolało, łącznie ze wszystkimi palcami u rąk;). Ale za to miałam chyba pierwszą noc od miesiąca, gdzie tak super mi się spało:).
Jutro ja uderzam na szpital. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, bo zaczynam mieć stracha.
Trzymajcie się dziewczyny , pewnie będę Was czytać ze szpitala, o ile będę mieć czas:).
Buziaki
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Gratuluje wszystkim, które urodziły widziałam, że tego samego dnia urodziłysmy we 3 Ewela było bardzo ciekawa jak u Ciebie akcja się rozwinęła, nie miałaś objawów, a tu bach, patrze, że dzieciaczki w tym samym dniu nam się urodziły
Trzymam kciuki za wszystkie, które mają to przed sobą dacie radę
Mój poród nie był bardzo ciężki, trwał 6 godz, chociaż wtedy myślałam że wieczność. Najlepsze było to, że oboje z mężem prawie przysypialiśmy ze zmęczenia, ale jednak skurcze nie dały odpoczywać. Pod koniec to myślałam, że wyskoczę przez okno bo już nie wiedziałam co robić. Ale jestem mega dumna z męża, pomagał baaardzo, bez niego bym rodziła i rodziła. Parcie było dla mnie bardzo trudne, może dlatego, ze Zuza była duża i strasznie cięzko mi szło. Później nie mogłam urodzić łożyska, więc mnie trochę ponaciskali, naszczęście wyszło wszystko. Zszywanie też mnie trochę bolało, chyba dlatego, że mała leżała obok a ja chciałam ją już mieć blisko siebie
Mała jest grzeczna, śpi słodko Mój J. jest zakochany w niej, no tyle się znamy a ja jestem kompletnie zaskoczona, jest chętny żeby robić wszystko przy niej
Sevilla dzięki za radę co do karmienia, mam takie nakładki do karmienia, nawet lepiej przez nie szło, ale nie wiem, mała naprawdę ma trudność ze złapaniem sutków ale odruch ssania ma bardzo duży, tylko średnio ją interesują te moje sutki. Więc niestety karmimy ją z butli, dzisiaj ściągnęłam może z łyżeczkę i jej dałam. Mam zamiar rozkręcić laktację, żeby przynajmniej dawać jej z butli swoje mleko. Każdy mnie pociesza, że nawet jeśli nie karmię piersią to nie znaczy, że będę złą mamą.
A co do jej obojczyka, to pediatra mówiła, że to nic poważnego, nic się z tym nie robi. Więc jestem dobrej myśli. Jedyne co to musimy iść wcześniej na wizytę do ortopedy, bo z racji swojej wagi jest w grupie specjalnej bez sensu, chyba waga 4200 to nie jest jakaś wielka, gdyby miała z 5 kg to już olbrzym.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex moj mąż też zakochany w małej na zabój
m- brava śliczna Madziunia!
moja agentka drzemie jak sie obudzi to kappiel:) M pojechal po pampery bo robi jak najeta hehe
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wlasnie pije herbatke laktacyjna- ale ohydna bleeee no ale cóz nadal mam nadziej ze ta moja laktacja sie troszke bardziej rozkreci. Ide sciagac moja mleczarnie
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Alex nie dołuj się z powodu piersi to nie Twoja wina... staraj się tylko ściągać pokarm, laktacja się rozkręci i będziesz mogła karmić małą z butli swoim mleczkiem
Mi nogi też strasznie puchły jak byłam w szpitalu i nic nie pomagało ale przeszło po 2-3 dniach
U mnie skończył się nawał w piersiach i już nie są jak skały
Nie chciałam tego ale daje małemu smoczka jak ma momenty, że nie chce spać jeżeli nie ssie piersi. Wolałabym żeby pierś kojarzył z jedzeniem niż z zabawą i usypiaczem.
Dziś jak mu przemywałam pępusia to też była krewka niewiem czy to normalne