BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #664819 przez aleksandraludw
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #664822 przez ewela86
sisina podaje linka do strony ze suwaczkami www.przewodnikmp.pl/artykuly/159-rozrywk...ewodnikowe-suwaczki/

aleksandra ale śliczna! niech tatuś żałuje że zrezygnował z tak wspaniałej córeczki!!!

darikaa czaruje już tymi oczkami:)

11 lata 6 miesiąc temu #664825 przez Sevilla
aleksandraludw malutka super!!!!

U mnie nawał trwał 2 dni, bardzo pomógł ciepły prysznic i masaż piersi pod nim, od razu mniej bolało. Raz odciągałam laktatorem. A obecnie piersi są wiotkie i pełne mleka zarazem :) Nasz Maks zrobił się łakomczuchem, tak długo ssie, aż część zwróci. Trochę mnie to martwi, będę musiała porozmawiać z lekarzem, no i non stop ma czkawkę ...

Ja tydzień po ceserce i jak czytam Wasze bolączki z kroczem to szczerze współczuje. Ja bólu już żadnego nie czuje, rana trochę swędzi, ale to znaczy, że się goi. Co do mojej wagi, tydzień po jak narazie 8,5kg mniej. Do wagi sprzed ciąży zostało 7,5kg, a do celowo 12,5kg :)

11 lata 6 miesiąc temu #664827 przez ewela86
oj boli boli krocze, usiąść wygodnie to nie lada sztuka!

sevilla moja Diana też ma często czkawkę tak samo bardzo łakomie czasem je aż się zachłystuje, a ja bardzo się tego boje...

11 lata 6 miesiąc temu #664828 przez Daarikaa
aleksandra przesliczna corcia!

Moja mala tez czesto ma czkawki, strasznie denerwujace to jest.

juz 1,5 godzinki malubia drzemie wiec obudzi sie z głodorrem :silly: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #664848 przez szósteczka
Dziewczyny śliczne te wasze bąbelki kiedy ja wreszcie zobaczę swojego. Chyba zwarjuje z tym czekaniem.

11 lata 6 miesiąc temu #664867 przez munnecabrava
Agatka mnie położna mówiła że szczypać nie powinno wiec jak będzie jakaś u ciebie pokaaż jej to krocze żeby się infekcja nie wdała, a tak to ból niestety ehhh i może ciągnąć to bylo najgorsze to jest efekt rozciągnietego krocza ktore się kurczy....

Aleksandra Twoje dziecko mnie oczarowało taka śliczna :)jakie ma loczki!!! Nie wahaj ie prosić o pomc mame koleżanki masz do tego pełne prawo. Ojca za przeproszenem pierdlić... ważne że dał dobre geny i masz taaaaką ślicznote.

11 lata 6 miesiąc temu #664884 przez moniaaak
Czesc Mamusie.

Ja juz przyjeta na oddzial , po badaniach i sie troche nudze:(.
Troche sie zmartwilam bo na ktg maluszkowi wyszlo bardzo duze tetno. Mam nadzieje, ze to tylko przez to, ze bylam troche zdenerwowana. Bo dopiero jadac do szpitala zdalam sobie sprawe, ze to juz...
I oczywiscie podczas pobierania krwi pielegniarka mnie nie posluchala i chciala z lewej reki i oczywiscie nie chciala leciec....

Spotkalam kolezanke ze szkoly rodzenia.... Cudnego ma synka.

Dziewczyny Wasze dzieciaczki tez cudowne,:)

postaram sie napisac jutro jak cos bede wiedziec:)

11 lata 6 miesiąc temu #664899 przez KarinaM
My nadal w szpitalu. Mam nadzieję że wyjdziemy we wtorek.
Irina spokojna i dużo śpi. Na jedzenie muszę wybudzać bo przespałaby. Pierwsza noc za nami. Mała chciała cały czas być przy mnie.
Tęsknię za Igorkiem. Nie może przyjeżdżać bo takie przepisy.
Gratuluję rozpakowanym i powodzenia dla nierozpakowanych.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #664920 przez tysiiiak
Anek ja przy nawale ściągałam mleczko laktatorem :) no i masowałam piersi :) z kapustą byłoby ciężko bo przez ten najgorszy czas byłam w szpitalu ...

AleksandraLudw śliczna ta Twoja malutka :)

Daarika Twoja mała też śiicznotka :)

Skoro się same śliczności rodzą to Kubuś będzie miał w kim wybierać :)

My dziś byliśmy na pierwszym spacerku do moich rodziców a potem do rodziców M :) a jutro wizyta u pediatry ... zobaczymy czy ta żółtaczka ustąpiła na dobre i ile przybrał Kubunio :)
No i jutro rano musze go z mamą zostawić :( bo jedziemy z M. do urzędu go zarejestrować.. jako że nie jesteśmy po ślubie to musimy iść razem :(

11 lata 6 miesiąc temu #665144 przez munnecabrava
Ewela też miałam z tym krsztuszeniem schizy ... dopóki nie pogadała ze mną koleżanka która jest ratownikiem medycznym. Bo ją poprosiłam żeby mi pokazała co mam robić jak dziecko się dusi (swoją drogą nie jest to takie proste ...). Ale N. powiedziała mi, że dzieci mają bardziej wiotki układ oddechowy dlatego też z krztuszeniem się pokarmem sobie dają same radę w większosci przypadków i tak naprawde nie trzeba nic robić można poklepać lekko po pleckach ale dzieciak i tak sobie poradzi. :) drosły człowiek ma z tym gorzej :)

11 lata 6 miesiąc temu #665160 przez Sevilla
Tyssiak my też nie jesteśmy po ślubie, ale wystarczy, że Michu weźmie mój dowód i podjedzie sam :) Ale pewnie co urząd to urząd :)

haha tydzień po porodzie zatęskniłam za brzuszkiem :) I pomyślałam sobie, że tak wspaniale było jak maluszek kopał w środku, a teraz panuje tam pustka. Coś czuje, że za dwa lata, będzie w planach kolejny maluszek - może siostrzyczka dla Maksa :) Tym czasem cieszę się, że brzuszek coraz mniejszy :)

11 lata 6 miesiąc temu #665200 przez szósteczka
Hej dziewczyny juz chyba tylko ja zostałam zapakowana choć dziś w nocy juz myślałam że czas jechać do szpitala bo po12 w nocy obudziły mnie skurcze co 3-4 min i po pierwszej postanowiłam wziąsc kąpiel w wannie miałam jeszcze 3 mega mocne skurcze a potem wszystko ustalo i po kąpieli poszłam dalej spac ale trochę sie denerwowalam i denerwuje bo moj m. nie nocuje w domu i stresuje sie że jak ci do czego dojdzie to nie zdarzy dotrzeć i urodze sama w domu , ale mam schize co?
A co do tych urzędów to problem jest gdy dziecko ma byc zameldowane gdzie indziej niż mama sami to przerabialismy.

11 lata 6 miesiąc temu #665218 przez tysiiiak
My juz po urzedzie ... niestety u nas musiałam być obecna żeby uznać ojcostwo M. przed jakąś kierowniczką USC.

11 lata 6 miesiąc temu #665268 przez Ewelinczok
Szósteczka zostałyśmy we dwie! Ja juz 4 dni po terminie. Ide idzisiaj na ktg zobaczymy co tam się dzieje w brzuszku;) Mały się wierci strasznie od wczoraj i zero skórczów

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka