- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do obsługi w szpitalu, ja jestem zadowolona, jedyne to co mnie spotkało tuż przed wypisem. Miła pani położna, jak jej powiedziałam, że mam problemy z przystawianiem małej do piersi pomacała moje cycki i stwierdziła, że ja karmić nie będę, mam kupić mleko i karmić mlekiem. Mój mąż powiedział, że tylko pokazać jej teraz ile mam mleka i jakie jest tłuste, ale cóż na służbę zdrowia liczyć za bardzo nie można.
dziewczyny, które urodziły większe dzieci, takie powyżej 4 kg, czy Wy też musiałyście iść na kontrolę bioderek wcześniej, tzn już w 1 miesiącu?
My idziemy w poniedziałek, oczywiście prywatnie, bo na NFZ dopiero zapisy na za 3 miesiące :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Jako że dziś nie karmie poprawiam sobie humor kawką z bita śmietaną
A jutro od rana walczymy z napełnieniem woreczka
Ja też karmie na żądanie, zresztą takie zalecenie mam na wypisie ze szpitala
Alex ja dostałam już skierowanie na bioderka ale mam się zapisać na za 4-5 tygodni. Dzwoniłam dziś i oczywiście już miejsc nie ma :/ będę szukać jeszcze ale podejrzewam że też pozostanie nam prywatna wizyta ehhhh
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gabi współczuje położnej, rzeczywiście dziwna babka i w ogóle chyba minęła się z powołaniem... moja to starsza babka ale złoto nie kobieta.
Jako że dziś nie karmie poprawiam sobie humor kawką z bita śmietaną
A jutro od rana walczymy z napełnieniem woreczka
Ja też karmie na żądanie, zresztą takie zalecenie mam na wypisie ze szpitala
Alex ja dostałam już skierowanie na bioderka ale mam się zapisać na za 4-5 tygodni. Dzwoniłam dziś i oczywiście już miejsc nie ma :/ będę szukać jeszcze ale podejrzewam że też pozostanie nam prywatna wizyta ehhhh
Na zdrowie z kawką i olej ten jeden dzien niekarmienia, mały się od cycka nie odzwyczai a przynajmniej może sprawa z bilirubiną się wyjasni...Powodzenia, trzymam za was kciuki:)
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
My dziś śpimy i karmimy, i znów śpimy. Wsadziłam małego pierwszy raz w rożek i leń się mały zrobił.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
wczoraj malutką bolał brzuszek i do 24 sie meczyła.nieiwem po czym bo nic takiego nie jadłam.jak juz to moze po jablkach bo zapiekalam ryz z jablkami i cynamonem(moze cynamon??).Mała duzo ładniej spi w dzien niz w nocy .
Gabi wspólczje ,jak czytam to wpadam w depreche a co dopiero byc tam.ja byłam 5 dni i tez juz nie moglam wysiedziec, pod koniec depresje łapalam.
Lalka teraz juz bedzie tylko lepiej.przezylas pewnie horror, wpólczuje.teraz domek, córeczka i spokoj.tego Wam życze!
wczoraj byla polozna, sciagnela szew i mowiła ze wszytsko ok.chociaz ja mam schizy bo bardzo mnie boli przy sikaniu i nieiwem czy to po cewniku czy moze cos tam nie tak jest.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Jako, że idziemy prywatnie, to już wybrałam jednego z lepszych lekarzy, więc wizyta kosztuje 170 zł. W poniedziałek czeka nas pierwsza dalsza podróż samochodem ciekawe jak to zniesie
Tysiak nie przejmuj się karmieniem. Widzisz, moja praktycznie od początku była na butli, w szpitalu przystawiłam ją może ze 3 razy. A w domu pięknie załapała, więc Twój tym bardziej tego nie zapomni
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny a gdzie wy miałyscie zapisana ta kontrole bioderek?a internistka jak byłam u niej nic nie mówiła...bo ja na wypisie mam tylko kontrole kardiologiczna w 3 miesiacu????
W szpitalu dostałam wypis na siebie i osobno na dziecko i tam są zalecenia min przyjmowanie vit D, karmienie, kiedy wiz u pediatry i usg bioderek, także na karcie szukaj
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Okazało się że Irina ma wrodzoną wadę serca:VSD: ubytek przegrody międzykomorowej. Za miesiąc mamy iść na następne echo serduszka. Jest duża szansa że będzie poprawa i nie trzeba będzie podawać leków. Musimy umówić się do kardiologa dziecięcego w innym mieście bo u nas nie ma.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My wróciłyśmy już że szpitala.
Okazało się że Irina ma wrodzoną wadę serca:VSD: ubytek przegrody międzykomorowej. Za miesiąc mamy iść na następne echo serduszka. Jest duża szansa że będzie poprawa i nie trzeba będzie podawać leków. Musimy umówić się do kardiologa dziecięcego w innym mieście bo u nas nie ma.
napewno bedzie dobrze. trzymam kciuki