BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #667489 przez tysiiiak
ale sie wkurzylam :( :angry: byłam w szpitalu zanieść ten mocz do badania i jak sie okazało troche go wyciekło z tego woreczka i musze jeszcze raz zebrac i jeszcze raz tam dzis isc :(

Ewela 3mam kciuki za niską bilirubinę :) my w piątek idziemy na pobranie krewki :( narazie daje wode z glukozą i sztuczne mleczko mam nadzieje ze zejdzie to dziadostwo :( bo jak nie tez pewnie czeka nas szpital ...
taka rada - pół godzinki przed pobieraniem krwi nakarm małą, krew będzie rzadsza i pobieranie będzie sprawniejsze. Ostatnio z 15 minut męczyła małemu rączkę i wszystgkie paluszki zeby pobrac krew :( bo odrazu krzepła.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #667534 przez Karo290392
Hej Kochane
Od jakiegos dłuższego czasu Was podczytuje i wybaczcie że sie wtrącam ale propo żółtaczki u dziecka to mozecie spróbowac bo napewno nie zaszkodzi sposobu który stoduje sie w UK, tu dziecko przystawiają do okna na światło dziennie na pół godzinki dziennie, dlatego tu po porodzie po 6 godzinach mozna juz do domu wyjsc tylko sie stosowac do tego.
Pozdrawiam wszystkie szcześliwie rozpakowane ( dzieciątka prześliczne ) i życzę powodzenia dla tych jeszcze oczekujących :)

11 lata 6 miesiąc temu #667729 przez ewela86
bilirubina 14, tylko nie wiem jaka jest norma!

tysiak mi też właśnie poleciła podawać glukozę żeby jak najwięcej siusiała. w piaytek znowu ma przyjechać na pobranie... mam nadzieję że się poprawi.\\

a o tym przystawianiu do światła też słyszalam i spróbuje.

krzsztuszenie też u nas wystaępuje ale jeszcze nic noskiem nie poleciało - ja za każdym razem mam stracha...

11 lata 6 miesiąc temu #667746 przez tysiiiak
Ewela dla każdej doby życia jest inna norma, tak mi babka w szpitalu powiedziała. Kubuś jak wychodziliśmy ze szpitala miał bilirubinę 13 to była jego 6 doba i było to na granicy normy. W poniedziałekjak odbierałam wyniki to miał już 14,7 :(

Z tym światłem dziennym to mi położna też mówiła. Mówiła że jak do pokoju wpadnie słońce to go tam położyć na trochę. Będę robić wszystko byle by sie pozbyc tego :(

11 lata 6 miesiąc temu #667758 przez Sevilla
A już zaczęłam się martwić o Joasię. Ale jak ma się odezwać, kiedy wyjdzie ... to jedynie zostaje czekać :)

My dziś zaliczyliśmy kolejny spacer, wróciliśmy, pogadaliśmy, przebraliśmy dupkę, nakarmiliśmy i synuś śpi już 2h :) W sumie to już się wybudza, ale to dobrze, bo czuje, że mam cycek pełen mleka. Swoją drogą ciekawi mnie to, czy dzieciaczki wybudzają się faktycznie w momencie, kiedy czują, że matka ma czym je wykarmić. Ostatnio słyszałam teorię, że istnieje taka więź między matką i dzieckiem powodująca, że maluch wyczuwa czas karmienia, kiedy matka jest gotowa.

11 lata 6 miesiąc temu #667786 przez szósteczka
Hej chyba juz zupełnie o mnie zapomnialyscie a ja wciąż w dwupaku, dziś cały dzień mam skurcze z różną częstotliwością ale chyba teraz sie wzmacniają więc może w nocy się rozruszam. Kibucuje wam w waszych zmaganiach z karmieniem i trzymam kciuki aby wszystkim sie udało tak jak chcecie i na miarę waszych możliwości. Trzymajcie za mnie kciuki abym wreszcie sie rozpakowala.

11 lata 6 miesiąc temu #667819 przez KarinaM
Wyobraźcie sobie że wczoraj wyszłam ze szpitala a dzisiaj była już położna środowiskowa.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #667825 przez szósteczka
To gratulacje fajnie że tak szybko dotarła u mnie w poprzednich tez tak nas zaskoczyła.

11 lata 6 miesiąc temu #667850 przez ewela86
szósteczka będę o Tobie myślała i oczywiście trzymam kciuki mocno!!!

11 lata 6 miesiąc temu #667962 przez Sysia
Witam dziewczynki. !
Z czytaniem na pewnie nie nadrobię ! wpadam tylko na chwilkę poinformować że 23.05 o godz 20:03 przyszła na świat Lenka :) po 24h męki miałam cc skurcze były z krzyża bardzoo bolesne i przez 24h a dały tylko 5cm rozwarcia a wody cały czas odchodziły więc nie mogli już dłużej czekać namęczyłam się ale było warto. staram sie karmic piersia ale dokarmiam butlą bo pokarm jeszcze słabo wartosciowy.

A kto się juz rozpakował ??

11 lata 6 miesiąc temu #668023 przez Alex_87
Cześć :)

Sysia gratulacje serdecznie :) kurcze z tego wszystkiego, że tyle nas się rozpakowało nasza lista została narazie nieuzupełniona

U mnie położna też była szybko, bo w piątek po południu wyszłam a w poniedziałek była, tzn mąż po nią pojechał :)

Dziewczyny jak u Was z sutkami? Bo mnie bolą, niby nie jakoś masakrycznie, smaruję kremem, ale karmienie piersią nie sprawia mi jakiejś przyjemności, czasem to nawet mnie dreszcze przechodzą jak mam podać pierś i najchętniej bym ściągnęła i podała butelką, ale dla małej będę cierpiała :( mam nadzieje, że sutki jakoś się wyrobią

Szósteczka życzę dużo cierpliwości, bo wiadomo, że już jest ciężko jak prawie wszystko już mamy dzieciaczki a Ty musisz się jeszcze męczyć :( ale maj jeszcze się nie skńczył, także trzymam kciuki

11 lata 6 miesiąc temu #668170 przez Ewelinczok
Szosteczka ja tez w dwupaku;( od poniedzialku w szpitalu. Jutro mam miec pirwsza prowokacje. We wtorek mialam regularne skurcze co 10 min 50% ale ich nie czulam i rozwsrcie 3cm juz myslalam se bedzie po wdzystkim a tu nic :( Przykleili jakis plasterek i czekam dalej....

11 lata 6 miesiąc temu #668171 przez Ewelinczok
Straszne to czekanie :( Mam nadzieje ze jutro urodze.

11 lata 6 miesiąc temu #668183 przez Sevilla
Alex, mnie też bolą sutki, choć z karmieniem i łapaniem małego nie mamy problemu, ja to nazywam poprostu zmęczeniem materiału :)

11 lata 6 miesiąc temu #668192 przez joasia10015
Hejjjjjj laseczki :)
Oczywiście nie nadrobie wszystkich postów ale GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ROZPAKOWANCY ;-)Wracam ,,do żywych,, ;) KOchane jestem już od wczoraj w domku-puścili mnie po dwóch dobach bo stwierdzili że rana sie ładnie goi a z synusiem nie ma problemów wiec po co siedziec w szpitalu :)
No wiec tak -w sobote dojechałam do szpitala,na sam poczatek troche mi podniesli cisnienie bo czekałam 4 h.na przyjęcie :( Ale potem to już z górki ;)
W poniedziałek według planu wzieli mnie na cc i o 10;36 przyszedł na świat nasz drugi CUDOWNY SKARB :kiss: :kiss: z wagą 3360g i 59cm.Zakochałam sie w nim od pierwszego ,,płaczu,,Kiedy usłyszałam jego kwilenie to łzy leciały mi same z oczu-czułam sie najszczesliwsza na świecie :blush: :kiss: Jeslli chodzi o cc to przeszłam gorzej jak za pierwszym razem...Dalej chodzę jak babulenka ,bo szwy ciągną i rana boli ale tak naprawde to dopiero 3 doby minęły i jak ma tu nie bolec :unsure: :blink: Co do małża to spisał sie cudnie,chodzi dumny jak paw ...
Mikuś je cycusia ,a te z kolei bolą mnie coraz bardziej...Mleko nachodzi i to sporo a on nie wypija jakoś mega duzo-co mam zrobic? Unormuje sie to jakos samo czy sciągac laktatorem? Co myslicie ?
Oczywiście od kiedy sie SAKRBEK urodził nie mamy noce zarwane ,ale to samo w sobie nie jest ciężkie-najgorsze jest to że nie mogę byc ,,na chodzie,,przez ból rany ,wstawanie z łóżka jest nie lada wyzwaniem :huh: Mam nadzieje że szybciutko dojde do siebie :)

Achhh przepraszam że tak chaotycznie piszę ,ale tyle we mnie emocji,tyle nowości że nie umiem sie skupic na jednym :blink: Mam nadzieje że nastepny post będzie bardziej ,,ogarniety,,

Ps.czy oprócz Ewelinczok i Szósteczki ktoś został nie rozpakowany?
Kurcze mam problem żeby zmniejszyc fotke Mikusia i wam go przedstawic... :( Jak mi sie uda to wrzucę :blink: Ide sie z lekka ogarnąc :blink: Póki wszystkie moje chłopaki śpia :blink: :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka