- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też gorzej przeszłam tą drugą cesarkę. Nie dość że ciężko mieli dostać się do małej to później ciężko było im mnie szyć. Naciskali mnie cały czas a krew leciała i leciała. Dlatego straciłam dużo krwi. Teraz brzuch cały siny a jutro już na zdjęcie szwów.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
kurcze ale brakuje mi jednej przespanej w całości nocy no ale cóż jeszcze sporo czasu minie
Co do krwawienia to ja już praktycznie mam spokój ale dopiero od kilku dni krocze mnie przestało bolec bo dopiero szwy mi sie rozpuszczają...strasznie długo...
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karina napisz coś wiecej o swojej cc.Jak teraz sie czujesz? Też tak cieżko ci sie ruszac? Ja mam ogromny problem żeby wstac z łózka ,a jak dziś kichnęłam to miałam wrażenie że mi brzuch sie rozwala Nie wspomne o chodzeniu do kibelka -bez czopków ani rusz
Ja leżałam 12h.bez ruchu po znieczuleniu ,a potem jak zaczęłam czuc każdą częśc ciała to dali mi morfine na ból bo inaczej MASAKRA !!!Teraz też dostałam silne tabsy przeciwbólowe-trochę nie bardzo przy karmieniu ale lekarz mi pow.że lepiej wziąc coś na ból niż jak by matka miała chodzic z bólu po ścianach Przy samej cesarce nie było zle,lekarze tacy mili że szok Żartowali ze mną ,i zagadywali,ale w pewnym momencie zrobiło mi sie słabo i nie dobrze ale zauważyli,dodali mi coś i było ok.Za to w pewnym momencie miałam wrażenie że zaczynam czuc to co robia w moim brzuchu Jakoś dziwnie to czułam...Jak tylko wyjechałam z sali to ból był straszny...wyłam jak głupia,ale dawka morfiny mnie trochę uspokoiła No i jeszcze to obkurczanie sie macicy-ból jak diabli...Z Miłkiem też czułam ale szybko przeszło a tym razem do dziś czuję Oczywiście wszystko to jakoś ogarniam ,w koncu musze sie ruszac bo całkiem z wyra bym nie wychodziła
Najpiekniejszy w tym wszystkim był oczywiście moment gdy usłyszałam Mikusia No i już mam ochote ryczec
Zmniejszyłam fotę ale nie wiem czy dobra wielkośc...zaraz sie okaże
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie też szwy jeszcze bolą - położna oglądała i mówiła że mam tam lekko opuchniete i jeszcze jakiś siniak czy krwiaczek. Poradziła mi robić okłady z rywanolu i powiem, że jakby troszkę lepiej... poza tym też mam niby szwy rozpuszczalne ale mi powiedziała że ściągnie wcześniej bo one dość wolno się rozpuszczają...
ja też mam problem z pomysłami na obiady. boję się cokolwiek zjeść żeby potem mała nie cierpiała...
ja już się powoli przyzwyczajam do rytmu dnia i nocy, chociaż niewyspanie cały czas towarzyszy
idę zaraz obudzić mała, chociaż tak mi szkoda bo tak słodko śpi, ale muszę jej podać glukozę, żeby jak najszybciej ta żółtaczka sobie poszła!!! jutro znów będzie położna na pobranie krwi i zobaczymy jak wyniki...
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale się rozpisałam. Przepraszam za błędy bo piszę z telefonu.
Irina spokojna i grzeczna. Śpi, je, kupki w każdą pieluszkę i nieraz aktywnie rozgląda się dookoła.
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też mojej Dianie boję się podawać z butelki bo też się strasznie krztusi za każdym razem mam strach i robię jej przerwy. Sika zdajne mi się że więcej więc mam nadzieję że wypłuczemy to dziadostwo i jutro już będą lepsze wyniki!
karina - toś przeżyła!
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fakt ,faktem bólu trochę było i nadal ledwo chodzę ale wierzę że wszystko będzie ok.Muszę sie jutro umówic na biderka z małym i do ściągnięcia szwów ,też już sie boję bo po Miłku jak mi sciągała to końcówka już wrosła w skórę i delikatnie mówiąc trzeba było ,,wyrwac,,
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje dziecko postanowiło dzisiaj wykończyć matkę ... Od 16 do teraz cały czas na rękach ..mam wrażenie że mój kręgosłup wyszedł że mnie i stanął obok ... Cały dzień jak mąż był spala ino wyszedł do pracy to ....oo i znów....
a jak ją nosisz to placze czy spokojna? moja jak nie ma humoru to nawet na rekach jest bonanza
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ze szwami też mam przygody i dlatego się boję. Przy poprzedniej cesarce położona nie mogła wyciągnąć szwów aż wolała lekarza i po wycięciu endometriozy pielęgniarka nie wyciągnęła szwów tylko po lekarza a ten musiał zrobić dziurę którą szył na żywca. Dlatego mam stracha.
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!