- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Pozdrawiam Was mamusie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelinczok
- Wylogowany
- gaworzenie
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Joasia oj też źle wspominam wstawanie z łóżka po cesarce W ogóle zmianę pozycji na początku - masakra. Później jest znacznie lepiej życzę szybkiego powrotu do formy a synka masz boskiego :*
Szósteczka 3mam kciuki żeby Pawełek zechciał już poznać mamusię od tej drugiej strony
Mi Kubuś wczoraj dał troszkę popalić wieczorem To dlatego że nie może kupki zrobić tylko pruka cały czas niewiem czy po tym sztucznym mleku tak jest że dzieci żadziej kupke robią czy to rzeczywiście go męczy nawet cyca nie chciał mi wczoraj złapać tylko butlę na szczęscie w nocy już było jak zawsze, spokojniutki zjadł cyca i poszedł spać
Idziemy niedługo do pediatry to moze nam coś zaradzi ...
AAA i kikutek nam wczoraj odpadł tylko że krewka z tamtąd troszkę dalej leci
zawsze coś
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jadę dzisiaj na zdjęcie szwów. Zobaczymy co będzie.
Irina spokojna. Rano zawsze ma jakieś 2 godzinki aktywności a potem śpi smacznie. Po południu też jest aktywna przez 2/3 godzinki i śpi do kąpieli. Kąpię różnie. Nieraz o 18:30 a nieraz o 19:30. Zależy jak przypada karmienie. Na cycocha budzi się co 2,5 albo 3 godziny. Chociaż zdarza się że chce częściej. Bardzo często ma czkawkę. I tu moje pytanie do mam które karmią naturalnie. Czy przepajacie czy wystarczy cycek?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- marynarka
- Wylogowany
- gaworzenie
Katrina Irina śliczniutka
szósteczka Może się coś rozkręci. U mnie też cisza, ale ciągle mam nadzieję, że może dziś albo jutro Jak nic nie ruszy to gin powiedział, że w niedziele zostawia mnie w szpitalu, bo mieszkam na drugim końcu miasta i nie mam nikogo zmotoryzowanego przy sobie żeby mnie przywiózł jakby coś się szybko rozwijało Liczę, że mała wylezie na dzień dziecka
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Joasia, Ewelinczok gratulacje :*:*
Joasia oj też źle wspominam wstawanie z łóżka po cesarce W ogóle zmianę pozycji na początku - masakra. Później jest znacznie lepiej życzę szybkiego powrotu do formy a synka masz boskiego :*
Szósteczka 3mam kciuki żeby Pawełek zechciał już poznać mamusię od tej drugiej strony
Mi Kubuś wczoraj dał troszkę popalić wieczorem To dlatego że nie może kupki zrobić tylko pruka cały czas niewiem czy po tym sztucznym mleku tak jest że dzieci żadziej kupke robią czy to rzeczywiście go męczy nawet cyca nie chciał mi wczoraj złapać tylko butlę na szczęscie w nocy już było jak zawsze, spokojniutki zjadł cyca i poszedł spać
Idziemy niedługo do pediatry to moze nam coś zaradzi ...
AAA i kikutek nam wczoraj odpadł tylko że krewka z tamtąd troszkę dalej leci
zawsze coś
tysiak daj znac co powie pediatra na te zaparcia, wzdecia, bo moja malutka co chce piernąć to sie budzi bo sprawia jej to ból wiec mysle ze to po mleku modyf...
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czkawka u niemowląt najczęściej pojawia się po przejedzeniu, musisz zaobserwować czy pojawia się zaraz po jedzeniu. Błędem jest w takim wypadku dobijanie żołądka kolejną porcją pokarmu, czkawka sama przejdzie. No chyba, ze jest ona wynikiem wychlodzenia, dlatego ważna jest obserwacja. Moja księżniczka też ma często czkawke po jedzeniu.
dziekuje za dobra rade, teraz wiem ze mala jest troche przejedzona bo po jedzeniu lapie czkawke, wiec to chyba to bo nozki i raczki ma cieplutkie a juz sie martwilam ze jest az taaaak cieplolubna
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czkawka u niemowląt najczęściej pojawia się po przejedzeniu, musisz zaobserwować czy pojawia się zaraz po jedzeniu. Błędem jest w takim wypadku dobijanie żołądka kolejną porcją pokarmu, czkawka sama przejdzie. No chyba, ze jest ona wynikiem wychlodzenia, dlatego ważna jest obserwacja. Moja księżniczka też ma często czkawke po jedzeniu.
No to moja tez ma czkawkę po przejedzeniu. A ja Ją jeszcze dopajałam mlekiem. Ale właśnie przed godziną karmiłam i też miała czkawkę i nie wzięłam Jej nie przepoiłam mleczkiem i przeszła sama.
Daarikaa mi położna środowiskowa powiedziała że rączki mogą być chłodne ale nóżki i karczek nie.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Karina słodka córeczka i ma takie czarniutkie włoski.
no widzicie, moja też ma często czkawkę, na początku myślałam, że to z zimna, ale wynika z tego, że jednak przejedzenie, bo jak ma czkawkę to też jeszcze daję cyca.
Echh a od wczoraj to na zmianę cyc i kupa, wieczorem to juz prawie nie wyrabiałam, nie wiem czy ona głodna jest czy jak. Mleko w cycach jest, więc chyba się najada. Może potrzebuje więcej przytulania? W końcu o północy daliśmy MM i spała 3 godz, jak się obudziła dałam cyca i znowu spała 3 godz, więc moim mlekiem chyba się też najada. A dziś od 9 znowu to samo, na zmianę cyc i kupa, w końcu tata wziął i usnęła.
Może trochę się wczoraj rozbestwiła, bo babcia sporo nosiła, później na dworze wożenie wózkiem...
Dziewczyny kąpiecie codziennie? Bo mi położna mówiła, że wystarczy co 2 dni, póki co kąpiemy właśnie co drugi dzień, bo ona strasznie nie lubi tego całego obrządku przy kąpieli, więc raz jest kąpiel, a raz tylko przetrę ją wacikami. Później zamierzam codziennie kąpać, żeby miała jakiś porządek dnia. Jak narazie wciąż czuję się jakaś niezorganizowana...
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex moja też tylko cyc a zaraz potem kupka. Ona robi kupkę co godzinę lub dwie. Co do jedzenia to różnie ale budzi się co 2/3 godziny. Kąpię codziennie wieczorem.