BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #668812 przez rysa
Joasia gratulacje :)z dziewczynami z czerwcowek zastanawialysmy sie co tam u Ciebie,ale widze ze masz juz synka przy sobie:)Ja moze bede majowka bo od 12mecza mnie mocne skurcze co 7-10min i czop sluzowy juz calkiem mi odszedl w nocy(bo saczyl sie od mnw tyg).
Pozdrawiam Was mamusie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #668817 przez Ewelinczok
O godzinie 1.25 urodzil sie Pawelek waga 3400gram 53 cm. 10 punktow.

11 lata 6 miesiąc temu #668818 przez szósteczka
Gratulacje chyba szybko poszło ja wciąż w dwupaku Pawełek nie ma zamiaru wyjść nawet wczorajszym sexsik nie pomógł dziś znów jade na grila tym razem z bratem i jego rodzinka. Słonecznego dnia.

11 lata 6 miesiąc temu #668871 przez tysiiiak
Joasia, Ewelinczok gratulacje :*:* :kiss: :kiss: :kiss:

Joasia oj też źle wspominam wstawanie z łóżka po cesarce :dry: W ogóle zmianę pozycji na początku - masakra. Później jest znacznie lepiej :) życzę szybkiego powrotu do formy :) a synka masz boskiego :*

Szósteczka 3mam kciuki żeby Pawełek zechciał już poznać mamusię od tej drugiej strony :)

Mi Kubuś wczoraj dał troszkę popalić wieczorem :( To dlatego że nie może kupki zrobić tylko pruka cały czas :( niewiem czy po tym sztucznym mleku tak jest że dzieci żadziej kupke robią czy to rzeczywiście go męczy :( nawet cyca nie chciał mi wczoraj złapać tylko butlę :( na szczęscie w nocy już było jak zawsze, spokojniutki zjadł cyca i poszedł spać :)
Idziemy niedługo do pediatry to moze nam coś zaradzi ... :unsure:

AAA i kikutek nam wczoraj odpadł :woohoo: tylko że krewka z tamtąd troszkę dalej leci :(
zawsze coś :(

11 lata 6 miesiąc temu #668885 przez KarinaM
Joasiu mi pani ginekolog na obchodzie powiedziała żebym umyła tą ranę mydłem i wyruszyła a potem popsiukała Octeniseptem. Tak też robię.
Jadę dzisiaj na zdjęcie szwów. Zobaczymy co będzie.
Irina spokojna. Rano zawsze ma jakieś 2 godzinki aktywności a potem śpi smacznie. Po południu też jest aktywna przez 2/3 godzinki i śpi do kąpieli. Kąpię różnie. Nieraz o 18:30 a nieraz o 19:30. Zależy jak przypada karmienie. Na cycocha budzi się co 2,5 albo 3 godziny. Chociaż zdarza się że chce częściej. Bardzo często ma czkawkę. I tu moje pytanie do mam które karmią naturalnie. Czy przepajacie czy wystarczy cycek?

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #668894 przez tysiiiak
KArina karmiąc piersią nie trzeba dziecka niczym dopajać :)

11 lata 6 miesiąc temu #668898 przez KarinaM
Ewelinczok gratulacje

tysiiiak dziekuję

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #668901 przez KarinaM
Irinka.

Igorek trzyma siostrzyczkę.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #668954 przez marynarka
Ewelinczok gratuluję :laugh: Fajnie, że obyło się bez wywoływania :)

Katrina Irina śliczniutka :kiss:

szósteczka Może się coś rozkręci. U mnie też cisza, ale ciągle mam nadzieję, że może dziś albo jutro :) Jak nic nie ruszy to gin powiedział, że w niedziele zostawia mnie w szpitalu, bo mieszkam na drugim końcu miasta i nie mam nikogo zmotoryzowanego przy sobie żeby mnie przywiózł jakby coś się szybko rozwijało :dry: Liczę, że mała wylezie na dzień dziecka :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #668956 przez Daarikaa
tysiiiak napisał:

Joasia, Ewelinczok gratulacje :*:* :kiss: :kiss: :kiss:

Joasia oj też źle wspominam wstawanie z łóżka po cesarce :dry: W ogóle zmianę pozycji na początku - masakra. Później jest znacznie lepiej :) życzę szybkiego powrotu do formy :) a synka masz boskiego :*

Szósteczka 3mam kciuki żeby Pawełek zechciał już poznać mamusię od tej drugiej strony :)

Mi Kubuś wczoraj dał troszkę popalić wieczorem :( To dlatego że nie może kupki zrobić tylko pruka cały czas :( niewiem czy po tym sztucznym mleku tak jest że dzieci żadziej kupke robią czy to rzeczywiście go męczy :( nawet cyca nie chciał mi wczoraj złapać tylko butlę :( na szczęscie w nocy już było jak zawsze, spokojniutki zjadł cyca i poszedł spać :)
Idziemy niedługo do pediatry to moze nam coś zaradzi ... :unsure:

AAA i kikutek nam wczoraj odpadł :woohoo: tylko że krewka z tamtąd troszkę dalej leci :(
zawsze coś :(

tysiak daj znac co powie pediatra na te zaparcia, wzdecia, bo moja malutka co chce piernąć to sie budzi bo sprawia jej to ból wiec mysle ze to po mleku modyf...

11 lata 6 miesiąc temu #668958 przez Olga60
Czkawka u niemowląt najczęściej pojawia się po przejedzeniu, musisz zaobserwować czy pojawia się zaraz po jedzeniu. Błędem jest w takim wypadku dobijanie żołądka kolejną porcją pokarmu, czkawka sama przejdzie. No chyba, ze jest ona wynikiem wychlodzenia, dlatego ważna jest obserwacja. Moja księżniczka też ma często czkawke po jedzeniu.

11 lata 6 miesiąc temu #668960 przez Daarikaa
Olga60 napisał:

Czkawka u niemowląt najczęściej pojawia się po przejedzeniu, musisz zaobserwować czy pojawia się zaraz po jedzeniu. Błędem jest w takim wypadku dobijanie żołądka kolejną porcją pokarmu, czkawka sama przejdzie. No chyba, ze jest ona wynikiem wychlodzenia, dlatego ważna jest obserwacja. Moja księżniczka też ma często czkawke po jedzeniu.

dziekuje za dobra rade, teraz wiem ze mala jest troche przejedzona bo po jedzeniu lapie czkawke, wiec to chyba to bo nozki i raczki ma cieplutkie a juz sie martwilam ze jest az taaaak cieplolubna :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #668965 przez KarinaM
Olga60 napisał:

No to moja tez ma czkawkę po przejedzeniu. A ja Ją jeszcze dopajałam mlekiem. Ale właśnie przed godziną karmiłam i też miała czkawkę i nie wzięłam Jej nie przepoiłam mleczkiem i przeszła sama.
Daarikaa mi położna środowiskowa powiedziała że rączki mogą być chłodne ale nóżki i karczek nie.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #668994 przez Alex_87
Ewelinczok gratulacje :) w końcu masz synka przy sobie :)

Karina słodka córeczka i ma takie czarniutkie włoski.

no widzicie, moja też ma często czkawkę, na początku myślałam, że to z zimna, ale wynika z tego, że jednak przejedzenie, bo jak ma czkawkę to też jeszcze daję cyca.

Echh a od wczoraj to na zmianę cyc i kupa, wieczorem to juz prawie nie wyrabiałam, nie wiem czy ona głodna jest czy jak. Mleko w cycach jest, więc chyba się najada. Może potrzebuje więcej przytulania? W końcu o północy daliśmy MM i spała 3 godz, jak się obudziła dałam cyca i znowu spała 3 godz, więc moim mlekiem chyba się też najada. A dziś od 9 znowu to samo, na zmianę cyc i kupa, w końcu tata wziął i usnęła.
Może trochę się wczoraj rozbestwiła, bo babcia sporo nosiła, później na dworze wożenie wózkiem...

Dziewczyny kąpiecie codziennie? Bo mi położna mówiła, że wystarczy co 2 dni, póki co kąpiemy właśnie co drugi dzień, bo ona strasznie nie lubi tego całego obrządku przy kąpieli, więc raz jest kąpiel, a raz tylko przetrę ją wacikami. Później zamierzam codziennie kąpać, żeby miała jakiś porządek dnia. Jak narazie wciąż czuję się jakaś niezorganizowana...

11 lata 6 miesiąc temu #669017 przez KarinaM
Jestem w szpitalu. Właśnie ściągnęli mi szwy. Nic nie bolało. A tak się przejmowalam.

Alex moja też tylko cyc a zaraz potem kupka. Ona robi kupkę co godzinę lub dwie. Co do jedzenia to różnie ale budzi się co 2/3 godziny. Kąpię codziennie wieczorem.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka