BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669734 przez szósteczka
Pawełek
Niestety nie moge cos dodac zdjęcia moze uda mi sie jak wrócę do domu.
Pozdrawiam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669756 przez JoannaL
Dzień dobry dziewuszki, dawno się nie odzywałam, ale przy dwójce dzieciaczków nie tak łatwo o chwilę czasu :)

Gratuluję wszystkim mamusiom :kiss:

Lilianka coraz fajniejsza. Pokarmu nie mam zbyt dużo a poza tym wycieka więc karmimy się cycem i Bebiko. Od wyjścia ze szpitala z wagą 3600g przez tydzień zrobiło się 3900g więc rośniemy :) . Pępuszek odpadł po 10dniach, malutką kąpiemy codziennie. Była też żółtaczka, robiliśmy badania ale coś pochrzanili. Pediatra powiedziała że jeżeli mała nadal będzie żółta to mamy powtórzyć, na szczęście przechodzi. Przepajam ją glukozą i widać że robi się jaśniejsza

Joasiu kupka malucha najpierw jest czarna, później ciemnozielona a następnie robi się żółta właśnie z takimi jakby ziarenkami. Najważniejsze żeby nie było w niej krwi i śluzu

Wrzucam Wam fotkę mojej niuni :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #669781 przez JoannaL
Odnośnie cesarki bardzo szybko doszłam do siebie, szybciej niż po pierwszej. Najgorszy był pierwszy tydzień, teraz już jest dobrze, czasem jeszcze brzuch zaboli ale to sporadycznie.
Muszę się wam pochwalić, dziś stanęłam na wagę i został mi tylko 1kg z ciąży :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #669801 przez demoniqe
szósteczka gratulacje!!!

dziewczyny jak to jest? myślałam, że dziecko od razu wyrabia sobie jakiś rytm dnia i nocy a tu u mnie się coraz to rozstraja.

Na początku Kuba wstawał w szpitalu co 2-3 godziny, potem w domu spał jak Sevilli 4-5 godzin w nocy, potem co 2-3 się budził, tak samo w dzień, a teraz w nocy budzi się od zaśnięcia po 3 godzinach potem spał 1,5 godziny i wyssał tylko 1 cycusia (dwóch nie chciał) i potem znów za 1,5 godziny. A od 8:30 do 12:30 nie spał praktycznie wcale (próbował zrobić kupę), jak w końcu zrobił to dałam 2 cycusie i zasnął w końcu, ale nie wiem ile pośpi.
Kurcze nie mam pojęcia czemu tak dziwnie.

Ściągnęłam dziś pokarm laktatorem z 1 cycusia jak nie zjadł go do końca i było tam jeszcze ok 30 ml, ale z butli jeść nie chce :) rumianek wlewam mu czasem delikatnie przyciskając butlę.

11 lata 6 miesiąc temu #669811 przez Domiś91
Gratulacje rozpakowanym :*

Wszystkim maluszkom Ciotka Domiś życzy wszystkiego najlepszegoo :* :*

Laski, mam pytanko, jak wygląda pępek po odpadnieciu kikuta?? Ma taką żółtawą błonkę?

11 lata 6 miesiąc temu #669816 przez KarinaM
szósteczka gratulacje.

JoannaL Liliana śliczna.

A ja zaczynam mieć depresję. Zbiera mi się na płacz z byle powodu. Niedobrze będzie ze mną jak się nie pozbieram.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #669854 przez demoniqe
Domiś91 napisał:

Laski, mam pytanko, jak wygląda pępek po odpadnieciu kikuta?? Ma taką żółtawą błonkę?

u nas był strupek w kolorze krwi jak odpadł kikut. Teraz ten strupek odpada i jest juz normalny pepek

11 lata 6 miesiąc temu #669856 przez demoniqe
KarinaM napisał:

A ja zaczynam mieć depresję. Zbiera mi się na płacz z byle powodu. Niedobrze będzie ze mną jak się nie pozbieram.

Karina głowa do góry!!!! Ja miałam gorszy dzień wczoraj. mały nie chcial spac od 8 do 12 a konczyl mi sie pokarm do tego nie mogłam zniesc bólu hemoroidów i szwow. Poflikałam 5 min i wzięłam się w garść.

Kochana będzie lepiej!

11 lata 6 miesiąc temu #669860 przez munnecabrava
Demonique rytm u dzieciaczka wyrabia się 2-3 miesiąc dopiero ... moja też dotychczas aniołek w nocy spała ładne raz dwa się budziła i od razu nynu teraz zmiana... dużo więcej czasu nie śpi a w nocy ehhh tez by wojowała.

Karina będzie dobrze głowa do góry to hormony .

heh tesciowa się nademną znęcca ... po raz 3 dostałam od niej czekoladki ...dzisiaj jak ni mam nic słodkiego to az mi się płakać chce....

11 lata 6 miesiąc temu #669934 przez demoniqe
a ja dziś zjadłam budyń czekoladowy :) mam nadzieję, że nie zaszkodzi :) bo dość już mam chrupek kukurydzianych

11 lata 6 miesiąc temu #669937 przez joasia10015
Dzieki dziewczynki za rady-macie racje-nie bede wybudzac skoro smacznie spi :)
Mikuś od wczoraj miał gorsze chwile-płacze ,łapie cyca a za chwile wypluwa i sie wygina...coś chyba zjadłam nie tak ... :( Oby sie szybko polepszyło..
Co do pokarmu to dwa dni temu miałam nawał a dzis wysłałam małża po herbatke na laktacje :dry:
Karina jak ja cie rozumiem -ja mam takie chwile że szok...ryczę i nie daję rady...teraz jest ze mną małż ale jak wyjedzie za 3 tyg.to chyba wpadnę w depresję :(
Myślałam że tylko ja tak mam -widac nie tylko -wiadomo hormony :dry:
Ochoooo Mikuś sie budzi :ohmy:

11 lata 6 miesiąc temu #669942 przez demoniqe
dziewczyny dajecie dzieciom wit k+d? nie mają kolek po K? moja siostra jak zaczęła podawać K to miała straszne problemy z brzuszkiem u malucha i się trochę boję. Mąż kupił Bioaron K+D

11 lata 6 miesiąc temu #669954 przez KarinaM
Ja właśnie od dzisiaj zacznę podawać K+D. Mam nadzieję że mała nie będzie miała kolek ani problemów ze zrobieniem kupki.

Moja depresja pogłębia się. Łzy lecą same i nie wiem dlaczego. Boję się wszystkiego. Ach te hormony.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #669955 przez tysiiiak
joasia Kubus tez ma chwile ze ciagnie cyca, wypluwa i sie wygina ale nie placze przy ym i nie zauwazylam nic wiecej nipokojacego poprostu tak czasem ma marudek :P

demoniqe ja podaje K+D i nic zlego nie zauwazylam :)

Karina 3mam kciuki żeby Twój stan się szybciutko ustabilizował :)

11 lata 6 miesiąc temu #669959 przez joasia10015
Ja mam wizytę położnej w poniedziałek i wtedy zobacze co podawac dokladnie Mikulkowi :blush:
Karina ja mam takie chwile że nie wiem gdzie sie schowac B) Mam jakies dziwne uczucia względem Miłoszka-sama nie wiem o co chodzi-normalnie tesknie za nim ,tule przy każdej okazji bo mam wrażenie że ,,coś,,sie skonczyło...Miłosz przy Mikusiu wydaje mi sie taki już dorosły chłopczyk . WIem ,to wszystko hormony i te głupie lęki i jakieś myśli i mocno wierzę że będzie lepiej -muszę wierzyc bo zwariuje :ohmy: :dry:
Matko jeszcze ta pogoda straszna -dobija na całego :huh:

O właśnie demonique wspomniała o budyniu czekoladowym ...(zjadłabym ;) ) podajcie jeszcze jakieś przykładowe ,,dania,, które jecie i dzidzia nie ma problemów brzuszkowych :blush: Choc to w sumie indywidualna sprawa co nie? Ja dziś na obiadek zjadłam ziemniaczki,jajeczko i brokuła ...Na śniadanko chlebek żytni z serkiem ,z wędlinką ,i z dżemem z aronii -no i kawa zbożowa :blink:
No i podjadam jakieś ciasteczka ,,petitki,,albo suchary ...no i woda :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka