- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Gratuluję wszystkim mamusiom
Lilianka coraz fajniejsza. Pokarmu nie mam zbyt dużo a poza tym wycieka więc karmimy się cycem i Bebiko. Od wyjścia ze szpitala z wagą 3600g przez tydzień zrobiło się 3900g więc rośniemy . Pępuszek odpadł po 10dniach, malutką kąpiemy codziennie. Była też żółtaczka, robiliśmy badania ale coś pochrzanili. Pediatra powiedziała że jeżeli mała nadal będzie żółta to mamy powtórzyć, na szczęście przechodzi. Przepajam ją glukozą i widać że robi się jaśniejsza
Joasiu kupka malucha najpierw jest czarna, później ciemnozielona a następnie robi się żółta właśnie z takimi jakby ziarenkami. Najważniejsze żeby nie było w niej krwi i śluzu
Wrzucam Wam fotkę mojej niuni
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Muszę się wam pochwalić, dziś stanęłam na wagę i został mi tylko 1kg z ciąży
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
dziewczyny jak to jest? myślałam, że dziecko od razu wyrabia sobie jakiś rytm dnia i nocy a tu u mnie się coraz to rozstraja.
Na początku Kuba wstawał w szpitalu co 2-3 godziny, potem w domu spał jak Sevilli 4-5 godzin w nocy, potem co 2-3 się budził, tak samo w dzień, a teraz w nocy budzi się od zaśnięcia po 3 godzinach potem spał 1,5 godziny i wyssał tylko 1 cycusia (dwóch nie chciał) i potem znów za 1,5 godziny. A od 8:30 do 12:30 nie spał praktycznie wcale (próbował zrobić kupę), jak w końcu zrobił to dałam 2 cycusie i zasnął w końcu, ale nie wiem ile pośpi.
Kurcze nie mam pojęcia czemu tak dziwnie.
Ściągnęłam dziś pokarm laktatorem z 1 cycusia jak nie zjadł go do końca i było tam jeszcze ok 30 ml, ale z butli jeść nie chce rumianek wlewam mu czasem delikatnie przyciskając butlę.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Wszystkim maluszkom Ciotka Domiś życzy wszystkiego najlepszegoo :* :*
Laski, mam pytanko, jak wygląda pępek po odpadnieciu kikuta?? Ma taką żółtawą błonkę?
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
JoannaL Liliana śliczna.
A ja zaczynam mieć depresję. Zbiera mi się na płacz z byle powodu. Niedobrze będzie ze mną jak się nie pozbieram.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
Laski, mam pytanko, jak wygląda pępek po odpadnieciu kikuta?? Ma taką żółtawą błonkę?
u nas był strupek w kolorze krwi jak odpadł kikut. Teraz ten strupek odpada i jest juz normalny pepek
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja zaczynam mieć depresję. Zbiera mi się na płacz z byle powodu. Niedobrze będzie ze mną jak się nie pozbieram.
Karina głowa do góry!!!! Ja miałam gorszy dzień wczoraj. mały nie chcial spac od 8 do 12 a konczyl mi sie pokarm do tego nie mogłam zniesc bólu hemoroidów i szwow. Poflikałam 5 min i wzięłam się w garść.
Kochana będzie lepiej!
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Karina będzie dobrze głowa do góry to hormony .
heh tesciowa się nademną znęcca ... po raz 3 dostałam od niej czekoladki ...dzisiaj jak ni mam nic słodkiego to az mi się płakać chce....
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mikuś od wczoraj miał gorsze chwile-płacze ,łapie cyca a za chwile wypluwa i sie wygina...coś chyba zjadłam nie tak ... Oby sie szybko polepszyło..
Co do pokarmu to dwa dni temu miałam nawał a dzis wysłałam małża po herbatke na laktacje
Karina jak ja cie rozumiem -ja mam takie chwile że szok...ryczę i nie daję rady...teraz jest ze mną małż ale jak wyjedzie za 3 tyg.to chyba wpadnę w depresję
Myślałam że tylko ja tak mam -widac nie tylko -wiadomo hormony
Ochoooo Mikuś sie budzi
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja depresja pogłębia się. Łzy lecą same i nie wiem dlaczego. Boję się wszystkiego. Ach te hormony.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
demoniqe ja podaje K+D i nic zlego nie zauwazylam
Karina 3mam kciuki żeby Twój stan się szybciutko ustabilizował
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karina ja mam takie chwile że nie wiem gdzie sie schowac Mam jakies dziwne uczucia względem Miłoszka-sama nie wiem o co chodzi-normalnie tesknie za nim ,tule przy każdej okazji bo mam wrażenie że ,,coś,,sie skonczyło...Miłosz przy Mikusiu wydaje mi sie taki już dorosły chłopczyk . WIem ,to wszystko hormony i te głupie lęki i jakieś myśli i mocno wierzę że będzie lepiej -muszę wierzyc bo zwariuje
Matko jeszcze ta pogoda straszna -dobija na całego
O właśnie demonique wspomniała o budyniu czekoladowym ...(zjadłabym ) podajcie jeszcze jakieś przykładowe ,,dania,, które jecie i dzidzia nie ma problemów brzuszkowych Choc to w sumie indywidualna sprawa co nie? Ja dziś na obiadek zjadłam ziemniaczki,jajeczko i brokuła ...Na śniadanko chlebek żytni z serkiem ,z wędlinką ,i z dżemem z aronii -no i kawa zbożowa
No i podjadam jakieś ciasteczka ,,petitki,,albo suchary ...no i woda