BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #670873 przez Sevilla
Szósteczka gratulację, przecudne dzieciątko :)

Moi Panowie śpią, więc mam chwilę, by coś na skrobać.

Ja po cc bardzo szybko doszłam do siebie :) W sumie starałam się normalnie funkcjonować na ile można od razu po 12h od cesarki. Zaciskałam zęby i szłam dalej. W sumie to się opłaciło, bo po tygodniu od cc nikt by nie pomyślał, że przeszłam taką operację. Nawet ja o tym zapomniałam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #670878 przez Sevilla
Joasia ja miałam obcinane niteczki od szwów 6 dni po cc, mi się wydawało, że to szybko, ale jak lekarz zadecydował, tak zostało to zrobione :)

11 lata 6 miesiąc temu #670884 przez Gabi31
Joasia- co do noska zapytam dzis pediatry i dam znac, mala dzis ładnie oddycha bez swistania...ale jak ma te swisty to tez nie moge nic wyciagnac...

11 lata 6 miesiąc temu #670899 przez pauluska
Ja również bardzo szybko doszłam do siebie najgorsze było wstanie z łóżka ale leżenie mnie tak zmęczyło że od razu zaczęłam wszystko robić jak wstałam zresztą Igunia była ze mną to nie było czasu na zastanawianie się że coś boli jak wyszłam po tyg do domu to nie czułam że miałam operacje a teraz już całkowicie zapomniałam o niej jedynie blizna mi przypomina. Szwy miałam ściągnięte na 6 dzień i myślę że im wcześniej tym lepiej (ja po zdjęciu poczułam wielką ulgę bo nic mnie już nie ciągnęło). Orientuje się któraś kiedy można zacząć jakieś ćwiczenia po cc ? Przydałoby się nad brzuchem popracować ;) a w ogóle nie wiem czy Wam pisałam ale w ciąży nie miałam rozstępów a po porodzie patrze cały brzuch w rozstępach masakra ale przy porodzie zleciało od razu 12 kg ze mnie to może dlatego ?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #670903 przez Gabi31
pauluska- ja mam to samo, w ciazy smarowałm brzuch,błyam zachwycona zero rozstepów, dwa tygodnie przed pojawiło sie kilka malutkich, a po porodzie brzuch mam cały w rozstepach, no ale jak patrze na Polcie to zapominam o tych pregach:)

11 lata 6 miesiąc temu #670932 przez sisina
Witam z rana pisze póki mały usnął :laugh:

Gratuluje nowym mamusiom :)

Ja jestem dziś normalnie wyspana :) Fabiś spał od 19 do 4 rana potem go nakarmiłam polezał w łóżeczku i zasnął teraz spi jak suseł

Mam pytanie kiedy czy juz odpadł waszym maluchom pepuszek bo mojemu jeszcze nie :huh:

i po ilu wyszliscie na pierwszy spacer bo ja chce dzis wyjsc pogada zapowiada sie ładna ale nie wiem jak go ubrac...

11 lata 6 miesiąc temu #670933 przez KarinaM
Ja szwy miałam ściągane po tygodniu. Panie które to robiły powiedziały że przez półtora miesiąca mam nie dźwigać bo blizna może się rozejść i trzeba będzie szyć a na co mi to jak ładnie się goi.

No i że spacerku nici bo wiatr chula i chyba będzie padać.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #670934 przez pauluska
Zostało się nam smarować póki są czerwone może chociaż trochę znikną ;)

11 lata 6 miesiąc temu #670942 przez tysiiiak
Co do rozstępów to mi w 39-40 tc wyszło kilka a po porodzie patrze a mój brzuch wygląda jak zebra :( kupiłam wczoraj Bio Oil w naturze za 26.99 zł za 60 ml :) i smaruje zobaczymy czy to działa.

Ja też po cc miałam szwy ściągane w 6 dobie :)

Kubusiowi 5 dni temu odpadł kikutek :)

Co do dochodzenia do siebie to też nie zajeło mi to dużo czasu, najgorsza pierwsza doba trzeb a zacisnąć zęby i się ruszać a potem z dnia na dzień coraz lepiej :) teraz tylko czuje blizne ale nie boli :)

11 lata 6 miesiąc temu #670970 przez KarinaM
A dużo Wam zostało kilo po ciąży?

Ja przytyłam 22 kilo i po porodzie zleciało mi tylko 6kg. Teraz spadło jeszcze 4kg ale dalej mam na plusie 12kg. Ale z dnia na dzień widzę że ubywa tych kilogramów. Nie jakoś dużo ale po kilo lub pół dziennie.

No i najgorsze że brzuch mam jeszcze siny ale też coraz mniej.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #670976 przez Sevilla
Mi zostało 9kg i od tygodnia nic się nie ruszyło :( i też się zastanawiam nad jakimiś lekkimi ćwiczeniami, ale nie wiem ile powinno minąć czasu od cc, żeby można zacząć spokojnie ćwiczyć ...

Co do rozstępów, u mnie na całe szczęście na brzuchu się nie pojawiły nowe, za to na piersiach i owszem :( Ogólnie martwię się, że po tym całym karmieniu będę miała dwa obwisłe worki zamiast piersi ...

11 lata 6 miesiąc temu #670996 przez Olga60
Joasia szwy siagaja w 6 max 10 dobie, bo pozniej mogą sie wrastac, dlatego jestem zdziwio :cheer: porozmawiaj dzisiaj z polozna mi moja zdjęła na wizyci i nie musiałam jechac na IP

Co do kg to ja prawdopodobnie juz w ciąży zaczęłam chudnac, bo waga stała, tylko dzidzia przybierala, więc ze mnie ściągala, teraz mam -1 kg sprzed ciąży czyli 55 kg

11 lata 6 miesiąc temu #671119 przez Daarikaa
dziewczyny co dajecie na kolki? jakies kropelki? juz dwie godziny walczymy z placzem i podkurczonymi nóżkami i meeeega bąkami... :(:(

11 lata 6 miesiąc temu #671123 przez KarinaM
Ja Igorowi dawałam Espumisan w kropelkach. Musisz tylko przeczytać na necie ulotkę od kiedy można podawać.
Narazie nie mam tego problemu.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #671125 przez Alex_87
Daarikaa napisał:

dziewczyny co dajecie na kolki? jakies kropelki? juz dwie godziny walczymy z placzem i podkurczonymi nóżkami i meeeega bąkami... :(:(

Darikaa ja daję kropelki Delicol, bo są od pierwszych dni życia, Twoja jest już starsza więc może coś innego będzie lepsze, ale póki co kolki są krótsze, trwają zazwyczaj ok. pół godziny. Ale nie wiem czy to zasługa kropelek czy szybkiej reakcji mojego męża - kładzie ją sobie na brzuchu z ciepła pieluszką i mała jakoś zasypia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka