BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #672247 przez moniaaak
Cześć Mamusie:)

Nie nadrabiam, bo nie dam rady, może z czasem :).

W końcu trochę się ogarnęłam, żeby napisać. Próbowałam ze szpitala, ale jak już się naprodukowałam to nie mogłam dodać posta i dupa... nie chciało mi się zaczynać od nowa.

Tak jak napisałam na fb Kacperek urodził się 27 maja o 10.00 przez cc. Sama operacja jak dla mnie masakra... wstanie po niej chyba jeszcze gorzej.
Maluszek był trochę przyduszony, miał siną rączkę i musieli mu podać tlen(mi podczas cięcia zresztą też), ale na szczęście poza tym było ok i dostał 10 punktów.
Ze szpitala wyszliśmy w sobotę. Ale jakiego ja miałam baby bluesa w tym szpitalu to szok. Najpierw mały nie chciał jeść za bardzo, pokarm miałam, przystawiałam często, a on po kilku pociągnięciach zasypiał i dobudzić go było ciężko. Okazało się, że ma niski poziom glukozy i podpięli go pod kroplówkę. Leżał pod nią ponad 30 godzin, a mnie się serce kroiło jak patrzyłam na tę małą rączkę z welfronem :(.
Potem na szczęście mu się poprawiło, zaczęłam go częściej przystawiać. Ale teraz jak mi zbyt szybko uśnie przy piersi to już łapię schizę...

Potem okazało się, że jeszcze żółtaczka mu wyszła i leżał pod lampami. To też okupiłam łzami. Niby wiedziałam, że to nic takiego i po prostu trzeba to przeżyć, ale łzy mi same leciały...
Na szczęście od soboty jesteśmy w domu i tu wszystko jest jakieś prostsze. Mały już lepiej jadł... chociaż dziś wydaje mi się, że też za szybko zasnął... ale dla własnego spokoju wcześniej go obudzę.
Pokarmu na szczęście mam dużo i nawet nawał jakoś udało mi się przeżyć... chociaż nadal mam tak, że jak mija około 2 h od karmienia, to mleko mi samo zaczyna wypływać :).Albo karmię z jednej piersi, a z drugiej mi leci.

Mam nadzieję, że to co napisałam ma jakiś sens i skład :). \

Gratuluję wszystkim Mamom,bo podejrzewam, że już wszystkie są rozpakowane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #672269 przez Sevilla
Sisina jak się obawiasz, że masz chudy pokarm, to ściągnij laktatorem, odstaw do lodówki na 12h. To co się zbierze u góry to będzie tłuszcz, zaś na dole woda :) Ja tak zrobiłam i rozwiałam swoje wszelkie wątpliwości :)

Ja do nawału piłam herbatkę laktacyjną, podczas nawału odstawiłam za poradą położnej. I teraz pije raz dziennie, bo podobno kryzys mlekowy jest koło 3 tygodnia (to według położnej w szpitalu)

Moniak dasz radę, z tygodnia na tydzień będzie lepiej po cc.

11 lata 10 miesiąc temu #672323 przez Urszula
Dziewczyny nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm w piersiach gromadzi się najpierw rzadsze mleczko zaraz po nim bardziej odżywcze a na samym końcu najbardziej tuczące od którego maleństwo przybiera na wadze. Dzidziuś musi opróżniać pierś by przybierał na wadze. Każda karmiąca mama ma te trzy rodzaje mleczka w piersiach może mieć jedynie go mniej lub więcej...

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #672371 przez Alex_87
Olga wiem właśnie, że nie powinnam czytać takich rzeczy, lekarz powiedział, że bardzo dobrze, że tak wcześnie przyjechaliśmy, a jest jednym z najlepszych w moich okolicach ;) dzisiaj były pierwsze ćwiczenia, był płacz, ale raczej mała była wkurzona, że ktoś rusza jej głową :)

Kurcze ja też dzisiaj pomyślałam, że mam coś nie tak z pokarmem, nawet dałam butle ;/ Zuzka w nocy i nad ranem wisiałaby cały czas na cycu, opróżniła oba i dalej szukała, później płakała, już nie wiedziałam co robić...ale teraz jej dała z jednego i pięknie zjadła i śpi. Już tak ładnie łapała sutki a teraz znowu czasem ma jakieś problemy...

Moniak najważniejsze, że w domu już :) ile my musimy czasem przecierpieć z tymi naszymi maluszkami :(

Dzisiaj zostaję pierwszą noc sama z małą w domu, ciekawe jak to będzie. Jak da takiego czasu jak poprzedniej nocy to będzie ładnie :/

11 lata 10 miesiąc temu #672376 przez sisina
Maz mi kupil jakas herbatke na laktacje kurde wszystko bylo ok z moim pokarmem a tu raptownie z jednej leci tylko przytawiałam do niej malego troche pocycal usnął ale nie plakał

jak go nakarmie to tez spi jak suselek nie placze wiec nie wiem co sie stało laktatorem odciagałam a tam mi zaledwie pare kropli spadło;((((

11 lata 10 miesiąc temu #672407 przez KarinaM
Jakie macie laktatory? Ręczne czy elektryczne. I które wg Was lepsze. Ja muszę kupić i nie wiem jaki. Doradźcie.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #672411 przez KarinaM
A i gdzie lepiej kupić. W sklepie czy na allegro. Jakiej firmy.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #672419 przez tysiiiak
Ja mam laktator ręczny Tomme Tippy, kosztuje w sklepie 99zł i bardzo go polecam :) wcale długo nie ściągam pokarmu ok. 10 min z dwóch piersi :)

11 lata 10 miesiąc temu #672428 przez Olga60
Ją laktator mam ręczny, kupiony w smyku, za ok 50zl, nawet nie wiem jakiej firmy, dziala b.dobrze, zreszta wszystkie ręczne sprawują sie tak samo, więc nie trzeba przeplacac, kiedyś miałam chico.

11 lata 10 miesiąc temu #672430 przez KarinaM
A czy takie coś opłaca sie i czy jest dobry? Czy może się sprawdzić?
allegro.pl/teddy-zestaw-laktator-reczny-...owy-i3243224677.html

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #672486 przez www.Lumpik24.pl
███████████████████████████████████████████████████████

Internetowy ciucholand z odzieżą dla dzieci.

Body,pajacyki od 2-4 złotych
spodnie,sukienki do 8 złotych
bluzeczki do 4 złotych

oraz wiele innych ubranek w atrakcyjnych cenach.
www.Lumpik24.pl

███████████████████████████████████████████████████████

11 lata 10 miesiąc temu #672494 przez demoniqe
Karina ja mam elektryczny z Medeli ale kosztował 300 zł w smyku :( jest bardzo dobry.

była dziś położna ale odwaliła tą wizytę, na małego tylko zerknęła i tyle.

można iść do przychodni tak po prostu zważyć małego? czy to u lekarza się robi?

11 lata 10 miesiąc temu #672502 przez demoniqe
mały dziś w nocy ładnie spał, od 22 do 3 a potem od 3:30 do 6.

Przespał też kurczę cały dzień! ma dziś jakąś wenę na spanie.

Ja od 2 dni jestem z małym sama w domu. Dajemy radę, opócz tego, że dziś zrzuciła całą zawartość żołądka na mnie a raczej na moje plecki :) taki serek... potem od razu chciał cyca i od tamtej pory śpi jak suseł z małymi przerwami na cycusia.

11 lata 10 miesiąc temu #672503 przez Olga60
Demoniqe najlepiej będzie jak zadzwonisz do przychodni i zapytasz czy możesz przyjsc, bo się martwisz, a kiedy masz owiz u pediatry?

11 lata 10 miesiąc temu #672504 przez KarinaM
U mnie ważą pielęgniarki więc można iść i zważyć. Ja poszłam jak przyjmowali dzieci zdrowe i odrazu kazały wejść do doktor chociaż nie miałam tego w planach.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka