BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #673971 przez pauluska
Takie Maluszki zazwyczaj same sobie radzą przy zachłyśnięciu. Iga krztusi się często przy jedzeniu kiedy łapczywie je i to tak jakby wstrzymywała oddech i zaraz kaszlnie i ok Karina nie przeżywaj za mocno bo można w paranoje wpaść a to nic dobrego. U nas ciężki dzień zaczął się kryzys 6 tygodnia czyli skok rozwojowy Iguli nic nie pasuje ani jedzenie, ani noszenie, rozmowy, zabawa ojjj cieżko, ciężko ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #674022 przez KarinaM
Ale Ona zachłysnęła się po odbiciu a nie przy piciu. Gdyby nie mąż to nie wiem co by było. Nawet nie chcę myśleć.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #674043 przez ewela86
moja diana też często się zachłystuje ale przy piersi, zazwyczaj sama sobie radzi. to wygląda tak jak opisywała pauluska, najpierw kaszle i krztusi się potem jakby wstrzymuje oddech i nabiera mocno powietrza... straszne to jest dla mnie, najgorzej było za pierwszym razem!

teraz śpi i tylko co jakiś czas mocno stęka i pręży się...no i puszcza bąki. biedactwo, chciałabym jej pomóc z tym gdybym tylko mogła!

11 lata 10 miesiąc temu #674067 przez Alex_87
Zuza też się krztusi przy piciu jak łapczywie je :/ czasem ładnie ssie, a czasem złapie kilka łyków, krztusi się i płacze i może tak w kółko. Naprawdę czasem potrzebuje duuużo cierpliwości, żeby ją wtedy nakarmić.

Czy bolą Was czasem piersi? Ja czuję czasem takie zmrożenie, jakby było mi w nie zimno. Takie głupie uczucie :/

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #674081 przez Sevilla
Mnie czasami bolą piersi, bardziej sutki dają mi się we znaki ...

Co do krostek na twarzy. Mój maluch też dostał takie krostki, ale trądzikiem bym to nie nazwała, lecz zwyczajnymi potówkami. Nasilają się kiedy jest mu za gorąco...

Maks również się dość często krztusi, przy jedzeniu lub po jedzenie. Ja już przywykłam, choć mój Michu dziś w nocy się zerwał na równe nogi, jak się zakrztusił ...

11 lata 10 miesiąc temu #674087 przez Alex_87
Oj sutki to swoją drogą... ciekawe kiedy to minie, chociaż odkąd smaruję sutki tylko swoim mlekiem to przynajmniej mam mniej poranione, ale jak za mocno się dotknę to boooli :(

11 lata 10 miesiąc temu #674232 przez munnecabrava
Gdzieś czytałam że ten specyficzny ból piersi jest przy produkcji mleka czy że jak naplywa. Do jakiegoś nowego kanalika. A co do zwkrztuszenia Karina współczuję moja też tak robi czasem jak u dziewczyn . Ale wiem o czym mówisz mojej mamie mój brat się tak po jedzenia zachlysnal... Za nogi go wzięła i tak mu uratowała.życie ...

11 lata 10 miesiąc temu #674243 przez munnecabrava
Gdzieś czytałam że ten specyficzny ból piersi jest przy produkcji mleka czy że jak naplywa. Do jakiegoś nowego kanalika. A co do zwkrztuszenia Karina współczuję moja też tak robi czasem jak u dziewczyn . Ale wiem o czym mówisz mojej mamie mój brat się tak po jedzenia zachlysnal... Za nogi go wzięła i tak mu uratowała.życie ...

11 lata 10 miesiąc temu #674336 przez Sevilla
Coś w tym musi być, bo jak mały się przyssa, to po opróżnieniu piersi, czuje jak mnie w środku piersi aż piecze..

11 lata 10 miesiąc temu #674406 przez Sevilla
Odnośnie pasów poporodowych. Była dziś u mnie położna i powiedziała, że najlepiej jest je nosić jak najwcześniej, gdyż mięśnie bardzo szybko się rozleniwiają i nie chcą wracać do swojej pierwotnej wielkości, jeżeli nie ma stymulacji w postaci ćwiczeń. Więc wszystkie panie które miały cesarkę powinny je nosić, gdyż w naszym przypadku ćwiczenia brzucha narazie odpadają. Na necie wyczytałam, że można dopiero po obkurczeniu macicy, według mojej położnej ten proces trwa 3-4dni góra do tygodnia. Tak więc ja się dziś w niego wbiłam :P

11 lata 10 miesiąc temu #674455 przez demoniqe
ewela86 może jesz za dużo nabiału? Albo malutka za dużo zjadła i boli ją brzuszek. Ja odstawiłam nabiał na 2 dni i dużo lepiej. Trzeba go ograniczać bo dzieci słabo trawią mleko krowie.
Mały dziś po opróżnieniu 2 piersi zwymiotował :) biedna ta podłoga u niego w pokoju. Ewela86 mi się mały właśnie tak pręży to potem wymiotuje czyli że za dużo zjadł.

2 piersi to dla niego za dużo.

Teraz po 2 godzinach jedzenia i rozgladania się malutki odleciał :)

Karina mój mały też się tak zachłysnął przy odbiciu i potem w łóżeczku. W niani elektronicznej jednak wszystko słychać i zareagowałam. A krztusi się często bo nie odbija do końca albo za duzo zje i nie może strawić i pokarm za szybko leci.

Ja od dwóch dni jak mały jest po dłuższym spaniu i mam duuużo mleka w piersi kładę go na swoim brzuchu do karmieniai główkę ma nad cyckiem. Wtedy wolniej leci i się nie krztusi. (pozycja na wznak). Jest dużo lepiej. Jak leży na moim brzuszku to oddychając masuję jego brzuszek i nie ma kolek.

11 lata 10 miesiąc temu #674457 przez demoniqe
Sevilla a jaki rozmiar masz tego pasa? Na allegro widzę mnóstwo rozmiarów a ciężko mi powiedzieć który kurcze będzie ok.

11 lata 10 miesiąc temu #674511 przez Sevilla
demoniqe napisał:

Sevilla a jaki rozmiar masz tego pasa? Na allegro widzę mnóstwo rozmiarów a ciężko mi powiedzieć który kurcze będzie ok.

Ja mam taki, przesyłam linka i jest ok :)
allegro.pl/gorset-wyszczuplajacy-pas-pop...27048.html?source=xr

11 lata 10 miesiąc temu #674524 przez Gabi31
Domiś- Polcia ma identyczne krostki na twarzy jak opisujesz...polozna powiedziała ze to tradzik, mowiła ze mozna to smarowac płatkami owsianymi,zalac troche wodą, najlepiej takie instant zeby sie zrobiła papka i posmarowac buzkie maleństwa.O efektach sie nie wypowiem bo wczoraj wieczorem jej posmarowałam, dzisiaj jakby troche mniej ale ona rano zawsze miałą jakby mniej wiec zobaczymy:)

11 lata 10 miesiąc temu #674645 przez Alex_87
Kurcze Demonique próbowałam karmić w tej pozycji na wznak, bo Zuzka zachowuje się podobnie jak opisałaś i nie potrafię tak, jakoś wydaje mi się, że jej niewygodnie, chyba muszę popróbować jeszcze.

Echhh mała znowu płacze i w nocy i w dzień, już nie wiem co jej jest, jakieś gazy ma chyba. Czy można jeść szczypiorek? Bo jadłam dwa razy i nie wiem, może od tego...
Chyba wszystkie dzieci przechodzą te nieszczęsne wzdęcia i kolki :(
A co do nabiału to ja też chyba za dużo jem, jak tak teraz myślę. Może odstawię na kilka dni...

Płakać mi się już czasem chce z tej bezsilności :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka