BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #673045 przez munnecabrava
Ja też zamierzam szczepic tymi płatnymi główną zaletą jest to zr nie klujemy dziecka milion te razy. Pneumokoki też meningokoki jeśli jest taka szczepionka. Bo tego się boję ... Jutro mamy wizytę u lekarza ciekawe jak szczurek przybiera na wadze. Mam tysiąc pytań do aż sobie zapisze. DziewcYny można zielony groszek? Ebhh nie mogę hrtbstek laktacyjntch. Malutka ma straszne wiatry po niej. Budze się w nocy jak steka kopie kocyk gdzie indziej ona gdzie indziej. Więc obawiam się zr moje karmienie odejdzie w sina dal... Kurcze w ciąży powiększyły mi się biodra i cycki i teraz mimo powrotu do swojej wagi nie mam się w co ubrać.. w spodnie nie wejdę w sukienki też nie ... Testowalam chusteczki tesco gaga beznadzieja... Rossmsnowe bezzapachowe mogą być ale szału nie ma ... Teraz będę dade próbować.. a no i oczywiście pampersowe najlepsze . Pampersy dada spoko nie widzę różnicy ;(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #673055 przez KarinaM
No właśnie do dzisiaj w Biedronce są pampki Dada za 50zł paka rozmiar 2 w ilości w paczce 158szt. Muszę kupić bo młoda nie ma uczulenia na nie a to się opłaca. Muszę męża wysłać po pracy bo u mnie znowu będzie padało.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #673083 przez tysiiiak
Pampki Dada - Taaaak !
Chusteczki - Nieee :P
tak samo nie podchodzą mi bambino. Jednak jeżeli chodzi o chusteczki to wygrywa Pampers Sensitive :)

Karina ja też się rozkoszuje możliwością spania nA brzuchu :)

M-brava na meningokoki można szczepić ale to pozniej

11 lata 6 miesiąc temu #673113 przez Sevilla
My narazie używamy pampers sensitiv i te same chusteczki :) Ostatnio kuzynka podała mi fajny link do strony, gdzie są wyszczególnione promocje na różne produkty niemowlęce w sklepach. Podaje może komuś się przyda

www.promobaby.pl/

11 lata 6 miesiąc temu #673172 przez ewela86
witajcie dziewczyny,

trochę poczytałam ale nie dałam rady wszystkiego nadrobic...

co do szczepień to jajeszcze nie mam pojęcia na co się zdecydowac.

u nas w miarę ok. Diana przechodzi żółtaczkę ale już jest lepiej - dzisiaj będę dzwonic do lekarza i zobaczymy co zdecyduje...
poza tym mała ma problemy z kupkami.... strasznie się męczy zanim się załatwi. biędna stęka i pręży się i czasem przez to nie może spac... tak mi jej szkoda. Położna poradziła mi kropelki BIOGAIA. Daje jej ale narazie efektu nie widzę... mam nadzieję że się wszystko ureguluje niebawem!

11 lata 6 miesiąc temu #673237 przez Alex_87
Hej laski :)

Podpisuję się - Pieluchy Dada są super :D u mnie jak była promocja na te megapaki to się rozeszły w jeden dzień, naszczęście Zuzka już się urodziła, wiedzieliśmy ile waży i mąż kupił po dwa kartony 3 i 4. Szkoda, że już nie ma :(
Chusteczki dada beznadzieja, ja używam też Nivea i mi podchodzą, innych narazie nie używałam.

A mi mała bardzo ulewa po podaniu tych kropelek Delico na kolkę :( muszę jeszcze zaobserwować, bo nie dajemy przed każdym karmieniem, ale to chyba od tego :(

Laski, wiem, że już było o diecie, ale jakie warzywa wsuwacie do kanapek?

I jeszcze jedno, czy dla takich noworodków są jakieś termoforki? Można stosować? Czy raczej dla starszych, bo mam dość prasowania tych pieluch na kolki ;)

11 lata 6 miesiąc temu #673298 przez pauluska
A nam Dady jakoś nie podeszły nie wiem mam wrażenie że mało chłonne są ale może spróbujemy z jeszcze jednym podejściem ;) Co do kropelek biogaia my też je stosujemy i widzę poprawę po ponad tygodniu już nie ma takich bóli brzuszka ale pierduty dalej są które widać denerwują Igunię.

11 lata 6 miesiąc temu #673328 przez Domiś91
Witajcie :) Ostatnia wizyta połoznej za nami :) Kikucik nam odpadł w niedziele :) Wyspka z buzinki nadal nie zniknęła :( Już nie wiem co z tym robić. Piguła twierdzi ze to hormonalne, zeby sie nie przejmowac, smarowac sudocremem i ze zejdzie. A ja się boje ze cos zle zjadłam. Chyba bede kurde suchy chleb jadła i popijała woda :( Bo masakra..
Codziennie tu zaglądam i nadrabiam was :) Co do pieluszek to i dada i pampersy mi siadły :) Chusteczki Pampers Sensitive ale z Dady też mialam na początku i nie narzekam :) Huggies uczulały małego więc wylądowały w koszu :)
Brzuch wisi, niby troche mniej ale ciagle go widze i ciagle czuje sie pełna!
Pesel już przyznany, teraz musi Arek zgłosic małego do ubezpieczenia i musimy wyrobic karte chipowska..
Tymek w dzień mi mało śpi, zaledwie pare godzin jakby to zsumowac. I są to drzemki 15-30min. Czasem dłużej pośpi godzinke, dwie. W nocy spi tak samo jak zawsze, czyli 1,2 pobódka i pozniej juz co godzine / dwie.

11 lata 6 miesiąc temu #673358 przez demoniqe
no to czas u mnie na kryzys...
było tak dobrze a wczoraj ok 11 mały prężył się prężył i zrzucił wszystko co jadł chyba jeszcze z nocy (taki serek). Cały dzień spał potem, ale wieczorem znów się prężył i prężył aż zrobił kupę (ale znacznie rzadziej robiL i ta wieczorem była maleńka ale zielona). W nocy spoko aż do 5 rano kiedy znowu się prężył i zrzucił znowu całe jedzonko (nawet żółte zabarwienie to miało).
Dziś spał od 8 do 10, ale od 10 znów się prężył zrobił kupę a potem ksztusił się pokarmem non stop i beczał :(( chyba źle chwyta albo za szybko mu leci pokarm. Nie mam pojęcia co się dzieje. Zapisałam się do lekarza na dziś. Może to skaza białkowa?

11 lata 6 miesiąc temu #673416 przez ewela86
pauluska ja dopiero dsaję BIOGAIE 2 dni więc chyba za krótko na efekty, mam nadzieję że u mnie po tygodniu też będzie poprawa...

alex_87 ja do kanapek póki co tylko pomidor i też się głowię jak sobie urozmaicic!

domiś a jak wyglądają u Tymka te krostki?

11 lata 6 miesiąc temu #673464 przez anek
Dominigue u mnie jest podobna sytuacja jak u Ciebie.Malutka bardzo sobie ulewa a czasami nawet zwymiotuje wszytsko.poza tym pręzenia.była u mnie połozna i mowila ze to wszytsko jest normalne u takich niemowlat, ich jelitka przyzwyczajaja sie do jedzonka, za szybko jedza i łykaja powietrze i to wszytsko powoduje wlasnie wzdecia czyli te prezenia, ulewania tez czesto sa u noworodku.gdyby byly bardzo obfite i po kazdym jedzonku wtedy do lekarza.jak narazie wczoraj mała sobie ulala wasnie taką serwatką i dzisiaj nic.nieiwem co z waga czy wogole przybywa, musze to sprawdzic.no i dziisaj kupilam bobotic, zobaczymy czy cos pomoze.
my mamy chusteczki johnsona (dostalismy 4-pak)i jestem zadowolona.mamy jeszcze 4 paki nivea i pampersa wiec zobaczymy które nam najbardziej podejda.
dzisiaj dalej mam kryzys z pokarmem tzn jest ale nie za duzo.

11 lata 6 miesiąc temu #673474 przez pauluska
demoniqe a Twój mały ma krostki jakieś ? Może za dużo powietrza łyka przy jedzeniu skoro się tak pręży albo je łapczywie i zwraca dlatego, ale najlepiej skonsultować z lekarzem oj i chyba żadnego maleństwa nie miną problemy z brzuszkiem :(
Ja od dzisiaj uczę spać Igulę w łóżeczku nawet w dzień bo z kołyski wyrasta :D A powiedzcie mi dzieci Wam usypiają na rękach i je odkładacie do łóżeczka ? Czy jak widzicie że są senne to je odkładacie ? Bo nie wiem jak mam to zrobić ;)

11 lata 6 miesiąc temu #673483 przez anek
Pauluska moja zasypia w łózeczku jak narazie, chodz widze ze coraz bardziej domaga sie raczek, szczegolnie po wieczornej kąpieli.jak sobie przypomne starszego synka jak go lulałam jak miał 10kg na rękach to od razu małą odkaladam do lozeczka.
teraz zasnela mezowi na sofie(bylam w sklepie) , oooo juz nie spi...dalej ja cos wierci w brzuszku.

11 lata 6 miesiąc temu #673509 przez KarinaM
Moja usypia przy cycku. W łóżeczku nieraz leży spokojnie i rozgląda się.
A oto Irina.

Igorek

Irina

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #673517 przez Domiś91
ewela86 czerwone krostki, niektóre białe w środku. Jak się zgrzeje to są bardziej widoczne, a np. nad ranem są bledsze. Jak leży na prawej stronie to się pokazują, a lewa blednie. Cała buzia i podbródek obsypane.. Smaruję to sudocremem, zeby wysuszyć.. podobno trądzik niemowlęcy, ktory znika samoistnie po paru tygodniach..
Na szczęście obrzęk sutków minął, okłady i masowanie pomogły, teraz ta cholerna wysypka została..:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka