BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #675553 przez Domiś91
marynarka gratki :kiss: :kiss:
kurde ja od rana goraczka, nie mam sily nawet trzymac tymka. Biegunka + wymioty. Płacz juz z bezsilnosci,meza niema bo zalatwia ubezp dla malegoo, a tymek nie spi :( :( :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #675555 przez pauluska
Tylko mleka nie można chyba tak nagle zmienić trzeba wprowadzać po jednej butelce co dnia nowego mleka tak bynajmniej słyszałam.
U nas skoku rozwojowego dzień 3 ojoj marudera na całego mam nadzieje że po tyg się skończy ;)
W ogóle to u mnie w mieścinie umarła dziewczyna po porodzie dostała zakażenia całego organizmu tragedia ... ciągle o tym myślę :( i jak patrzę na Igulę to aż mi się łzy cisną do oczu że maleństwo zostało bez mamy

11 lata 7 miesiąc temu #675563 przez KarinaM
marynarka gratulacje. Czekamy na zdjęcia córci.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #675809 przez demoniqe
marynarka gratulacje!!

11 lata 7 miesiąc temu #675845 przez tysiiiak
marynarka gratulacje :kiss: z tego co pamietam tez jestes z Gdańska :) gdzie rodziłaś?

11 lata 7 miesiąc temu #675859 przez joasia10015
Hej laszeczki :)
marynarka GRATULACJE :) :) :)
Teraz to już chyba wszystkie majówki sie rozpakowały :unsure: :blush:
Ha,ha a dopiero co pisąłyśmy o początkowych mdłościach :blink: a tu już wszystkie tulimy swoje pociechy :blush: :kiss:
Mój Miki właśnie śpi ,a ja mam chwilkę dla siebie ;)
Ogólnie w nocy spanie wygląda tak że 2,3 godzinki śpi,potem cycuś i dalej to samo -i tak w kółko ;) Ale kurcze coś mu nadal siedzi w nosku i normalnie w nocy chrapie -nie może spac i męczy go strasznie :( :angry: płuczemy nosek wodą morską,do tego FRIDA ,oklepywanie i NIC :( Szkoda mi go-chętnie bym wzięła tego ,,gilka,,do swojego nosa :huh: :ohmy: :S :woohoo: :cheer:
Kurcze od dwóch dni głowa mnie boli,mam nadzieje że to tylko cisnienie :dry: i przejdzie jak popada ,któraś pytała o tabsy przeciwbólowe -śmiało można wziąc apap -tak jak w ciąży :) Tak na prawdę dziewczyny to ja po cc w szpitalu dostawałam morfinę,ketonal ,paracetamol,i wtedy najważniejsze było żebym po ścianach z bólu nie chodziła...wiec jesli daja w szpitalu TAKIE MOCNE leki kobietom po porodzie to myślę że apap od czasu do czasu nie zaszkodzi w żaden sposób :)
Kurcze spanie mnie bierze :(
Laseczki macie jeszcze takie ,,gorsze,,chwile?Że chce sie wam płakac bez powodu ?
Achhhhhh te hormony :cheer:

11 lata 7 miesiąc temu #675868 przez KarinaM
Ja właśnie wróciłam ze spaceru bo zrobiło się ładnie i słonecznie.
Mąż pojechał na spotkanie klasowe. Ale pytał się czy nie będę miała nic przeciwko.
Ja narazie mam spokój z hormonami ale ciekawe na jak długo.
Noce też wyglądają jak u Joasi.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #675872 przez joasia10015
Ha,ha może to dziwne ale jakoś mi weselej że nie tylko ja wstaje w nocy co dwie godziny ;-) Kiedy Miki sie budzi i musze podniesc głowe z ciepłej poduszeczki ;-) to sobie myślę że nie je jedna,że jest nas sporo i jakoś mi lżej ;-)

11 lata 7 miesiąc temu #675888 przez munnecabrava
Kupiłam bebilon comfort sprobujemy. Ale pruka dalej boli ją to .... Co do ubierania to ja małą mam tylko w body i kocyku czasem skarpetki ubieram jak ma dzień rozkopywania się ostatnie dni dogrzewalam w pokoju. Za dwa tygodnie chrzcimy myszkę ;)

11 lata 7 miesiąc temu #675897 przez munnecabrava
Pauluska opowiedzialam mojemu mężowi o tej śmierci po zakazeniu poporodowym. Chyba w końcu zdał sobie.sprawę jak poważne było to moje bycie w szpitalu. Straszne to jest jak oszalał kolejną noc z.goraczka też sobie.o tym pomyślałam że co jak mi się pogorszy ...

11 lata 7 miesiąc temu #675898 przez pauluska
Olga60 maz hipp bio combiotic czy comfort combiotic ? Ja lece po puszke bio combiotic naczytalam sie samych pozytywnych opini moze i u nas sie sprawdzi ;)

11 lata 7 miesiąc temu #675954 przez Gabi31
Marynarka gratulcje:)

Pauluska- ja mam hipp komfort combiotik, jest super, do tego butelki tomee tippee tez sie sprawdzaja, zero kolek. Dzis przepajałam mała herbatka koperkowa w butelce z aventu i nie ma porównania, co sie biedna z ta butelka nameczyła i ile powietrza nałykała.

Joasia- ja własnie miewam te zle chwile i czasami mysle ze jestem zla matka :((((tylko nie wiem dlaczego, hormony szaleja. Dobrze ze jest maz i wspiera i sprzata. Dzoewczyny jak wy dajecie rade z obiadkami i sprzataniem? Bo u mnie sa dni ze nei weim w co rece wlozyc...

11 lata 7 miesiąc temu #675967 przez marynarka
Rodziłam na Zaspie. Mój lekarz tam przyjmuje (dr Matkowski). Umówiłam się z nim na ktg w szpitalu na 2.06 i miałam już zostać jak coś na oddziale, ale ubłagałam córkę mówiąc jej, że szpitalne żarcie jest niedobre :) Mój lekarz był niepocieszony, że na niego nie poczekałam i urodziłam wcześniej :woohoo: a ja się chyba cieszę, mimo że jest super delikatny i taki pozytywny, że poród byłby super, ale ja się tak darłam, że chyba byłoby mi później głupio. Koleżanka z pokoju na położniczym urodziła godzinę po mnie i mówiła mi, że jak słyszała jak krzyczę to stwierdziła, że nie rodzi :silly:

Karmię piersią :laugh: tylko, że przez kapturki, bo moje sutki są tak beznadziejne, że nawet laktator ich nie wyciąga tylko tak dziwnie puchną :angry:

Była dzisiaj położna. Mała przybrała tylko 35 g od wtorku :dry: No i ma jeszcze żółtaczkę. Ale ogólnie na razie bez kolek. Tylko muszą ją budzić po 2-2,5 h, bo jak pozwolę jej spać tyle ile by chciała, to się potem budzi tak wściekle głodna, że jest nie do uspokojenia :( i aż mi się płakać chce jak ona płacze.

W ogóle śmiesznie było po porodzie, bo jak zobaczyłam moją córę to pomyślałam, że imię Matylda nie pasuje. Moje dziecko do wczoraj nie miało imienia :silly: Ale nadal nie wiem więc została Matylda :blush: Jest to dla mnie bardzo stresujące nadać jej imię, bo ja swojego nie lubiłam jak byłam mała i w wieku nastolatkowym, ale teraz już mi się podoba :)

tweety mogłabyś mi polecić jakiegoś pediatrę? Gdzie zapisałaś synka na badanie usg bioder? Bo ja myślałam o dr Sieliwończyku, tylko on przyjmuje prywatnie :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #675987 przez joasia10015
Gabi mam nadzieje ze przejda nam te zle nastroje :dry: bo czasem jak mnie wezmie to mialabym ochote uciec daleko stąd B) :(
Kochana poczekaj jakis czas i wszystko samo sie ułoży-bedziesz ogarniac dom,obiadki,malenstwo a i jeszcze czas na nude sie znajdzie ;)
Ja z dwójką dzieci sprzatam,gotuje i wogóle wiec wszytko jest możliwe :) A co najsmieszniejsze ze im wiecej obowiazków tym wiecej dodatkowych rzeczy zrobie...nie wiem jak to jest.Myslalam ze jak urodze to beda obiady ze sloików,a ja na niedziele np.zrobiłam rosół,kopytka,gulasz i ciacho :) Jak to zrobilam?Sama nie wiem ;) Pewnie jak mąż pojedzie do pracy to usiade i bede wyc do ksiezyca...ale co tam...jakos trzeba dac rade -nie ja jedna w takiej sytuacji :S

Laski zjadłam dzis z 10 czeresni i jedna truskawke-czekam na rezultaty :unsure: :unsure: :unsure: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Zmykam zjesc pierogi z serem ;)

11 lata 7 miesiąc temu #676023 przez Olga60
pauluska napisał:

Olga60 maz hipp bio combiotic czy comfort combiotic ? Ja lece po puszke bio combiotic naczytalam sie samych pozytywnych opini moze i u nas sie sprawdzi ;)

Bio combiotic, nawet nie wiedziałam, ze jest comfort ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka