- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja mała po kąpieli ma jakąś handrę. Nie chce spać w lozeczku. Najlepiej Jej przy cycku. Boję się czy nie tracę pokarmu. Mam nadzieję że nie.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ale pruka dalej boli ją to .... C
spróbuj może pić koper włoski z herbapolu. Mojego też bolały te bąki a odkąd piję rumianek i koper włoski to pruka ale go nie boli. Koper działa jeszcze bardziej wiatropędnie ale nie boli dzidziusia.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Młoda w nocy spała pięknie. Po tych problemach wieczornych usunęła o 22:30. Pierwszy cyc o 2:00 a następny o 5:00. Rano obudziła się na cycocha już o 7:00 ale poszła jeszcze spać.
Pogoda u mnie piękna. Trzeba będzie iść się przejść. Igorek z mężem na lody a ja zobaczę czy się skuszę. Nie chcę ich jeść bo jak oni zjedli ostatnio to takie bąki sadzili że szok. A później do teściowej w odwiedziny.
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Dziewczyny, moje malutkiej oczko zaczelo lzawic i podchodzic delikatnie ropka, co w takim wypadku stosować, wiem, ze oklady ze świetlika, a wiz u pediatry mamy we wtorek?
Ja przemywałam oczko solą fizjologiczną i dodatkowo masowałam kanał łzowy (miejsce między noskiem a oczkiem) i po dwóch dniach przeszło
Co do ubierania malucha, teraz jak jest tak gorąco na dworze, to ja ubieram jedynie body z krótkim rękawkiem i czasami skarpetki. W dzień w takim stroju wychodzimy na dwór i przykrywam jedynie kocykiem, a wieczorami zakładam półśpiochy Dziś w nocy spał jedynie w body z krótkim rękawkiem, owinięty w kocyk i lekko przykryty kołderką, bo z rożka wyrósł I mimo tego, że bez skarpetek, to stópki ma ciepłe ... ja też w pewnym momencie przegrzewałam, a teraz haruje
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Na bioderka jak dzwoniłam po przychodniach to już miejsc nie ma mam jeszcze po 15 czerwca dzwonić do falcku jak sie ne uda to gdzies prywatnie moja koleżanka była z synkiem gdzies we wrzeszczu ma mi dać znać gdzie dokładnie i za ile
Ja akurat trafiłam na fajną babkę na izbie ale ta druga to taka wredota była. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z opieki na zaspie
Kubi ostatnio ma takie swoje godziny aktywności. Od 16-21 trzeba go zabawiać i tak na zmiane go z M nosimy, bujamy, cyc, kupka, leży w takiej pozycji i w innej za chwile i co chwile płacze i zaraz jest ok i nie mam pojecia o co mu chodzi Wkońcu koło 20 go kąpiemy. Koło 21 zasypia i już nocka jest spokojna pobudka koło 3 i koło 6
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Poza tym od 3 dni mała się tak pręży, ma wzdęty brzuszek, prawie cały czas płacze, chyba, że już uda mi się ją nakarmić to jakoś uśnie. Z cyca czasem chce, a czasem possie i płacze, próbowałam odciągać, żeby jej tyle nie leciało, zmiana pozycji. Ale zauważyłam, że to nie ma reguły, dziś w nocy leciało bardzo dużo mleka i jakoś ładnie zjadła, nawet nie zakrztusiła się. na brzuszek też wszystkiego stosowałam, masaże, ciepłe pieluchy, dieta już bardzo podstawowa itd. Dziś przyjeżdża pediatra, może coś zaradzi. Bo nawet z nią nie mogę wyjść na spacer, bo jak zacznie płakać to za chiny bym jej nie uspokoiła. Jedynie wystawiam ją na podwórko. Wogóle mam wrażenie, że od kilku dni tylko płacze i płacze Dobrze, że w nocy jako tako, mniej więcej przerwy co 4 godziny.
Marynarka gratulacje
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Co do pomocy ze strony innych to muszę się wyżalić. Wróciłam do domu, to przez dwa dni teściowa przynosiła mi rosołek, potem musiałam sobie sama radzić. Jak weszłam po tych dwóch dniach do kuchni, to myślałam, że tornado przeszło i tak 4 dni po cesarce zapier ... i sprzątałam kuchnię. Mój tak się cieszył na dzieciaczka, a teraz częściej go nie ma niż jest. Jedyne co robi to kąpie małego wieczorem i pryska przed dom na piwko ze szwagrem. No i oczywiście wstaje w nocy do łóżeczka, by mi małego podać do karmienia. Zła jestem, bo myślałam, że więcej mi w domu pomoże. Efekt jest taki, że nie dość, że całymi dniami zajmuje się sama małym, to do tego sprzątam po jego dupie i po teściowej ... bardziej z tego powodu chce mi się płakać i płakałam już nie raz.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziwne ale na Irinę budę się bez problemu. Niezły jest ten instynkt macierzyński.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Sevilla też wypróbuję tą Twoją metodę, bo małej czasem ropieje oczko.
Niedawno zauważyłam, że Zuzka ma taaakie długaśne rzęsy, szok
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Z Lenka mamy problem bo strasznie nam ulewa, dzisiaj 2 razy praktycznie całe mleko zwrócła a tak to po troche ale tez sporo.dziwne bo przez 2 tyg po urodzeniu nic takiego sie nie dzialo a teraz od tygodnia bardzo sie nasiliło.Malutka zasypia głodna.odbijam ja , daje juz mniejsze porcje, robie 3 godzinne odstepy miedzy karmieniami ale nic nie pomaga.podłamalam sie troche bo chcialam karmic piersia a przy takim jedzeniu to Lenia nie bedzie przybierac na wadze.wiem ze sa specjalne mleka dla dzieci które ulewaja, nieiwem czy nie bede musiala wprowadzic:(:(w poniedziałek pojdziemy do pediatry, zobaczymy co nam doradzi.
dobrze ze juz ten dzien sie konczy bo mam przez to mega doła:(