BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #676899 przez Sylwia26081982
anek napisał:

dzieki Sylwia26081982za odpowiedz.ja strasznie schizuje z tym ulewaniem.starszy synek nic takiego nie miał a Mała jak chlusnie to cala jestem w mleku.jutro ma przyjsc polozna to zwazymy Małą, zobaczymy czy cos przybrała.od rana był spokój z ulewaniem a teraz zjadła, odbiło sie i na spioszka, jak juz lezała zwrocila troche.dobrze ze bylam koło niej.

Demonigue u mnie tez ulewa zółtym, to chyba jest ten tresciwszy pokarm.

u nas ostatnio kiepskie noce.wczesniej Lena zasypiala o 21, budzila sie o 24, 3,6.a teraz co 1,5-2godz.przez to ulewanie chyba sie nie najada i dlatego tak sie budzi.

chłopcy pojechali na wycieczke do lasu a my siedzimy w domu. Mala pospała na tarasie a teraz kima w łozeczku.moze i ja sie przespie bo nie najlepiej sie czuje.

Napisz co powiedziała położna, może i ja czegoś nowego się dowiem ;)
Mój synek ma 21 miesięcy..i też nie miałam z nim takiego problemu, raz w życiu mu się ulało i to troszkę..a Zuzi non stop.. Dziś kończy miesiąc, wczoraj była u nas położna i przybrała równy kilogram i urosła 3 cm..więc to że jej się uleje nic nie znaczy, poprostu wczesniej niż za 3 godziny muszę ją później karmic ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #676967 przez KarinaM
U nas pogoda dzisiaj piękna. Zrobiliśmy grilla. Ja zjadłam tylko ziemiaczki i jabłko pieczone. Nic więcej nie mogłam. Aż żal mi było.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #677020 przez munnecabrava
Byłyśmy dzisiaj na baaardzo długim spacerze obrazeni z mężem heh bo mi nerwy puściły i w końcu muszę coś zrobić z tą jego niezaradnoscia .... Bo się nie da... Nerwowo ja lubię dbać o dom ale daleko mi do zatracenia się w tym i.uważam że związek musi być Partnerski .... Kupiłam zdzisiaj sukienkę na chrzest ubiore jutro to wam pokaże są świetne wyprzedaże w mohito ;) mogłabym tam kupić z 15 sukienek.... Z trafiali byłam ja spacerze i bardzo nie fajnie się poczułam .... Jak nie mogłam się do małej dopchac i nikt mnie nie zapytał jak usiedlismy czy mogą ją wsiąść na spacer czy coś... Ja rozumiem że się cieszą i każdy chce ale nie lubię się czuć niepotrzebna .... Z tego wszystkiego zgrzeszylan odciagnelam pokarm nakarmilam też.małą i kupiłam sobie redsa sciagne i wyrzuce następny pokarm powinno być ok ? Ale tak mi fajnie chyba wszystkie mięśnie mi się odprezyly ;) myszką zrobiła w.kojcu kupę ;e

11 lata 6 miesiąc temu #677021 przez munnecabrava
Ps.wybaczcie za częste literowki ale pisze z telefonu :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #677079 przez Domiś91
munnecabrava ja tez dzisiaj w mohito kupiłam sukienke na chrzest hehe :D może mamy taką samą :D hehe, ale rzeczywiście dużo przecen, chociaż niektóre miały OGROMNE ceny :P Dzisiaj całe popołudnie na spacerze :)

11 lata 6 miesiąc temu #677126 przez demoniqe
Ja wczoraj jadlam karkowke z grilla i ogorki z sola. A dzis z 10 truskawek. Na razie jest ok.

11 lata 6 miesiąc temu #677173 przez sisina
Witam laseczki :)

Wkoncu moge cosik napisac tak to czasu nie miałam zawsze cos :dry:

Ja byłam w Pepco chcialam małemu kupic jakis ciuszek a tu nic ciekawego wszystkie cudasne ciuszki dla dziewczynki :( :( byłam zalamana mogliby cholera tez dla chlopcow jakies ciuszki miec... :angry:

A za to w cocodrillo nakupowalam troche :laugh:

Co do cyca to tez chyba cos mi pokarm zanika wiec karmie Bebilonem i pije dobrze purtoli i robi kupki

Ja jak narazie wszystko gotuje na parze boje sie zeby kolek nie miał...

co do nocy to spi dobrze 3-4 godziny i jakos nie jestem az tak nie wyspana

My chrzest mamy dopiero w lipcu bo chrzestna wyjezdza do niemiec i musimy poczekac jak wroci :blush: :blink:

Dzis chce zrobić tez grilla bo mam taka ochote ze szok pierwszy raz bede jadla od rozpoczecia sezonu grillowego :blush: :)

11 lata 6 miesiąc temu #677178 przez munnecabrava
Taki lososiowy pomarańczy z czarną talia. Fakt są drogie ale porównując do hm czy mango albo zary jakościowo mają super rzeczy a 100 zł na wyprzedaży to jeszcze jest kwota do zaakceptowania gorzej z regularną cena 200 zł ;( ale kocham ten sklep ;) wszystko mi się tam podoba ;d no może poza niektórymi cenami ;d a ty Domis jaką masz sukienkę.kiedy chrzest?

11 lata 6 miesiąc temu #677201 przez KarinaM
Wiem że niektóre miały problem z piersią. Co mam robić jak boli bardzo jest twarda i mam już stan podgoraczkowy? Oklady zimne wystarczą i przystawianie do piersi?

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #677213 przez KarinaM
Proszę Was o pomoc!!! A bardziej o poradę czy dobrze robię.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #677227 przez demoniqe
Karina jak najczęściej przystawiaj i okłady z kapusty rób!

Mały po wczorajszej karkówce z grilla i truskawkach ma się świetnie :) nie pruka, ma super humor. zobaczymy jak będzie dalej :)

11 lata 6 miesiąc temu #677229 przez anek
witam z rana!
Karina prezede wszystkim musisz rozmasowac tam gdzie boli,bo prawdopodobnie tam jest zastój, stad ten stan podgorączkowy.rozmasowywac i sciagnąc z tamtad pokarm.ja mialam zap piersi z pierwszym dzieckim i wlasnie pod pachą(tam najczesciej)miałam zastoj.połozna mi masowała a ja wyłam z bolu.okłady z kapusty rób, tylko tej strej nie tej młodej.rozbij troszke i przykładaj na piersi.

Dominigue odwazna jestes.ale zjadłabym karkóweczke!

Sylwia dam znac co powiedziała połozna.Slicznie córeczka przybrała.jak dajesz rade z 2 maluchów?moj syncio ma prawie 6 lat wiec juz radzi sobie sam.

11 lata 6 miesiąc temu #677235 przez anek
a ja mam pytanie,ile Wasze dzieci maja czasu aktywnosci?moja Mała maks z godzine pofirga i spi dalej a dzisija juz 2 godz patrzy , troszke poplakuje i nie moze zasnac.bardzo lubi słuchac melodyjek z karuzeli.

11 lata 6 miesiąc temu #677251 przez Domiś91
munnecabrava różową do kolan z koronką na dekolcie i górze pleców :) Chrzest idziemy dzisiaj zalatwiac wiec wszystkiego sie dowiem :) swoją drogą ciekawe ile się nasłucham o tym ze nie mamy kościelnego ;)

11 lata 6 miesiąc temu #677253 przez Sevilla
KarinaM, Anek dobrze pisze, masaż, ale poproś o to męża (to ma być taki masaż, aż będą lecieć łzy z bólu), możesz wcześniej wziąć gorący prysznic i rozgrzać pierś, to masaż troszkę mniej boli i laktatorem odciągnąć, ewentualnie pozycja spod pachy też się sprawdza, ale przy małym zastoju. Mi jak się zrobił zastój, to moja mama rozmasowała i odrazu ściągnęłam 80ml mleka

Anek Maks potrafi mieć 4h aktywności i nie spać, przy czym nie jest uciążliwy, bo leży w leżaczku i nie płacze, no chyba, że w między czasie narobi w pieluchę :blink: :silly: ale wymaga by do niego mówić i z nim przebywać :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka