BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #679377 przez tysiiiak
I wczoraj sie skusiliśmy z M. na małe co nie co :S nic mnie nie bolało ale zawiodła nas prezerwtywa i jestem przerażona :ohmy:
załamka :( nawet niewiem kiedy mam test zrobić żeby był wiarygodny :(
staram sie nie stresować na zapas dla mojego synka ale ciężko mi jest nie myśleć o tym :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #679384 przez pauluska
Ooo tysiiiak współczuje stresu :( niestety tuż po ciąży bardzo łatwo zajść w następną bo cały organizm rozregulowany więc nie wiem co Ci doradzić może skonsultuj się z ginem ? Moja znajoma zaszła w kolejną ciąże jak jej synek miał 1,5 miesiąca dla mnie osobiście byłby dramat bardzo kocham swoją córkę ale na chwilę obecną nie planuje więcej dzieci, chociaż my się kochaliśmy i tak mnie nachodzi czasami czy oby nie było kolejnej fasolki ale Ty karmisz cycem to też chyba jakieś zabezpieczenie nie do końca skuteczne no ale nie ma co wpadać w paranoje ;)

11 lata 6 miesiąc temu #679456 przez Daarikaa
demoniqe staram sie masowac brzuszek chociaz nie jest to latwe bo mala prezy sie podkurcza nozki wiec musze sie troszke z nia silowac ale jak tak troszke poprzesuwam w dol baczki i wsadze rurke to mega duzo powietrza schodzi( bez masazu duuuzo mniej)

Teraz wystawilam wózio na taras i siedzimy sobie i sie dotleniamy. W PIATEK MAMY UMOWIONA WIZYTE U ZIELARZA podobno potrafi idealnie dobrac mleczko do dziecka, moze wtedy te przeklete kolki znikna...

11 lata 6 miesiąc temu #679487 przez demoniqe
Sevilla napisał:

Nas kolki też nie ominęły, kupiłam delicol, czy ktoś się orientuje czy można to podawać bez konsultacji z lekarzem??? Jak narazie piję herbatę z kopru włoskiego, tak jak kazała położna i dziś noc przespana, ale nad ranem znów brzuchol spięty i nerwowość ...

Sevilla można. Delicol jest bez recepty, mi położna go zapisała na wizycie patronażowej. Delicol jest bardziej na trawienie laktozy. Dlatego pewnie nie do końca działa na kolkę.
A z herbatką z kopru uważaj bo u mnie nasiliła bąki (bo działa wiatropędnie) a były bolesne więc się mały spinał.
Po tym naszym leku co zażył wczoraj i dziś rano (Debridat za 19 zł) miał od 11 do 12 godzinkę aktywności to pobawiliśmy się na brzuszku trochę i w windę i znów cycuś i zasnął :) no po prostu jakby inne dziecko, kolek zero. Bąki są, ale go nie budzą. Trochę mniej kupki robi tylko ale robi.

czekam aż się wybudzi, nakarmię i na spacerek hej!

11 lata 6 miesiąc temu #679493 przez demoniqe
Daarikaa napisał:

demoniqe staram sie masowac brzuszek chociaz nie jest to latwe bo mala prezy sie podkurcza nozki wiec musze sie troszke z nia silowac ale jak tak troszke poprzesuwam w dol baczki i wsadze rurke to mega duzo powietrza schodzi( bez masazu duuuzo mniej)

Daaarika a kiedy stosujesz te rurki? Rano? wieczorem? czy jak ma atak?

11 lata 6 miesiąc temu #679508 przez Sevilla
Spróbuje najpierw delikol, jak nie przejdzie to zapytam się lekarza co mogę mu dawać ...

11 lata 6 miesiąc temu #679556 przez moniaaak
Nam położna dziś powiedziała, że od Delicolu jeszcze lepszy jest Bobotic, więc dziś kupiłam i zobaczymy jaki będzie efekt.

Byliśmy u pediatry, osłuchała Małego, ale mówi, że nic nie słychać i gardełko też ma ładne, więc to raczej ta sapka. ALe mam obserwować...

Za to mnie dziś w nocy dopadł ból gardła... jak nie jedno to drugie :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #679571 przez munnecabrava
Ja jutro idę do gina bo chce zeby najpierw zobaczył mnie lekarz i pobłogosławił :P zastanwiam się nad antykoncepcją plastry i tabletki odpadają ... wiec gumki heh tak mi się do nich nie chce wracać ...ale cóż kalendarzyk wprowadzić moge dopiero po min 6 miesiacach od pierwszej miesiączki zresztą i tak bym kalendarzykowi nie zaufała na początku wiec rok na gumkach ;/ co by sie wszystko unormowało ....

A orientujecie się czy to cos o becikowe może wystawić obojętnie jaki lekarz czy musi być konkretnie prowadzący ?

11 lata 6 miesiąc temu #679574 przez tysiiiak
m-brava do becikowego musi wystawić lekarz prowadzący ;) mi położna wszystko załatwiała

11 lata 6 miesiąc temu #679607 przez papi88
witam
jestem przyszła mamusia z forum wrzesniowego a dokladnie termin mam na sam koniec sierpnia zajrzałam do was bo szukam mamuś z warszawy ktore rodziły w szpitalu międzyleskim i mogły by sie podzielic swoja opinia co do tego szpitala?

PAULINA

11 lata 6 miesiąc temu #679623 przez KarinaM
M-brava a nie myślałaś o zastrzykach antykoncepcyjnych? Są bezpieczne jak karmisz piersią. Ja właśnie na nie się zdecyduję.
Ja byłam zważyć młodą i jakież moje zdziwienie. Waży 3600. A w tamtym tygodniu ważyła 3250.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #679801 przez Alex_87
Nam chyba ten Delicol pomaga, tylko ważne jest żeby stosować przed każdym jedzeniem. Ale jeszcze bywają kolki :( Dziś kupiłam te rurki, będziemy próbować. Demonique a to co Ty używasz to też normalnie w aptece można kupić czy na receptę?

A ja się dziś ważyłam z małą i wyszło, że waży ok. 5 kg, czyli przytyła jakieś 800g, ale w poniedziałek się okaże dokładnie na wizycie u pediatry. Kurcze to dopiero niecały miesiąc a z niej taki klocek jest, że już powoli mi ciężko czasem ;)

Tysiak też czytałam o tym Bobotic, że dobre opinie, może następnym razem wypróbujemy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #679814 przez KarinaM
Kupiłam dzisiaj smoczek kauczukowy i młoda duźdała go ale niestety niedługo. I znowu cycek. W domu je co 1 lub 1,5 godziny. Aż Jej się ulewa. To już lakomstwo.
Dawno nie było Joasi.
Mój mąż wrócił ale biedak całe podniebienie ma zszyte. Mieli robić laserowo a zrobili chirurgicznie żeby pobrać wycinek. Nie może gadać, jeść.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #679866 przez Sevilla
My ważyliśmy Maksa w niedziele na wadze sklepowej u teściowej w sklepie i odnosząc się do niej, to mały przybrał w 3 tygodnie 710g odkąd wyszliśmy ze szpitala :) Dziś za mną męczący dzień, herbatka z kopru włoskiego jest do dupy, tylko nasiliła kolki, spróbowałam tych kropelek, mały nie spał od 14 do 19, obecnie usnął ... tak mi jego żal

11 lata 6 miesiąc temu #679926 przez joasia10015
Hejjjj laseczki
Karinka jestem,jestem czytam was co dzien ale nie zawsze moge napisac -sama wiesz jak to jest z dwójką dzieci :S
U nas po malutku-Mikuś śpi różnie...Bywa że pół godzinki ,a bywa że 3,5 wiec wszystko zależy czy czuje mamusie czy nie ;)
Jutro idziemy do lekarza ,zobaczymy ile przytył i też sprawdze co ma tam w nosku ..bo nocami sie męczy :( Ale jak była położna to kazała mu dawac Oscillococillum bo stwierdziła że jakaś mała infekcja bo ,,gilki,,zielonkowate :(
Achhh dziewczyny czy wasze dzieciaczki tez mają kupki żółte ale z takimi jakby białymi drobinkami? Bo wczesniej też miał żółtą ale chyba bez tego białego :unsure:

W poniedziałek byłam ściągnąc szew po cc.Okazało sie że miałam rozpuszczalny i wystarczyło tylko odciąc koncówki-co wcale nie bolało ...a byłam pewna że zemdleje z bólu ;)

Kurcze od kilku dni boli mnie głowa,i jeszcze alergia która ogranicza mi wychodzenie na spacery bo mam ochote wtedy wydrapac oczy :huh:

Laski od kilku dni podjadam z drzewka przy domku CZEREŚNIE -i jakoś Mikuś (odpukac)dobrze sie czuje ...Oby tak dalej :blink:
Ocho ,mały książe sie budzi ...zmykam !!!!! :blink: :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka