BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #679936 przez KarinaM
Moja na wadze w przychodni ważyła 3770 ale Panie odliczają na ubranie i pampersa.
Joasiu współczuję alergii. Mogę domyślać się co czujesz bo Igor ma alergię i właśnie muszę zrobić Mu inhalacje bo leci z nosa woda i nie może oddychać. To pewnie przez topole bo lata tego świństwa tyle.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #680038 przez munnecabrava
Karina dzisiaj ewidentnie przestałam karmić piersią ... jak po raz kolejny po moim pokarmie mała dostała strasznych bóli .... i nie ma znaczenia czy coś zjem czy nie ... bo raz nie jadłam nic noc i cały dzień a i tak był hardcore ....

Martwi mnie też że dziubek ma strasznie śmierdzące kupki ja wychowana na wzi wśród krów i świń mam czasem tak że mnie dźwignie ...i śmierdzące bączki ....
Może ma jakąś bakterie w jelitkach ...musze iść prywatnie do lekarza ...

A zmiżałam do tych zastrzyków to też hormony ...a z tym moim guzem wolę nie ryzykowa z hormonami ... Najlepszy jest mój mąż on nie widzi problemu w gumkach i nie chce żebym łykała cokolwiek. Ale kurcze chce miec kolejne dziecko ale teraz przez pięć lat chciałabym się poświęcić Madziulkowi i pracy. Nigdy ie narzekałam na to ile zarabiam czy coś ale jednak teraz widzę że fajnie jak by było kasiurki więcej ...kijowo bo martwwy sezon więc korków ni mogę dawać bo nie mam komu... tłumaczeń nigdzie nie widzę . A pozatym chciałabym zrobi magistra z socjologii wyszlifować angielski i opanować jeszcze jakiś język albo dwa najlepiej tyko muszę się ogarnąć z lenistwa ....

11 lata 10 miesiąc temu #680054 przez demoniqe
Alex_87 napisał:

Demonique a to co Ty używasz to też normalnie w aptece można kupić czy na receptę?

Alex na receptę, ale rodzinna na męża przepisała :)

11 lata 10 miesiąc temu #680062 przez KarinaM
M-brava najlepiej zapytać gina o antykoncepcję. Może coś Ci zaproponuje.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #680111 przez tysiiiak
Joasia wiem co czujesz z tą alergia :( po raz pierwszy w zyciu cos takiego mam :( łykam wapno i coś co się nazywa "Coryzalia" i czuję poprawę :) chociaz i tak chodze i tre oczy :( ale ze spacerkow nie zrezygnuje ;) po za tym nawet w domu mnie swedzi jak tylko okno otworze wiec roznicy nie ma

11 lata 10 miesiąc temu #680134 przez Daarikaa
demoniqe ja stosuje rurke tylko w kryzysowych sytuacjach czyt. wycie do ksiezyca :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #680147 przez KarinaM
Dziewczyny czy Wy też tak macie że co zjecie to po godzince trzeba na kibelek? Ja już nieraz mam dość. Nie wiem czy to przez to że po cc dostawalam kroplowki i organizm jest oczyszczony i trawi szybko?

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #680383 przez tysiiiak
Karina zdecydowanie też tak mam :angry: czasem boje się coś zjeść bo zaraz jeździ mi w brzuchu a po chwili musze do wc ;/

11 lata 10 miesiąc temu #680388 przez Daarikaa
dzisiaj bylam z malutka u lekarza bo niepokoilo mnie to ze malutka robi kupki co dwa trzy dni i sa strasznie twarde i koloru bardzo zielonego, lekarka zapisala nam nutrigo czy jakos tak i brzuszek po dwoch dniach powinein juz nie bolec, a poza tym malunia zdrowa i od urodzsenia przybrala 1.5 kg wiec juz wazy 4800g. Siedzimy teraz na tarasie i zaraz podejrzewam ze mala obudzi sie na jedzonko bo juz mija trzecia godzina a moja niunia nie lubi byc glodna hehe ;)

Karina ja przez zelazo to robie co trzy dni i chodze jak bąk :silly: :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #680534 przez Sevilla
Karina ja tak miałam niemalże cąły tydzień po cc, potem były zaparcia, a od jakiegoś tygodnia dopiero załatwiam się normalnie ...

Dałam wczoraj małemu Delicol i po karmieniu zasnął na ponad 3 godziny, nawet nie zajęczał i daje teraz przed każdym karmieniem i póki co odpukać jest dobrze :)

11 lata 10 miesiąc temu #680559 przez moniaaak
Sevilla napisał:

Dałam wczoraj małemu Delicol i po karmieniu zasnął na ponad 3 godziny, nawet nie zajęczał i daje teraz przed każdym karmieniem i póki co odpukać jest dobrze :)

Sevilla a dużo on kosztował?Bo chyba muszę kupić. Wczoraj kupiłam Bobotic, ale w ulotce jest napisane, że dopiero od 28 dnia życia. Tyle nie dam się Małemu męczyć, tym bardziej,że dziś od 9.00 wstawał już 3 razy.

11 lata 10 miesiąc temu #680560 przez Alex_87
a moja córka urzadza nam od kilku dni histerie od 7 do 9 i pozniej 18-20, wiec chyba kolka bedzie juz na stałe wpisana w nasz plan dnia.

ja tez dopiero od jakiegos czasu zalatwiam sie jako tako, biore zelazo wiec zaparcia czasem sa. i niekiedy jeszcze wyłazi hemoroid. ale jest o niebo lepiej. po porodzie myslalam ze rodze drugie dziecko

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #680583 przez Sevilla
Monia u mnie w aptece kosztował niecałe 29zł ... podaje go na łyżeczce i zachwycam się jak mały połyka, kiedy wsadzam mu łyżeczkę do buzi :laugh:

A tak apropo, bo zbliża się termin szczepień i chciałabym poruszyć ten temat. Początkowo myślałam by małego zaszczepić na rotawisy oraz podać szczepionkę 6w1, a po pół roku dopiero pneumokoki. Jednak naczytałam się dużo na temat tej szczepionki 6w1, że ma dużo skutków ubocznych, co wy o tym dziewczynki sądzicie???

11 lata 10 miesiąc temu #680616 przez KarinaM
Ja też już nie wiem co robić z tymi szczepionkami. Mąż był u mojej cioci ktora jest pielęgniarka w szpitalu i powiedziała że te płatne są przereklamowane i to jest tylko nabijanie kasy. A pani u mnie w przychodni radziła szczepić tymi płatnymi. I ja już zwariowałam.
Ja chyba zdecyduję się na płatne. Pneumokoki zrobię po pierwszym roku życia. Meningokoki są u mnie za darmo. Sponsoruje urząd miasta. A rotawirusy sama nie wiem. Spytam pediatry.

Igorek

Irina

11 lata 10 miesiąc temu #680629 przez demoniqe
Alex to poproś lekarza o ten Debridat. PO co masz się męczyć. U nas mały bierze i jest ok na razie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka