- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- kasiaq81
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Bączki są lżejsze. Nie wiem czy to zasługa Espumisanu czy może jelitka już bardziej dojrzałe? Kupek też już mniej ale jak puszcza bączki to i popusci kleksa i w płacz bo przeszkadza.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do ulewania to u mnie jest róznie.raz troszke a raz chlusta strasznie.mi tez połozna mowiła zeby sie nie przejmowac.
zobaczymy jutro jak z waga, czy przybrała cos ta moja drobinka.
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
A i dziewczynki chciałabym Wam polecic filmik:
hej dziewczyny,
ja tylko na chwilę. staram się Was nadrabiać choć to trudne, ale podczytuję regularnie
u nas z kolkami już dużo lepiej. Stosowałam Bobotic, Delicol ale niewiele dawały. teraz podaj niemieckie Lefax i po tygodniu jest efekt.
Karmię w większości cycem ale 2-3 razy na dobę trzeba dokarmić.
przede wszystkich chciałam się z Wami podzielić moją opinią na temat filmiku zamieszczonego przez Gabi- DZIAŁA!!!!!!!!!! przynajmniej na mojej Julce. póki co wystarczają nam 3 pierwsze metody, 2 razy tylko dodałam jeszcze szumienie. Dziecko momentalnie się uspokaja i dzięki tej metodzie 3 razy już mi super usnęła na prawie 3 godziny w ciągu dnia. tak więc polecam- wypróbujcie
dziś byliśmy na szczepieniu- 6 w 1 i do tego rotawirus do picia. Jula zniosła to bardzo dzielnie. i póki co jest spokojna i nie gorączkuje. mam nadzieję że tak zostanie
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Noo i do tej metody Karpa z filmików jest super, bo dziecko jest w nim sztywne i łatwiej się nim macha
U nas z kolkami też duuużo lepiej, już teraz tylko od czasu do czasu bąki, ale jak coś zjem. Espumisam bierzemy 3 razy na dobę tylko trzeba regularnie przez jakiś czas. No ii Debridat cały czas.
Ja mam gina 8 lipca to się dowiem jak z zabezpieczeniem
A u nas chrzciny w parafi kosztują 100 zł
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro mam zakończenie roku u Igora w przedszkolu. Mam nadzieję że Irina nie da popisu i będzie grzeczna.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noc spokojna. Młoda mimo że na cycochu to budziła się co 3h a raz nawet 3,,5h.
Tylko jak zjadła po 03:00 to obudziła się o 04:00 ale wzięłam do łóżka i na leżąco dałam Jej jeść i usneła.
Rano obudziła się o 6:40 i zjadła z dwóch cycochów. Teraz domaga się noszenia na rączkach.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
nocka taka sobie mały budził się na karmienie co 2 godziny co mu się jeszcze nigdy w nocy nie zdarzyło o 6 wziełam go do siebie i podrzemałam jeszcze do 8
Karina dobrze że mała się najada z cysia
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
nie wiem czy to dzięki otulaczowi, który kupiłam, czy dzięki temu filmikowi co Gabi wrzuciła, ale zastosowałam jedno i drugie i zrobiłam tak. Zabawiałam małego od 17 do 19. Dałam mu przy tym 2 razy jeść zaczął już marudzić o 19 więc wykąpaliśmy go i jeszcze raz cycek i usypianie według filmiku Gabi.
Mały spał jak zabity o 20 i spał do 1:43 !!!!!! moje cycki tego nie wytrzymały i zalałam poduszkę ) w życiu nie wytrzymałby bez jedzenia nawet 4 godzin a tu taka niespodzianka. Dałam mu o drugiej espumisan (bo o 4 zawsze męczyły go bąki) i cycka. Spał do 6 ))) o 6 za to zjadł cycka i zasnął o 7:15 ale przebudził się znów na cycka po 20 minutach i o 8 znów chciał jeść widocznie po nocy go tak zassało a teraz śpi pieknie od 9 ale tak dłużej to śpi tylko w otulaczu bez niego się przebudza. Widocznie wkurza go jak wali się łapkami po głowie. No nie mogę wyjśc ze zdumienia. Jedno karmienie w nocy wow!
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
już pokochałam te metody
Gabi dzięki za ten filmik
A mam jeszcze pytanie odnośnie tego otulaczka- czy on rzeczywiście tak ładnie ciasno trzyma rączki wzdłuż ciała? bo to głównie o to chodzi żeby dzidzia miała łapki wyprostowane i nie mogła się z otulaczka wygrzebać, nóżkami może majdać swobodnie. jak zawinę ją w kocyk i przewiążę tasiemką to nie jest w stanie zgiąć i wyjąć rączek, a w otulaczkach kupnych jak jest?
- Gabi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa