- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Staram się być z na bieżąco, jednak brak czasu aby napisac. Małą karmię już tylko mlekiem modyfikowanym i ładnie przybiera na wadze. W czwartek byłysmy na szczepionce, kupiłam szczepionkę 5 w 1 Pentaxim, mała zachowywała się po niej rewelacyjnie, jedyne ze skutków ubocznych to duzo spała:)ale zero goraczki czy obrzeków...
Ja mam taki otulaczek z allegro allegro.pl/motherhood-otulaczek-bawelnia...-wa-i3325307611.html i doskonale daje radę plus dzwięk suszarki z youtuba i mała spi:)
Dziewczyny Wy też nie macie czasu na nic? Mała w dzień mało spi, wiec jej musze poświęcać czas i mało moge w domu zrobic.
Poza tym cały czas jej cos w nosku zalega, wszelkie specyfiki pomagaja na chwilę...ale według lekarza to nie infekcja...wasze maleństwa tez tak maja?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
moja znowu dzisiaj śpi ciągle i nawet nie mysli o jedzeniu.po 3,5godz sie obudziła TROSZKE pomamlała cycka i dalej na cysiu zasneła.ogolnie mniej teraz je.zobaczymy czy przybiera.w tyg ma przyjsc połozna to ja zważe.
moja w dniu wypisu wazyła 2870 , wiec kruszynka.
dwójka dzieci to jest prawdziwe wyzwanie.ja niestety nie dałam rady ze wszytskim i moj M.przyjechał.miał mozliwosc teraz przyjechac na miesiac(chciałam zeby w zimie był w domu, jak trzeba palic i odsniezac)i wykorzystamy to teraz.ciezko mi było ze wsyztskim.głupie zakupy zrobic to musze brac wózek/samochód ładowac dzieciaki i znimi wsyztsko.w nocy jedno płacze, wybudza drugie i latam z pokoju do pokoju.ogolnie strasznie mi cięzko było i fizycznie i psychicznie i zdecydowalismy zeby teraz wziął to wolne.
Ane synek cudniak:)
- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do picia to wypijam 1,5 litra wody plus herbata. Więc nie piję mało.
No i te kupy są luźne.
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ane88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
bo Kubusie to takie małe bystrzaki

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ane88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ja miałam tyle, że po 3 godzinach od karmienia miałam takie wielkie cycory, że z wielkim bólem, masarzami i gorącymi okadami przez poobgryzane sutki zciągałam po 110 ml...;/
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

My po wizycie. Nic nowego narazie sie nie dowiedziałam odnośnie żółtaczki. Musimy w poniedziałek znowu pobrać krew i w środę wizyta jeżeli bilirubina właściwa nie spadnie to doktor powiedziała że Kubuś nadaje się na diagnostykę czyli podejrzewam pobyt w szpitalu ;( Wierzę że spadnie !
Pozatym mój pucek malutki waży już 4760! Waga urodzeniowa 3460 a najniższa 3215 więc ślicznie przybiera mimo ulewania

Kubuś też czasami się tak pręży przy jedzeniu ale zazwyczaj jakza dużo leci...
- Ane88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ja tu narzekam, a Ty pewnie nawet nie masz czasu się zastanawiać nad tym...
ręce pełne roboty, na okrągło... bo pewnie jak maleństwo śpi to poświęcasz czas starszaczkowi...
i Ty jestes sama i nie narzekasz...
no nic... trza się wziąść w garść... szkoda, że nie mieszkamy wszystkie gdzieś niedaleko siebie:))) wtedy zapewne nie byłoby takich problemów... a jakbyśmy się na spacer umówiły to całe miasto nasze ;D
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Kurcze dziewczyny ja już nigdy nie będę narzekać że mi ciężko, podziwiam Was dwójka dzieci i jeszcze mężowie długo w pracy.
Po urodzeniu dziecka uświadomiłam sobie, jak cięzko miała moja mama, trójka małych dzieci, wtedy to jeszcze były inne czasy, niewiele w sklepach...Teściowa w domu, ale zero pomocy od niej, echh dopiero jak ma się własne dzieci to człowiek nabiera prawdziwego szacunku do własnych rodziców ile trudu kosztuje wychowanie.
Karina mi położna mówiła, że w razie kłopotów z laktacją dwa razy na dobę odciągać pokarm z każdej piersi po 10 min, nawet jak nie leci to na pusto ciągnąć.
Ale rzeczywiście chyba masz niewiele pokarmu bo ja w 5 min ściągam ok. 100 ml.
- Ane88
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Rety Tysiak nie martw się... napewno wszystko ładnie spadnie i obędzie się bez szpitala...:***
mój Kubuś to już pewnie z 5,5kg waży albo i więcej... duży chłop hehe:)
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Jak te dzieciaczki szybko rosną, codziennie coraz więcej potrafią, ja zauważyłam, że moja z dnia na dzień zaczęła się świadomie uśmiechać, patrzy już na zabawki itd. A jeszcze niedawno nie wiedziała że żyje

Dziś się ważyłam, to zostało mi 3 kg nadprogramowe, a Zuzce przez tydzień przybyło 100g

- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
No nieiwem, faktycznie mało sciągnełas, moze kiepski laktator??jakby było mało pokarmu to napewno w miesiac nie przybrałaby 1kg. Karina ja bym jeszcze powalczyła o laktacje.
a Irina cały czas tak chce do cycusia czy przez ostatnie dni?
Tysiak bedzie dobrze, trzymam kciuki.
Ane napisz jak po szczepieniu, oby malutkiego bardzo nie bolało.
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Laktator mam Avent więc raczej nie jest zły.
A co do przybierania to:
1tydzień - około 200g
2tydzień - około 300g
3tydzień - około 400g
4tydzień - 130g
Ja liczę od wagi wyjścia ze szpitala 3050g a w przychodni liczą od wagi urodzeniowej czyli od 3250g. Teraz waży 4100g.
Spróbuję mm zobaczymy jak będzie.
Teraz śpi już około 45 minut.