- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ❤Oles 30.05.2003, Julcia 25.05.2013❤

Posczytuje Was regularnie ale z pisaniem juz gorzej bo zanim Was nadrobie to mała juz kweka

Co do karmienia to kurcze zaczynam miec dola bo wydaje mi sie ze zaczynam miec za mało pokarmu, cycki jakieś miękkie i wydaje mi sie ze nie nadążają z produkcja mleka, cholera by to wzięła, nie myślałam ze tak bedzie, dopiero miesiąc i co juz koniec ??????
Przy pierwszym dziecku karmiłam rok czasu i nawet nie pomyślałam ze moze być młodemu za mało mleka , wiem wiem ze to było 10 lat temu i każda ciąża a potem opieka nad dzieciatkiem jest inna no ale kurcze

Juz od tyg myśle czy nie spróbować mm ale wiem ze jak juz dam butle to bedzie dupa z cyckiem więc walczę, zaczęłam troszkę wiecej i częściej jeść bo jakos apetytu nie miałam ale nic to nie daje, niby mała śpi ale czasami denerwuje sie przy cycku i myśle ze jej mało , no i druga sprawa ze jak dla mnie to za mało przybiera na wadze, chociaż położna nic nie mówiła
Julka urodziła sie z waga 4.094,
Po 6 dniach waga 3.840
Po 11 dniach waga 3.995
Po 18 dniach waga 4.110
Po 24 dniach waga 4.275 hmmm nie za mało , moze taka jej uroda ale od wagi spadkowej przybrała w ok 3,5 tyg 435g , niektóre dzieci tyle przybierają w ciagu 2 tyg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Anek co do przybierania na wadze. Ładnie przybierala w tych pierwszych tygodniach i była spokojna. Cyc wtedy co 2/3 h. A w tym tygodniu mało przybrała a na cycku wisiała prawie cały czas. Co godzinę a nieraz nawet co pół.
Karina a moze masz teraz kryzys laktacyjny.no nieiwem.napewno Ci cięzko ale jak wprowadzisz mm na stałe to nie bedziesz karmic piersią.
nie jestem jakąs fanatyczka karmienia piersią ale jak ktos ma mozliwosc i dzidzius przybiera , ładnie spi to czemu nie powalczyc o to. spróbuj moze nakarmic małą i odciągac jeszcze(nawet jak nic nie leci, to ciagniej zeby pobudzic),nieiwem samoa co mogłabys jeszcze zrobic. moze dziewczyny cos doradzą jeszcze.jak malutka bedzie płakac i jz faktycznie nie bedziesz miała pokarmu to jasne ze daj butelke ale próbuj jeszcze cysia.
ja wczoraj i dzisiaj tez mam mało pokarmu ale to dlatego ze Lena mało je i etz sie denerwuje czy przybiera.widac ze brzusio ją boli i sie męczy wiec nawet jesc jej sie nie chce.sama mam kryzys bo nieiwem co moge jeszcze zrobic zeby sie nie męczyła:(

- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
co do wagi to hmm.chyba troszke mało, ale jak jest pogodna, ładnie spi to moze faktycznie jej taka uroda.skoro polozna nic nie mowiła to pewnie wszytsko oki.
najgorsze jest wytrzymac pierwsze miesiace na cycku, tyle jest watpliowsci, kolki.tez neiiwem czy dam rade.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Rozglądam się za matą edukacyjna

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tysiak a jak Twój Kubus przybieral przez pierwszy miesiąc, bo u mojej małej tez utrzymuje sie jeszcze zoltaczka więc moze to i przez nią tak mało przybiera ???? W zeszły czwartek robiłam badania i czekam na wyniki, zobaczymy co dalej
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

kupiłam matę: allegro.pl/show_item.php?item=3344118681

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
allegro.pl/okazja-mata-gimnastyczna-3w1-...lat-i3332604427.html
I taka mi się podobała:
allegro.pl/kolorowa-edukacyjna-mata-160x...934-i3333965406.html
- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Najsmieszniejsze ze 10 lat temu przy pierwszym dziecku polowe mniej wiedziałam jak teraz a niczym specjalnie sie nie martwilam, jakos wszystko sie układało a teraz jestem starsza z większym doświadczeniem a bardziej panikuje, sprawdza sie jednak powiedzenie " im mnie wiesz, dłużej żyjesz "

Karina trzymam kciuki za Ciebie, ja tez będę walczyć o to zeby cyckiem karmić bo jest to wygodniejsze no i ta więź z malenstwem niesamowita

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wtedy nie karmiłam bo Igor spadał z wagi więc nie było mowy o cycku.
Irina przybiera mało w tydzień bo tylko te 130g ale na plus.
Najbardziej wkurzył mnie wczoraj mąż. On do mnie że powinnam karmić piersią bo to lepsze dla dziecka. Co On może wiedzieć jak Go nie ma w domu od 8:00 do 17:00 a nieraz 18:00. Nie wie jak Irina krzyczy bo głodna i cały czas do cyca.
Wczoraj przyszła teściowa i powiedziała żebym się nie przejmowała. Będę karmić to dobrze a jak nie to nie jest koniec świata. Moja mama też uważa że najważniejsze dziecko a nie to co mówią inni.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do karmienia to jasne jak widzisz że malutka głodna to ją dokarmiaj

- Gusia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
Karina nie przejmuj się gadaniem innych, ja przez pierwsze dni życia Zuzki też dokarmiałam, już myślałam że nie będę wogóle karmić cyckiem i każdy mi mówił, żeby dała na luz, przecież to nie tragedia, ważne żeby dziecko było najedzone. A po co masz się męczyć, stresować siebie i Irinę? To wyjdzie wam na gorsze, a łatwo mówić komuś kto nie jest w Twojej sytuacji. Każdy taki mądry jak nie o niego chodzi.
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Martwi mnie jeszcze to że jak zjadła z jednego cycocha to dużo ulała mleka przez buzię i nosek. Z drugiego już nie ulała.