BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 5 miesiąc temu #689211 przez Olga60
Dziewczyny który tytuł macie Tracy Hogg? Oczywiście o kupieniu w księgarni mogę zapomnieć, ale są na allegro

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #689225 przez pauluska
Ja mam Język niemowląt

11 lata 5 miesiąc temu #689281 przez ewela86
tysiak słodziak z tego kubusia :)

dziewczyny smarujecie czymś buźkę waszym pociechą jak wychodzicie na dwór?

11 lata 5 miesiąc temu #689330 przez demoniqe
jja mam ZAklinaczkę niemowlat. troche chaotycznie napisana ale jest ok i ma przykladowe rozkłady godzinowe dla PROSTE.
Jak na razie ciezko było wybudzic malego z drzemki o 18 :) ale wykąpany i wsadzony do lozeczka. Tata z nim jest w pokoju :)
Zaraz dokarmiamy i potem o 23 na śpiocha :)

11 lata 5 miesiąc temu #689335 przez tysiiiak
Ewela ja buźki nie smaruje bo zawsze jest osłonięta od słońca ale nóżki i rączki tak. Kupiłam filtr 50 dla dzieci i niemowląt. Mimo że jak świeci na niego słoneczko to przykrywam pielucha to Kubus co chwile sie rozkopuje dlatego wole posmarować.

dziekujemy za komplementy :)
a potówki rzeczywiście są :( i co znikna jedne to powstają nowe :(

11 lata 5 miesiąc temu #689339 przez Alex_87
ja daje delicol i prawie na kazde karmienie, bo czasem zapomne. 2-3 razy dziennie tez espumisan bo mam wrazenie ze baki łatwiej wychodza.

linie na brzuchu nadal mam.

Kurcze też podejrzewam u małej ten skok rozwojowy, w końcu w środę kończy 5 tyg, dzisiaj cały czas albo cyc albo noszenie na ręku, usypia tylko u mnie, odkładam to się budzi. a do tej pory jadła co 3-4 godzinki.
A w nocy przespała 6 godzin :) ale dziś to już ledwo żyję, mam nadzieję że w nocy też ładnie pośpi.

Tysiak Kubuś jest śliczny :)

11 lata 5 miesiąc temu #689422 przez Olga60
Moja też w łóżeczku juz usypia, obserwuje ją na monitorku. Jedzonko dałam jednorazowo o 8 i jeśli sama sie nie obudzi to dam jej butle przez sen o 11 i zobaczymy jak dalej będzie :huh:

11 lata 5 miesiąc temu #689451 przez munnecabrava
Moje biedacttwo dzisiaj tak cierpi ... niewiem co się jej stało po południu marudziła a od 17 huk taki straszny :( i bączki a teraz z wyczerpania zasnęla i przez sen się wygina ....

11 lata 5 miesiąc temu #689459 przez Olga60
Moja też ma bolące baczki rano i pod wieczór, wczoraj przeżyła sie do 22 dzisiaj ładnie juz śpi. Nie wiem od czego to zależy, przecież codziennie je to samo :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #689476 przez KarinaM
Alex skąd ja to znam. U mnie też dzisiaj albo cyc albo rączki. Co odkladalam do łóżeczka to po 5 minutach ryk i od nowa cyc i usypianie przy nim i tak w kółko. Teraz usunęła. Zobaczymy na jak długo.
A przy tym skoku rozwojowym to podawać mm czy przystawiac do cyca i czekać? A jak czekać to do jakiego momentu?

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #689524 przez lili91
Hej Dziewczynki. Pewnie juz o mnie zapomnialyscie.

Nie pisze bo nie mam internetu ale podczytuje jak jestem u mamy lub jak pakiet wykupie na tel.

Moja malenka ma juz 5 tygodni.
Problemy z brzuszkiem tez mamy. Daje malej krople Dicoflor i nawet dziala. Dzisiaj zrobila taka kupke ze musialam ja myc, cale plecy i brzus brudne.

Jak ja nakarmie o 22 a czasem nawet o 19 to wstaje o 1-2 a pozniej 5-6.

Wymiotowala mi kilka razy i to bardzo, az noskiem jej lecialo. Doktorka powiedziala ze jak przybiera na wadze to jest ok.

Dzisiaj caly dzien pieknie sie do mamusi i tatusia usmiechala. A ja uwielbiam na nia patrzec.

Kochane a jaki laktator polecacie i jakie ceny maja bo chce kupic. Mam tyle mleka ze az samo mi ciurkiem leci i chce troche odciagac bo mala sie krztusi i duzo powietrza polyka.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i caluje dzieciaczki

11 lata 5 miesiąc temu #689544 przez Alex_87
Lili91 mam to samo co ty, mleko leci, mała się krztusi, ja mam zwykły laktator Aventu ręczny i daje rade. Już nie mogę się doczekać kiedy laktacja się jakoś unormuje, bo z prawej piersi przed każdym karmieniem muszę ściągać, bo aż tryska.

Karina jeśli chcesz karmić piersią to chyba nie ma co wprowadzać na ten skok dodatkowo mm. Mleko w piersiach napewno masz, a widocznie mała chce po prostu częściej ssać, a przez ssanie pobudzi Ci laktacje, a jak dasz mm to raczej Ci nie pobudzi ;)

Echhh a z tymi bąkami to dziwne jakieś, ja też nie wprowadzam nowych rzeczy, a i tak są. To chyba samo musi minąć jak już układ pokarmowy się wprawi w funkcjonowaniu.
Te bąki i kolki miną szybciej niż nam się wydaje ;)

11 lata 5 miesiąc temu #689585 przez KarinaM
Dzisiaj w nocy karmienie co 2 godziny. Nie wiem czy to ten skok rozwojowy czy brak mleka. Ale Irina jak je to aż ulewa buzia i nosem. Czy to znaczy że najada się czy raczej że nie toleruje mojego mleka?

Igorek

Irina

11 lata 5 miesiąc temu #689599 przez anek
Tysiak Kubus słodziak:*
Demonigue daj znac jak działa ta metoda.
ja zamroziłam truskawki utarte z cukrem.czekam na truskaki i zrobie jeszcze dzem.

U nas wczoraj masakra.mała przez 2,5 godz płakała a ja razem z nią.juz neiwem co z tymi kolkami robic.uspokoiła sie dopiero o 21, troszke zjadła i zasneła.

wczoraj ponarzekałam ze Malutka czesto budzi sie w nocy i dzisiaj zrobiła mamusi niespodzianke.pobudka o 24 i 4 a pozniej o 6 i teraz spi.jak dla nas to super:)

Karina zgadzam sie z Alex.jak chcesz karmic to nie dokarmiaj.
Moja niunia baaardzo ulewała.wtedy jak sie przejadała.teraz je mniej(widze po czasie jedzenia i intensywnosci ssania)i jest ok.
pokarm narazie mam,juz nie tak duzo jak wczesniej ale Lenie wystarcza spokojnie.

11 lata 5 miesiąc temu #689633 przez demoniqe
ojj noc taka sobie niestety :( bo były bąki i cała metoda na nic :)

nakarmiłam o 21 potem o 23:15 przez sen i miało być do rana ok ale mały chciał o 2 standardowo cycka. Potem o 3:30 się wybudził, rozkopał i zaczęły się bąki aż do 4:30 :( mąż z nim chodził a ja potem nakarmiłam i zasnął. Potem obudził się 6. Malutko przekąśił i o 7 wstał.
Zaczęłam więc dzień drugi z Tracy Hogg :) nie chciał usnąć bo bąki ale popuszczał trohę, powrzeszczał i zasnął o 8:15 więc zgodnie z planem. Powinien spać do 10. Zobaczymy... ojj ciężko będzie. Najgorzej jest jak się rozkopuje bo rączkami się sam budzi jak wymachuje nimi. Postanowiłam kupić otulacz na woombie.pl chyba łatwiej będzie go utrzymać otulonego w tym.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka