- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Według Tracy Hogg dziecko powinno jeść co 3 godziny w dzień. Zaczynamy 6-7 rano i wtedy przestawiamy dziecko na DZIEŃ. Karmienie (do 45 min) potem zabawa (do pół godziny) usypianie (w łóżeczku!!!) i drzemka. Ważne żeby do usypiania zrobić klimat (przysłonić okno, szeptać, zawinąć szczelnie dziecko w rożek lub kocyk żeby nie machało rączkami i nóżkami - ja nie zawijałam bo myślałam że mu za gorąco ale zakładam mu samą pieluszkę teraz i zawijam i śpi rewelacyjnie. Dziecko trzeba po owinięciu włożyć do łóżeczka i jeśli się krzywi (a nie powinno przy szczelnym zawinięciu) to mówić "ciiii" i położyć rękę na jego ramieniu.
Ewentualnie dać smoczek. I nie wychodzić z pokoju aż dziecko uśnie głębokim snem. U mnie przy pierwszym zawinięciu raz w czasie drzemki kwęknął a teraz już testuję drugą drzemkę i jest super. Dziecko drzemie tak 1,5-2 godzinki i potem od nowa - cycek, zabawa sen.
O 17 trzeba zrobić krótszą drzemkę (ok 50 min) żeby mały dotrwał do kąpieli. O 18 pierwsza część karmienia o 19 kąpiel, kołysanka o 19:30 kolejna drzemka i około 20 drugie karmienie wieczorne. Brak wtedy zabawy, od razu wkładamy dziecko do łóżeczka. Około 22-23 trzeba nakarmić przez sen i dziecko powinno spać do 5-6 rano bez przebudzania się. Nie karmimy już wtedy dziecka w nocy po 23.
Zobaczymy czy dziś zadziała

a i dziecko uczy się samo zasypiać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pisałaś jeszcze o nosidełku - my właśnie wczoraj z mężem też się zastanawialiśmy nad zakupem

- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- JoannaL
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do wagi, mi został 1kg z przed ciąży
Cały czas karmimy się w sposób mieszany: cyc a do tego 60ml Bebiko 4razy dziennie
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

My po Usg brzuszka

Jutro idziemy to tego Hepatologa i ciekawa jestem co nam powie

Nam mały w dzień ostatnio też mało śpi

Dziś w nocy się zdziwiłam

Ja też mam kreskę na brzuchu

- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kurde jak Wy to robicie ze dzieci wam w nocy spia tyle godzin.Moja malutka jak dostanie cyca o 21(ostatni raz po kapaniu) to max do 24 wytrzymuje a pozniej juz co co 2-2,5 godz.przy tym jeszcze 1-2 kupki no i przebieranko wiec sie rozbudza.osatnio kupiłam pampersy Premium care i mała cały cza zalana na nich jest tzn gdzies bokiem jej ucieka i body mokre.nieiwem moze za duze są, ale te zwykłe papmki tez 2 uzywamy i oki jest.
Dziewczyny które daja delikol-jak podajecie?co karmienie faktycznie?
Tysiak ale dalej ta bilirubina podwyzszona jest?
tez spróbuje zastosowac tej metody co napisała Demonigue,zobaczymy czy sie moja ksiezniczka do niej przekona.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
W dzień je co 1,5 lub 2 godziny.
Ja chyba nie będę owijac Iriny bo Ona nawet odkopuje się w nocy spod pieluchy tetrowej.
- anek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Karina moja w dzien spi 3-3,5 godz i tak tez je ,tylko w nocy tak czesto.chyba nadrabia za dzien z jedzeniem.jak były upały przez ost 3 dni to budziła sie czesciej(w domu spała) w dzien a dzisiaj dalej pospała 2razy po 3godz(na tarasie zadaszonym spałaZ).
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny pytanie do tych karmiących piersią. Skąd mam wiedzieć czy mam wystarczająco dużo mleka? Że młoda najada się? Mam takie myśli że kończy mi się mleko bo Irina chce w dzień co 1 lub 1,5 godziny jeść.
Jutro pójdę Ją zważyć to zobaczę czy przybyła.
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U mnie też do tej pory spał 4 h zawsze w nocy a potem co godzina dwie się wybudzał. Ale według tej książki dziecko może spać od 23 do 5-6 rano ciurkiem na cycku!!! (na butelce byłoby łatwiej bo można pilnować tego ile dziecko zjadło). Warto sprawdzić czy to zadziała. Mam nadzieję. Dziś w nocy jak zastosowałam zawijanie i 2 karmienia przed snem nocnym to obudził się wnocy tylko raz na karmienie

a ja dziś zrobiłam kompoty z truskawek na zimę dla Kubusia

ta metoda jest spoko ale jeszcze nie wiem jak wsadzić do niej spacery i wizyty u lekarza

- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Tysiiiak Kubuś piękny. Widzę że potówki też Was nieominęły.
Dziewczyny pytanie do tych karmiących piersią. Skąd mam wiedzieć czy mam wystarczająco dużo mleka? Że młoda najada się? Mam takie myśli że kończy mi się mleko bo Irina chce w dzień co 1 lub 1,5 godziny jeść.
Jutro pójdę Ją zważyć to zobaczę czy przybyła.
Karina na pewno jest wszystko ok. Kuba też tak miał przez ostatnie 2 dni prawie. Może to skok rozwojowy?? w tych okresach dzieciom zwiększa się zapotrzebowanie na jedzonko, ale piersi muszą nadążyć, trzeba im dać tylko czas.