BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #687396 przez ewela86
anek mi mąż kupił w niemczech za 8 euro, nie mam pojęcia gdzie i w jakiej cenie są u nas.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #687409 przez Alex_87
ewela86 napisał:

demonique i alex dzięki :)
a ten masaż przed to ile czasu mniej więcej?

Ja robię bezpośrednio przed użyciem i tyle na ile mała mi pozwoli, czasem się już wkurza i spina, więc musze działać szybciej, a czasem wogole nie da sobie zrobić :dry:
Generalnie masuje jej brzuszek za każdym razem jak jest tylko okazja

11 lata 6 miesiąc temu #687457 przez Sevilla
Hura!!! Nadrobiłam!!!

Odp. odnośnie napięcia mięśniowego (nie pamiętam kto pytał, najmocniej przepraszam)- nie wiem, na jakiej podstawie lekarz to stwierdził. Ja nie zauważyłam by mały był ospały (wręcz przeciwnie jest pobudzony), czy miał problemy z jedzeniem.

Odnośnie kolek tfu tfu tfu ... jak narazie nie ma, choć sporadycznie pojawiają się bolące bączki i jest ich z dnia na dzień coraz mniej ...

Ilość kupek się zmniejszyła, choć są obfitsze, aż po same pachy :P a ich konsystencja jest taka wodnista.

Przepajanie, dziś się poddałam i dałam małemu 6 łyżeczek wody i tak fajnie spijał ją językiem z takim zaciekawieniem :)

Co do KILOGRAMÓW u mnie zostało 8, a waga stanęła od 2 tyg w miejscu i nie chce się ruszyć ... ZAŁAMANA JESTEM!!!

Spanie, znalazłam dość niekonwencjonalne rozwiązanie. Jeżdżę z małym do mnie do pracy, gdyż na zapleczu jest przyjemnie chłodno. Tak więc maluch śpi, a ja nadrabiam biurowe sprawy :)

11 lata 6 miesiąc temu #687556 przez KarinaM
Mi niestety też zostało 8 kg. Ale pomalutku waga idzie w dół. Nie jest to zbyt szybkie tempo ale cóż. Gdybym nie karmiła piersią to szybko bym schudła. Przynajmniej tak myślę. Mi został jeszcze brzuch i trochę w nogach bo nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży.
Espumisan trochę pomógł. Dzisiaj bączki były ale tylko po 14:00 jakieś 15 minut i po 18:00 też z 10 minut. Poszły bąki i kupka i spokój. Po 14:00 to robiłam ten masaż antykolkowy ale młoda zaczęła krzyczeć i przerwałam i położyłam Ją na brzucho. Odeszły wtedy gazy i poszła kupka. Mam nadzieję że Espumisan pomoże jeszcze więcej jak będziemy stosować regularnie.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #687776 przez KarinaM
Witam. Noc straszna. Irina od 24:00 do 02:00 nie spała tylko marudzila.
Dzisiaj byłam z Nią rano na spacerze bo nie da rady już wytrzymać, taki upał.

Chłopaki moje poszli rozstawić basen na podwórku. Później chcą iść na drift show bo jest u nas w mieście. Ale ja nie chcę iść. Co to za przyjemność wachać spalone opony.

Kupiłam w Piotr i Paweł pieluchy Pampers 2 za 47,99zł za 108szt. I zakupiłam tam też chusteczki Pampers 6-pac za 21,99zł.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #687824 przez munnecabrava
Dzisiaj jakiś pomor na forum cisza jak przed burza ;p Karina współczuję...moja po fantastycznym pomyśle mojej teściowej... Spala naszfzescie spokojnie. Ale moja teściowa nie zważając na to co mówię poszła z małą wczoraj na spacer ...w upale powyżej 30 o 13 ... Maleńka dostała prezent z pracy od męża taka fajna mate edukacyjną aż się nie mogę doczekać aż.się zacznie interesować ;). Kurcze dziewczyny wy też takie rozdraznione jesteście? Wszyyystko mnie wyprowadza z równowagi w zasadzie mogłabym się wam zalic 24/dobę ...

11 lata 6 miesiąc temu #687853 przez Daarikaa
u nas nocka dobra pobudka o 2 i 5 potem drzemka do 7:30 bo pozniej juz baki meczyly malunia ;/

Mbeava ja tez miewam takie dni ze jestem rozzalona, rozdrazniona, sama nie wiem jaka,,,, wczoraj np przesolilam kotlety z pieczarka i poplakalam sie z tego powodu jak bobr, i kometowalam sama siebie ze NIC nie potrafie :(

dzis humor juz lepszy, maz dzisiaj wyprawia dopiero po pracy pepkowe wiec mam duuuuzo gotowania.

11 lata 6 miesiąc temu #687899 przez Domiś91
Mnie tez już wszystko wkurza i szczerze mowiac mam ochote zostawić Tymka mężowi i wyśc na pare godzin! :(
Dzisiaj nie ladnie na polu, grzmi ale nie pada. i zastanawiam
się czy wychodzic z malym ?

11 lata 6 miesiąc temu #687908 przez pauluska
Oj to i ja ponarzekam, też jestem rozdrażniona w piątek obrona a jak tu się uczyć ? Nie mogę się doczekać jak będę miała to za sobą nareszcie koniec edukacji !!! Iga marudna chyba przez te upały jej też ciężko ja na nic czasu nie mam w domu sajgon, na dodatek codziennie obiecuje sobie że dieta a zauważyłam że zajadam stres oj niedobrze, mam nadzieję że jak przeżyje ten tydzień będzie lepiej ...

11 lata 6 miesiąc temu #687930 przez Alex_87
Więc to chyba normalne ;) bo ja też miewam takie dni, jak powiedziałam kuzynce, która ma już 3-letnią córeczkę, że czasem mam ochotę wyjść i trzasnąć drzwiami, to powiedziała, że to bardzo normalne :D

Moja mała też trochę marudna, dziś to nawet nie mogłam jej nakarmić piersią, bo co zassała, to płacz bo jej gorąco było. W końcu ściągnęłam i zjadła z butli :)

11 lata 6 miesiąc temu #687952 przez tysiiiak
My mamy dziś dzień noszenia na rączkach :dry: Kubunia jest strasznym marudą dzisiaj... włożeczku po 10 minutach i się budzi a na rączkach śpi :angry: byliśmy na dworku troszke to pospał a w domu masakra :( niewiem czy to ta pogoda czy cos go boli a moze zaczyna się ten skok rozwojowy ?! czytałam ze to okolo 5 tygodnia moze (ale nie musi) się pojawić..

11 lata 6 miesiąc temu #687964 przez KarinaM
Dziewczyny a jak radzicie sobie z potówkami na buzi? Można czymś smarować?

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #687992 przez Alex_87
KarinaM napisał:

Dziewczyny a jak radzicie sobie z potówkami na buzi? Można czymś smarować?

Pediatra mówiła, że albo spirytusem na waciku, albo Octeniseptem, ja jak posmaruje to znikają, ale co z tego jak ona się przytuli do cycka i znowu wyskakują. Po nocy, albo jak pośpi to ich nie ma.

11 lata 6 miesiąc temu #687999 przez munnecabrava
Ehhh ttyle dobrze że to "normalne" ja dzisiaj próbowałam rozmawiac z mezem... i coś ustalić żeby się nie kłócić no i pogadałam ze samą sobą a później widząc beak inicjatywy z jego strony wkurzyłam się jeszcze bardziej....

jutro chrzcimy bączka :)

11 lata 6 miesiąc temu #688001 przez Olga60
munnecabrava napisał:

Ehhh ttyle dobrze że to "normalne" ja dzisiaj próbowałam rozmawiac z mezem... i coś ustalić żeby się nie kłócić no i pogadałam ze samą sobą a później widząc beak inicjatywy z jego strony wkurzyłam się jeszcze bardziej....

jutro chrzcimy bączka :)

Ile macie gości i gdzie robicie? My chrzcimy w następną niedziele i 18 najbliższej rodziny, trochę dużo, dlatego zdecydowalam sie na restauracje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka