BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #688271 przez KarinaM
To super. Ja też muszę iść zapytać ile kosztuje chrzest. A może zapytam chrzestnej bo Ona robiła rok temu.

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #688304 przez KarinaM
To super. Ja też muszę iść zapytać ile kosztuje chrzest. A może zapytam chrzestnej bo Ona robiła rok temu.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #688433 przez Alex_87
Dziewczyny, które karmią cyckiem - ile ok. razy dziennie domagają się Wasze dzieci piersi, albo mniej więcej co ile? Bo moja je co 3-4 godziny, gdzieś tak 7 razy dziennie, to nie za mało jak na miesięczne dziecko? Na wadze przybiera normalnie, więc może nie potrzebuje jeść częściej? Bo nawet jakbym chciała częściej ją przystawiać to wypluwa cycka.

11 lata 9 miesiąc temu #688462 przez KarinaM
Alex widocznie tyle potrzebuje. Moja różnie je. Nieraz co 2 a czasem co 3 godziny. W upały chce co 2 godziny. W nocy też różnie bywa.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #688492 przez anek
Alex u mnie mała chce co 3-4godz a teraz w upały co 2 godz chciała ale jadla mniej.w nocy natomiast co 2 godz:/ nieiwem jak ją przestawic zeby jadła w dzien ile tam chce ale w nocy przynajmniej co 3 godz.jak je rzadziej to wiecej zjada mleczka.

11 lata 9 miesiąc temu #688511 przez KarinaM
W nocy mleko jest bardziej tłuste.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #688531 przez moniaaak
Kacper średnio je co 2-2,5 godziny, ale w te upały potrafi się domagać częściej. Czasami nawet co godzinę się domaga.
Wprowadziłam mu smoka- juz nawet łapie, bo strasznie mi wymolestował brodawki.

Dziś byłam na oddziale u znajomej pediatry mamy, żeby zobaczyła te jego drgawki. Niby mówi, że wg niej jest wszystko ok, ale jutro jadę z nim jeszcze na oddział zrobią mu wszystkie badania, w tym usg główki i brzuszka, żeby było wszystko wiadomo.

11 lata 9 miesiąc temu #688578 przez KarinaM
Zauważyłam wieczorem że Irina traktuje mnie jak smoczek uspokajający. Dopóki jest przy cycku to śpi a jak odbiorę go jej i odłożę ją do łóżeczka to budzi się i w ryk.
Po Espumisanie jest lepiej. Męczą bąki ale miej.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #688606 przez joasia10015
Hejjj laseczki .Czytam was co dzien ,ale odpisac to ciezka sprawa ;)
Tymbardziej że zostalam sama z dwójka chlopakow :ohmy: Bywa ciężko ale co tam -trza dac rade B) Laseczki mam pytanko apropo tej lini na brzuchu -macie ja jeszcze? Bo ja mam ,dosc mocną ...zejdzie mi ona???
Acha pisałyście cos o wadze-ja mam 3 na plusie-i już waga ani drgnie :(
Mikuś ma wzdęcia,czasem ciążko mu zrobic kupkę ale daje mu espumisan i jest lepiej trochę :blush: Ale ja wam laski zazdroszcze tego spania maluchów-piszecie o ktorej wasze dzieci sie budzą..ja tego nigdy nie wiem.NIe ma stałych pór spania-wiem tylko tyle że budzi sie niemal z zegarkiem w ręku co 2 godziny...czasem niestety co 1,5 godz......a czasem mnie zaskakuje i budzi sie co godzinkę :( Licze że kiedyś mu sie to unormuje :dry:
Karmie cały czas cycusiem ,choc od 3 dni wieczorkiem koło 21;00 ,22;00 daje mu sztuczne (wypija nie więcej jak 40ml. :( )żeby zasnął na dłużej jak 2 godziny-wtedy mam czas żeby zając sie starszakiem :kiss:
Acha dziewczyny -zamierzam kupic nosidełko dla Mikiego ,firmy Baby Bjorn czy któraś ma? Jakieś opinie ? Ja muszę zakupic bo często trzymając Mikiego na ręcach musze coś zrobic w domu,albo pomóc w czymś Miłoszkowi i poprostu brakuje mi rak :S Oprocz tego myśle że to fajna sprawa na zakupach ,tymbardziej z dwójką dzieci :blink:
Kurcze padam ze zmęczenia,a trzeba jeszcze umyc Miłoszka :S
Ojjj laseczki z dwójka dzieci to jest JAZDA BEZ TRZYMANKI ... :huh: :S Tymbardziej jak trzeba ich ogarnąc samemu :(

11 lata 9 miesiąc temu #688645 przez munnecabrava
300 zł za chrzest? ? My za ślub daliśmy niewiele więcej. Nam pani w kancelarii powiedziała że co łaska oczywiście zapytałam o średnia statystyczna to zachoowala się fajnie bo powiedziała że zazwyczaj dają po 50 zł ale to nie jest konieczne jak ktoś ma inne wydatki przy dziecku . U nas jest specjalną msza. Myszką wczoraj była super grzeczna ani nie zaplakala inne dzieci się darly ;p achh tacy dumni byliśmy. Później też dała rodzicom trochę luzu. Jak ja oastatnio karmie ok 21 to budzi się ok 3/4 później juz fo 3/4 h . Teraz bidulek się prezy na kupkę ... Nawywija się ;$ we wszystkie strony nasteka.

11 lata 9 miesiąc temu #688646 przez munnecabrava
300 zł za chrzest? ? My za ślub daliśmy niewiele więcej. Nam pani w kancelarii powiedziała że co łaska oczywiście zapytałam o średnia statystyczna to zachoowala się fajnie bo powiedziała że zazwyczaj dają po 50 zł ale to nie jest konieczne jak ktoś ma inne wydatki przy dziecku . U nas jest specjalną msza. Myszką wczoraj była super grzeczna ani nie zaplakala inne dzieci się darly ;p achh tacy dumni byliśmy. Później też dała rodzicom trochę luzu. Jak ja oastatnio karmie ok 21 to budzi się ok 3/4 później juz fo 3/4 h . Teraz bidulek się prezy na kupkę ... Nawywija się ;$ we wszystkie strony nasteka.

11 lata 9 miesiąc temu #688662 przez KarinaM
Joasiu ja mam tą ciemną kreskę i to bardziej wyraźną niż w ciąży. A pępek jest cały brązowy. U mnie to widać bo mój pępek nie jest schowany do środka.

Co do chrztu to nie wiem ile kosztuje bo chrzesna nie pamiętała. Ale u mnie napewno jest stały cennik.

Miałam jechać rano z Igorem na pobieranie krwi ale mąż pojechał. Aż w szoku byłam bo nigdy nie chciał jeździć.

Igorek

Irina

11 lata 9 miesiąc temu #688713 przez munnecabrava
Dziewczynki powiedzcie mi czy 1150 zł za szczepienia 6 w 1 (4 dawki) + odra różyczka świnka
to dużo czy w aptece i idąc z nfztu tyle samo zapłacę ? bo się zastanawiam czy prywatnie to ogarnać czy z nfztu.

Pauluśka dostałaś już okres ? Bo ja sie troche przeraziłam jakieś 2-3 tyg temu przestałam karmić i wczoraj plamiłam troche ale nie jakos bardzo i pobolewa mnie brzuch ... i nie wiem czy to normalne ?

11 lata 9 miesiąc temu #688750 przez pauluska
Ja już po okresie był masakryczny lało się ze mnie okropnie ruszyć się nie mogłam podpaska ta nocna zmieniana co pół godziny i wszędzie ruszałam się z podkładem takim poporodowym co na łóżko się kładło bo zostawiałam za sobą ślady ale brzuch mnie nie bolał co się bardzo zdziwiłam bo zawsze miałam bardzo bolesne okresy dobrze ze już za mną mam nadzieję że następny będzie już normalny.

11 lata 9 miesiąc temu #688780 przez Olga60
Joasia szacun! Tez mam dwójkę dzieci, ale ten starszy ma 9 lat wiec jest prawie samodzielny. Ale to karmienie co chwilę jest wukanczajace, bo nic nie możesz zrobić.

M-brava tez jakieś 2tyg po karmieniu myślałam ze dostane @ bo brzuch pobolewal i plemienia sie pojawiły a tu nic do dzisiaj :huh:
A na ten chrzest to może faktycznie damy jakąś 100 hmmmm

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka