BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #686758 przez ewela86
Karina no właśnie ja też karmie piersią!!!! mi znowu pediatra powiedziała że robienie kupki na cycku raz na dwa dni to norma :ohmy: i bądź tu mądry!
może byałby to i norma gdyby tak się nie meczyła przy tym :ohmy:

dzisij cała noc nieprzespana - praktycznie co godzina pobóbka bo mała nie mogła spać przez to prężenie i bąki! biedna próbuje zrobić ale nie daje rady :( tak mi jej szkoda

mąż dzisiaj przywiezie te kropelki sab simplex - mam nadzieje że pomogą!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #686760 przez ewela86
dopiero teraz zasnęła jak ją połozyłam na brzuszku...

11 lata 6 miesiąc temu #686761 przez ewela86
daarika gdzie kupiłaś rurki windi?

11 lata 6 miesiąc temu #686795 przez KarinaM
Dziewczyny te które karmią piersią. Ile kupek robią Wasze dzieci?

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #686799 przez tysiiiak
Kuba robi min. 4 na dobę. Ostatnio zrobił 2 i się już bałam że coś nie tak ale szybko nadrobił kupolami po same pachy ;)

11 lata 6 miesiąc temu #686847 przez ewela86
ale macie dobrze... u mnie max 2! zazwyczaj 1, a teraz od 2-óch dni cisza...

11 lata 6 miesiąc temu #686850 przez demoniqe
ewela86 te rurki są w aptece. Jak nie będą mieli to każ im zamówić :)

ja dziś też zastosowałam bo od wczoraj rana kupy nie było i kupa wyszła od razu przez rurkę.

mój potówek nie ma. W taki upał na dwór nie wychodzimy o 17. PO 17 w samej pieluszce do wózka (rozsuwam suwak w gondoli żeby był przewiew i na kocyk kładę pieluszkę flanelową i przykrywam lekko pieluszką.

W domu mamy chłód więc śpi normalnie na długi rękaw. W nocy spał ładnie 3,5 i 2 i 2 godzinki.

11 lata 6 miesiąc temu #686859 przez ewela86
demoniqe dziękuję. koniecznie muszę dzisiaj kupić bo 3 dni to chyba za dużo poza tym strasznie się męczy!

a jak sie je stosuje? wkłada sięna określony czas czy jak?

11 lata 6 miesiąc temu #686866 przez Alex_87
Ewela ja też używam tych rurek i ja poprostu wkładam i trzymam do tej pory aż widze, że poszła kupa albo gazy i mała się uspokaja, czasem wystarczy, że włożę na moment i kupa już idzie, wyjmuję i już mała sama sobie radzi.

Heh a moja robiła w co drugą pieluchę kupę do tej pory, a dziś w nocy kompletnie nic, zero kupy, pierwszy raz tak mam. Ciekawe jak będzie w dzień.

A moja potówki ma, znikną jej jedne pokazują się drugie, na policzkach od karmienia jak się przytula, a w innych miejscach jak bardzo płacze, tak się upoci wtedy.

Podobno od wtorku ma nie być upałów, dzisiaj jest jeszcze gorzej niż wczoraj :/ Najgorsze to te zbliżające się burze :(

11 lata 6 miesiąc temu #686893 przez marynarka
Czytam codziennie, ale jakoś nigdy nie mam czasu odpisać :dry:
U mnie malutka robi z 6 kupek dziennie. Rano takie mega. Pręży się przy nich i jest niespokojna :( wieczoram podczas karmienia robi taką dużą. No i w ciągu dnia ze 3-4 jeszcze. Czasami zdarzają jej się pierdy z kleksem...

Moja niunia chyba przez te upały gorzej śpi :( szkoda mi jej, bo tak nie może zasnąć i ciągle ma taki niespokojny sen. Rusza się, macha rączkami itp. Czasami mam ochotę ją otulić pieluchą, żeby ręce jej nie wyprowadzały z równowagi, ale ona nie za bardzo się daje :dry:

Co do potówek, to są na policzku i w okolicach około pieluszkowych. Na szczęście na razie nie ma odparzeń (odpukać), ale mała od tych częstych kwaśnych kupek ma taki jakby popękany odbycik. Mam nadzieję, że jej to mocno nie boli. Czy wasze dzieciaczki na cycku też mają takie bardzo rzadkie kupy? Bo u mnie to czasami jakby sama pomarańczowa woda :huh: i ja nie wiem czy to normalne...

11 lata 6 miesiąc temu #686906 przez KarinaM
Marynarka u mnie też odbyt jakby popękany. Dzisiaj robi mniej kupek i jest trochę lepiej. Kupki mają konsystencję musztardy. Też się martwię że są za rzadkie. U mnie robi ich sporą ilość. Od rana od 7:00 zrobiła już 3 i że 2 kleksy jak poszły bąki. Muszę policzyć ile tych kupek będzie.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #686949 przez demoniqe
Ewela na opakowaniu tych rurek pisza zeby najpierw pomasowal brzuszek i wsunac rurke. Ja ja smaruje oliwka i wkrecam delikatnie. Czasem musze za chwilke powtorzyc i dopiero kupka jest albo gazy.

11 lata 6 miesiąc temu #686965 przez KarinaM
U mnie właśnie była położna środowiskowa. Już tylko popatrzyła na Irinę i nie budziła Jej. Pytałam o pępuszek bo jeszcze nam nie odpadł i powiedziała że to może potrwać nawet do 6 tygodnia. Trzyma się Jej bardzo ale jest suchy i nie śmierdzi więc mam się nie przejmować.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #686971 przez KarinaM
Pytałam też czy dopajać wodą. Więc tak jak najbardziej.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #687009 przez anek
Ewela te kropelki sab simplex kupuje sie w aptece? w jakiej cenie one sa?

Karina na cycku dopajac?kurde juz sama niewiem bo ja nic małej nie daje oprócz cyca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka