- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
parze rumianek i przemywam mu kilka razy dziennie buzie. jest już ich mniej:)
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kubuś też dostał wysypki jakieś na policzkach i bródce do tego wyszła mu chyba ciemieniucha na czole dzisiaj idziemy do pediatry i zobacyzmy co powie
Jeżeli okaże się że to nie trądzik niemowlecy i będę musiała też zrezygnować z nabiału to niewiem co bede jadla suchy chleb chyba
Ja czapeczke zakładam ale u nas nad morzem potrafi nieźle zawiać taki zimny wiatr
tymbardziej jak idziemy nad morze na spacerek
Ja też muszę koniecznie zakupić parasolkę do wózka bo pieluchę mi zwiewa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
W bielsku są fajne oferty mieszkań albo domów którego już na bank bym nie utrzymała ;P ale pomarzyć zawsze można
Ps. Domis a ty przed pracą studiowałaś pracowałaś ? Jak będziesz szukać czegoś później daj znać chętnie Ci pomogę
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Moje dziecko się dzisiaj do mnie uśmiechneło albo wyśmiało to jak wyglądałam rano ;P
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
właśnie udało mi się jakimś cudem uśpić Kacpra- od 7 rano oczy jak 5 zł i ani myśli spać. Więc organizowałam mu czas czytając trochę bajek. Z takim zainteresowaniem słuchał .
Może uda mi się teraz coś w domu zrobić.
Co do tych krostek na buzi, to jak już pisałam u nas ustąpiły jak odstawiłam nabiał. Ale teraz żeby coś zjeść to masakra. W zasadzie to w kółko jem jedno i to samo :/.
A jak się gdzieś zapomnę to zaraz mu coś na buzi wyskoczy.
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja na spacery chodzę nawet w upał bo jest zawsze fajny wiaterek. Małemu zakładam sam bodziak na krótki rękaw i przykrywam pieluszką flanelową.
Trzeba uważać żeby nie przegrzać dziecka. Znajoma przedwczoraj przegrzała bo założyła dziecku kaftanik i pajaca i czapkę przy 20 stopniach i trafili na IP wieczorem bo dziecko dostało wymiotów i było całe rozpalone.
Wczoraj jadłam pomidorówkę na koncentracie i myślę, że to od tego boli małego brzuszek. Dziś ścisły post znów wracam do pulpetów a jadłam już lody i truskawki echh...
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
M-brava, studiowałam socjologię ale niestety nie spodobało mi się i rzuciłam, a jak znalazłam pracę to się dowiedzialam że jestem w ciąży i nawet mnie nie zdążyli zatrudnić.
Ja troszke niżej bo na pierwszym piętrze, ale wózek jest prze ciężki i dodatkowo Tymkowe 5 kilo
Ja mieszkam w Bielsku, piękne miasto jak tylko coś fajnego tu znajdziecie to zapraszam w imieniu bielszczaninów Może w końcu bede miała z kim na spacery chodzić hehe
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mierzylyscie temperaturę swoim szkrabom? Moja ma od 37 do 37,4. Czytałam że to normalne.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Dziś to nawet jak czapeczki nie założyłam, byliśmy na USG bioderek wszystko jest ok:)
Mała dzisiaj też za bardzo nie chciała spać w nocy, później po wizycie też odstawiała cyrki echh ja mam czasem za mało cierpliwości do tego mojego dziecka jak tak długo płacze to już czasem niewiadomo co robić.
Moja też ma krostki na buzi, ale to raczej potówki, bo pojawiają się jak jest przytulona do cyca, albo jak strasznie płacze i cała się spoci, a tak to znikają
Tysiak zazdroszczę Ci tych spacerków nad morze. Chętnie bym się wybrała do cioci, ale nie wiem czy dla małej nie będzie za daleko. Może się kiedyś spotkamy, bo kiedyś chyba wspominałaś, że też na Zaspie mieszkasz? albo mi się pomyliło coś...
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze jedno pytanie o oczka. Czy Wasze maleństwa bardzo szybko poruszają gałkami ocznymi w prawo i w lewo. Ja się boję że będzie miała oczopląs poziomy.
jeśli wywija oczkami to wtedy śpi, moja też tak ma, są różne fazy snu:
W fazie snu spokojnego maluch jest prawie nieruchomy, czasem z przywiedzionymi rączkami i lekko zaciśniętymi dłońmi. Od czasu do czasu porusza buzią, jakby ssał. Oddech jest wolny, spokojny, często przerywany okresami "braku oddychania", nie dłuższymi jednak niż 10-15 sekund. Mimika twarzy ograniczona jest do minimum, podobnie jak ruchy gałek ocznych.
W fazie snu niespokojnego dziecko może się poruszać, jego oddech staje się nieregularny, czasem oddycha płytko, czasem głębiej. Niekiedy na maksymalnie 10-15 sekund malec może przestać oddychać. Na twarzy dziecka może malować się uśmiech, przyjemność, smutek, niepokój... Normalne są gwałtowne ruchy gałek ocznych.
Pośrodku fazy snu niespokojnego organizm dziecka zbliża się do fazy wybudzenia. Wtedy najłatwiej jest obudzić malca - jest bardziej wrażliwy na sygnały z zewnątrz.
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa