BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #684279 przez demoniqe
dziewczyny czy wy też karmicie średnio co 2 godziny? mój mały w nocy na początku przesypiał dłuższe okresy a teraz średnio co 2h. W dzień też.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684284 przez munnecabrava
Pauluska boję się dlatego dzisiaj będę u lekarza to dopytam. Jeszcze muszę sprawdzić czy przybiera na wadze. Bo coś mi się wydaje że na tym mleku trochę mniej a nawet trochę sporo mniej o ile mi nie chudnie. Może ten problem był związany z moim mlekiem. I wcale nie ma skazy bialkowej. Ja ciemieniuche smarowalam mistella i później wieczorem przy myciu mlatkqmi kosmetycznymi scieram.

11 lata 6 miesiąc temu #684304 przez moniaaak
demoniqeu nas najczęściej jest 2-2,5 godziny prawie z zegarkiem w ręku. W nocy czasami robi dłuższe przerwy, ale często też budzi się częściej. Jak się porządnie wymęczy na spacerze(w weekend zabraliśmy go do moich rodziców na wieś), to i 4 godziny potrafił przespać.

Od niedzieli mam chyba jakiś kryzys z pokarmem, mam wrażenie, że go mało , piersi szybko robią mi się miękkie i Kacperek ma potem problem, żeby się dossać, bo mu ciężej leci :( . A mnie czasami się płakać chce jak widzę, że się męczy... :( .

Dziś mąż pierwszy raz poszedł do pracy od mojego wyjścia ze szpitala. I oczywiście on za próg, a Kacper w płacz... dopiero przed chwilą mi zasnął. Zobaczymy na jak długo.

Dziewczyny dajecie swoim szkrabom smoczki? Ja stwierdziłam, że może wprowadzę Kacprowi, to trochę mniej będzie przy cycku wisiał( bo potrafi godzinę i więcej), ale tak się zastanawiam czy nie za wcześnie?
No i sam zainteresowany nie za bardzo chce tego smoka. Muszę się napracować, żeby złapał.

11 lata 6 miesiąc temu #684310 przez Alex_87
Demonique w końcu mi się udało dzisiaj nakarmić małą w tej pozycji o której kiedyś pisałaś :) w sumie to bardzo wygodnie było, ja sobie leżałam, ona na mnie i przy okazji grzała brzuszek :)

A co do karmienia, moja raczej domaga się jedzenia co 3-4 godziny, ale ostatnio zaczęła cycka traktować jak smoczka, kiedyś zjadła i od razu w kime, a teraz jak jej wyjmuję cycka bo czuję że już nie je, to ona się budzi i tak ze 3 razy zanim porządnie uśnie.

11 lata 6 miesiąc temu #684315 przez tysiiiak
Kuba je co 4 godziny w nocy a w dzien co ok. 3 godzinki chociaż zdarza się i częściej ;) w zależności czy śpi czy jest aktywny ;P

11 lata 6 miesiąc temu #684323 przez ewela86
Ane ja też mam taką nadzieję, bo mi się płakać chce razem z nią. tak bardzo chciałabym jej pomóc żeby się tak nie męczyła, ale tak jak mówisz ani masaże, ani leżenie na brzuszku ani kropelki (u mnie BioGaia) nie pomagają... Oby jak najszybciej to minęło... dzisiaj od 7 to samo i potem już była taka zmęczona że nie mogła zasnąć i płakała - dopiero teraz jej się udało:)

11 lata 6 miesiąc temu #684384 przez KarinaM
Ja karmię średnio co 2godziny a w nocy co 3. Dzisiaj w nocy wytrzymała po 3,5 godziny. Nieraz w dzień chce cyca co 1 lub 1,5 godziny. Jest to męczące. A skoczka nadal nie chce. Wypluwa.

Byłam zważyć Irinę i waży 3970. Czyli przybrała 370g w ciągu tygodnia.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #684402 przez Alex_87
No właśnie, a wy dajecie smoczka? Moja na początku wogóle nie chciała, ale teraz się przekonuje bardziej. Nie daję często, ale czasem jak gdzieś jedziemy, albo już sama nie wie czego chce to jej dam, długo nie ssie i wypluwa, ale jednak pomaga.

11 lata 6 miesiąc temu #684432 przez Sevilla
Dziś byłam u lekarza i poczułam się lekko jak jakaś zła matka. Oczywiście Maks przybrał 1020g w ciągu pierwszego miesiąca na maminym mleku, no i obecnie waży 3730g. Lekarz na to, że to daje 3centyl i niska waga. Pytam się, czy od urodzenia prawidłowo przybiera, a on na to, że nie można tak porównywać, ale odnośnie do wagi ze szpitala to tak. Reszta parametrów dobra, choć napięcie mięśniowe lekko osłabione - nie orientuje się w tym temacie wogóle, a lekarz powiedział, że za 2 tygodnie na szczepieniu sprawdzimy.

Co do smoczka, podaje go również tak jak Alex, kiedy idę na spacer albo, gdy ma sucho,jest najedzony, nic go nie boli a sam nie wie czego już chce ...

Odnośnie karmienia, w ciagu dnia jemy co 2 godziny od zakończenia poprzedniego karmienia, no chyba, że ma godziny aktywności to niemalże co godzinę jest cyc. O 20.30 - 21 ostatni cyc, i potem budzi się dopiero koło 2-3 nad ranem na karmienie i od 3 znów co 2h.

11 lata 6 miesiąc temu #684551 przez munnecabrava
Sevila ja nie wiem co z tymi lekarzami... moja jak tyle przytyła to usłyszałam ze przekarmiam dziecko ....

A moja smoka uwielbia :)

A dzisiaj się nademną znęca od 6:40 spala godzinę i ciągle jest głodna ...a juz tak sie cieszyłam że zjada 6x po 120 ml .... damn ... dzisaj chce butle co 2 h 45 min ;P

11 lata 6 miesiąc temu #684614 przez Olga60
Moja dzisiaj tez je częściej, ale mniej, pewnie przez upał pić jej się chce. Zaczęłam podawac wode, nawet chętnie pije, ale szybko sie nią dlawi i zaraz jest płacz.

Sevilla ładne badanie przeprowadzil lekarz, u nas mowy nie było o centylach, napięciu, nawet całej jej nie zmierzyli tylko główkę i klatkę piersiową. Na ta chwilę waży 4kg

11 lata 6 miesiąc temu #684631 przez demoniqe
czyli macie podobnie, bo już myślałam że coś zaczynam robić żle.

Mały dziś kiepsko je, też nie wiem czy nie mam mniej mleka ale raczej nie bo cycki twarde że hej.

11 lata 6 miesiąc temu #684753 przez ewela86
my bez smoczka już nigdzie się nie ruszamy tak się mała przyzwyczaiła... mam nadzieję że jak będzie trzeba odzwyczai się też szybko :lol:

u nas dzisiaj męczący dzień - mała spała mało i dużo płakała - chyba znowu męczyła ją kupa bo właśnie zrobiła 2 (wczoraj nie robiła) i od razu lepiej! a obryzdała sie po pachy przy tym! nie wiedziałam że kupoa może tak cieszyć :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #684757 przez ewela86
dziewczyny zakładacie czapeczkę jak wychodzicie na dwór??

11 lata 6 miesiąc temu #684780 przez Alex_87
Ja zakładam za każdym razem czapeczkę, teraz taką cienką, u mnie prawie codziennie wieje, a nie chce, żeby mała nabawiła się zapalenia ucha.

Co do smoczków, to wiele osób gada, że nie powinno się smoków dawać, że to złe itd, a wczoraj w przychodni każdy maluch miał smoczka w buzi :D lepszy smok niż ssanie kciuka, kwestia tego jak często i w jakich sytuacjach daję się smoka, bo jeśli dziecko spokojne to nie ma sensu wpychać mu na siłę, u mnie to już ostateczność jak nic nie działa ;)

Moja też dziś często na cycu, wydaję mi się, że to przez to że gorąco, pić jej się chce i się częściej domaga.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka