BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #685359 przez Olga60
Ale pamiętaj, ze oczka jeszcze sie rozwijaja, dopiero lapia kontakt ze światem i szaleją, pewnie wszystko będzie ok :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685380 przez munnecabrava
Powaznie z powodu kaftanika i śpiochów ? IP ? Może wystawiła dziecko na słońce albo nie dała pić ? Aż się wystraszyłam bo moja soie kima w wózku na balkonie w cieniu co 2 godziny ją zabieram na godzinę do domu daję herbatki wyprzytulam :P potem żarełko i na balkon bo jej się fajnie tam spi i teraz się martwie czy dobrze robie.

Domiś gdyby to zależało odemnie to wybrałabym bielsko albo żywiec ale jak bym miała do pracy dojeżdżać do Katowic ... ehh to kiepsko :( więc pewnie będziemy szukać czegoś w kato...

Ja bym chciała socjologie studiować przydała by mi sie w pracy .. a póki co to rzuciłam studia na magisterce w zasadzie to przed samą obroną ... i czuje że te dwa lata to były bardzo zmarnowane lata .... mogłam wybrać inny kierunek właśnie np socjologie i zrobiłabym coś sensownego .. no ale cóz jak mała pozwoli to zrobie tą magisterkę z socjo .

A ty jakie masz plany ?

11 lata 6 miesiąc temu #685422 przez Sevilla
Ja obecnie jak są takie upały nie zakładam czapeczki, a dziś by mały zasnął, musiałam wystawić go na dwór w cień i rozebrać do samego pampersa i dopiero przysnął od 12.30 do 14.15 Ostatnio w ogóle sam siebie nie przechodzi i wstaje o 7.30 i nie śpi do 13-14, potem przyśnie na godzinkę i znów heja banana do 19.30 bez spania ... Tragedia ... zabawkami nie chce się zainteresować, co chwilę się denerwuje, bo mu pozycja nie pasuje i najlepiej by z nim siedzieć, bo inaczej w ryk ... Alex wychodzi na to, że mi też czasami brak cierpliwości do mojego szkraba ...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685452 przez Domiś91
Ja narazie będe matką na pełen etat :) Dopiero jak Tymek pójdzie do przedszkola to chcę iść do pracy, innego wyjścia nie mam :)
Biedne te nasze dzieciaczki w te upały :( Ja się gotuje i ledwo się ruszę a już spocona jak świnia... a mały lezy w samym pampersiku rozwalony i zadowolony hehe :) O 17 do teściów w odwiedziny idziemy.
Oto mój mały książe:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685461 przez Domiś91
A tak wyglądała jego buzinka przed wyleczeniem:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

to samo na drugim policzku, brodzie i za uszkami :(
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685510 przez pauluska
Oj z tą cierpliwością a raczej jej brakiem to normalne na pewno każda z nas ma takie chwile ale musimy dać radę a co do zainteresowania zabawkami Iga dopiero je niedawno odkryła wcześniej tylko noszenie jej i zagadywanie dawało radę więc jeszcze trochę i Twój synek Sevilla da się zabawić :)

11 lata 6 miesiąc temu #685525 przez KarinaM
Dziewczyny jakie kropelki najlepiej pomagają dzieciaczkowi na bąki.
Dzwonilam do przychodni ale pani pielęgniarka stwierdziła że tylko masaż lub przepoić herbatką koperkową.
Irina nie ma kolki ale bolace bąki. Robi się cała czerwona. Na rączkach wszystko Jej przechodzi.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #685527 przez pauluska
Może Espumissan on działa tak rozluźniająco albo te kropelki Biogaia ale one działają po jakimś czasie stosowania.

11 lata 6 miesiąc temu #685550 przez KarinaM
Tylko że czytałam ulotkę Espumisanu i napisali że można stosować po 1 miesiącu życia. Zadzwonię jutro do doktor bo ta pielęgniarka to chyba się nie zna.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #685606 przez Ane88
dużo dziewczyn chwaliła Bobotic...

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685659 przez tysiiiak
KarinaM jak Kubuś ma bolące bączki to pomaga herbatka koperkowa albo rumiankowa ale ta zwykła w saszetkach a nie Hippy itp.

Alex dobrze pamietasz :) mieszkam na zaspie :) więc jak będziesz w Gdańsku to możemy się wybrać na spacerek z pociechami :)
spokojnie chyba każda z nas ma takie chwile, że cierpliwość się kończy :dry: jesteśmy tylk ludźmi

Domiś rzeczywiście nieciekawie ta wysypka wyglądała... dobrze że już lepiej :)
też studiowałam socjologie i po 2 roku zrezygnowałam ze wzgledu na kase (studia zaoczne). Nie żałuje ;)

11 lata 6 miesiąc temu #685672 przez munnecabrava
A nam właśne hipp pomagał pewne nie ze względu na koper bo jest tam go tyle co kot napłakał ale dzięki glukozie.

i espumisan ale trzeba go dłużej stosować żeby były efekty.

11 lata 6 miesiąc temu #685676 przez moniaaak
Sevilla napisał:

Dziś byłam u lekarza i poczułam się lekko jak jakaś zła matka. Oczywiście Maks przybrał 1020g w ciągu pierwszego miesiąca na maminym mleku, no i obecnie waży 3730g. Lekarz na to, że to daje 3centyl i niska waga. Pytam się, czy od urodzenia prawidłowo przybiera, a on na to, że nie można tak porównywać, ale odnośnie do wagi ze szpitala to tak. Reszta parametrów dobra, choć napięcie mięśniowe lekko osłabione - nie orientuje się w tym temacie wogóle, a lekarz powiedział, że za 2 tygodnie na szczepieniu sprawdzimy.

.

Sevilla a jak to napięcie się u Twojego Maksa ujawnia? TY zauważyłaś, że coś może być nie tak?

My dziś zauważyliśmy, że u Kacperka pojawiają się dziwne drgawki. Np. dziś na spacerze zaczęła mu rytmicznie drgać noga, dopiero jak ją dotknęliśmy to przestała. Albo ma takie chwile, że drży cały. Czy któraś w Was coś wie w tym temacie? Bo nie chce się znów nakręcać.
W szpitalu jeden neonatolog coś bąknął o tym napięciu mięśniowym, ale po glukozie podobno wszystko było ok.

11 lata 6 miesiąc temu #685683 przez KarinaM
Tysiiak ale to Ty pijesz tą herbatę? Piłam rumiankową ale nie wiem czy coś pomogło.

M-brava a od kiedy stosowałaś Espumisan? Przed 1 miesiącem?

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #685709 przez KarinaM
Dziewczyny a jecie banany? Ja wcześniej jadłam i nic Irinie nie było.

Ja wczoraj zjadłam jajka i ciekawe czy Irina po nich nie ma tych bąków? Jak myślicie? Wcześniej nie jadłam jajek. Zobaczymy jak będzie w nocy i jutro.

Myślę też czy pokarm mi się nie kończy?

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka