BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 6 miesiąc temu #684786 przez pauluska
W takie upały nie dzieciaczkom gorąco jak nam, poszukuję jakiegoś kapelusika dla Malutkiej fajnego ale nie mogę znaleźć :/ W ogóle moja córa przesypia noce !!! tfu tfu mam nadzieję że nie zapeszę po kąpieli o 19.30 leży w łóżeczku gaworzy sobie aż usypia i budzi się koło 5 zje i śpi do 8 żyć nie umierać :) Co prawda w dzień jest aktywna drzemkę ma po obiadku o 14 i śpi do 17 a tak trzeba ją zabawiać ale już potrafi sama sobą się zająć :) Przyszła nam mata ale Igunia przy pierwszym spotkaniu się rozpłakała na niej jutro kolejne podejście :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #684795 przez Sevilla
No to faktyczni coś musi wisieć w powietrzu, u mnie Maks przespał może 2h w ciągu dnia, a tak to heja mama zabawiaj i karm, bo na cycu wisiał non stop. Teraz przyszedł tatuś, wziął małego na klatę I CO, mały brzdąc śpi, cóż za niesprawiedliwość ....

11 lata 6 miesiąc temu #684825 przez Ane88
Ja nie zakładam czapki Kubusiowi jak jest tak ciepło. jak wychodze z nim na dwór to nie mam potrzeby wyciągać go z wózka a w gondoli mu nic nie nawieje do uszu...

już w samych bodach bez czapki jest spocony. położna powiedziała zeby nie zakadać bo po co ma się upocić.
Kubuś jak miał miesiąc to ważył 4290...;p BYKOLEK mały:)
a teraz to nie wiem. w tym tygodniu idziemy na szczepienie to zobaczymy:)

jak szczepicie? skojarzonymi? czy tymi refundowanymi z przychodni?

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 6 miesiąc temu #684852 przez pauluska
My już mamy pierwsze szczepienie za sobą skojarzone 5w1 Igula super zniosła martwiłam się że będzie marudna a sobie poodsypiała dwa dni bez gorączkowania :) Co do czapeczki myślę jak Ane88 jest tak mega gorąco że szkoda męczyć dzieciaczki jeszcze czapkami jak i tak się pocą okropnie ale u nas właśnie tendencja czapkowania hehe tak samo jak nie rozumiem po co po kąpieli nakładać czapkę

11 lata 6 miesiąc temu #684895 przez ewela86
ja szukam też jakiegoś kapelusika lub opaski z dziurkami...

co do szczepień to my też wybraliśmy 5w1 - pierwsze szczepienie dopiero 4 lipca.

tak mi wpadło w oczy ze któraś z was używa kropelek sab simplex. położna mi dzisja poradziła żeby ich spróbować na te prężenia małej bo biogaia nie pomaga (chociaż wątpię czy te też pomogą skoro to nie kolki ale może jakoś tak rozluźnią...)
pytanie moje: wiecie może ile one kosztują i gdzie je można dostać?

11 lata 6 miesiąc temu #684900 przez Olga60
Nie zakładam dziecku czapki i żal mi dzieci jak widzę je w nich w taka pogodę. Predzej my się nabawimy zapalenia ucha niż dziecko, jaki my mamy otwór wlotowy ucha, a jakie dziecko. Z moją maleńka spaceruje bez wózka po ogrodzie i jest w samym body z krótkim rekawkiem.

11 lata 6 miesiąc temu #684910 przez pauluska
oj ewela86 szkoda ze Wam nie pomogły u nas super się sprawdzają dzisiaj aż dwie kupki :)

11 lata 6 miesiąc temu #684912 przez munnecabrava
Po wizycie u lekrza bardzo fajnie zabuliłam alee wszystko zbadała sprawdziła nie dopuszczała mnie do słowa:P ale jak ju udało mi się zadać pytanie to super odpowiedziała. co do zmian mleka mówiła żeby z tym ostrożnie bo to powoduje kolki. Ja mam do 3 miesiaca nic nie zmieniać dopiero później możey wprowadzić coś nowego.

Skazy bialkowej nie zauwazyła i się oburzyła co tamta lekarka widziała a to w sume pediatra i alergolog to chyba bardziej się zna.

Mówiła też o szczepionkach żeby do tego logicznie podejśc i nie ma sensu szczepic na wszystko odradzała mi ospę bo mowi że dziecii szczepione też chorują i się to nie sprawdza o pneumokokach mówiła że ok jeśli planuje dziecko oddać do żłobka jeśli nie to kolejna szczepionka bez sensu.

Myszorek waży 4400 :) grubas mały. Pauluśka i info ważne dla nas :P bo z tego co pamietam y też się stosujesz do etykiety z mleka. Jak dziecko chce jjeść należy mu dać i nieprzejmować się normami bo dzieci mają tak że nagle tyja ponad norme a później tracą :)

Do przepajania słabe herbatki z rumianku zwyklej herbaty zielonej i róne owocow:)

11 lata 6 miesiąc temu #684913 przez ewela86
no szkoda że nie pomogły :( u nas niby dzisiaj też 2 kupki ale strasznie wymęczone po 2 dniach przerwy...

11 lata 6 miesiąc temu #684924 przez Alex_87
Hmm no to wychodzi, że tylko ja męczę dziecko czapkami :P hmm może się spytam pediatry na następnej wizycie czy zakładać czy nie...dziecko mojej znajomej nie nosiło czapki od pocżątku i jak miało miesiąc to miało zapalenie ucha właśnie, zresztą u mnie w rodzinie dzieciom zakładali zawsze czapki jak były takie malutkie. Zobaczymy co powie moja pediatra, bo szczerze mówiąc strasznie mnie wkurzają te czapki, małą zresztą też. Może i macie rację...

My też wybraliśmy 5w1 i też szczepienie 4 lipca ;) Moja szwagierka twierdzi, że jej powiedzieli w przychodni, że po tych skojarzonych są jakieś skutki uboczne i najlepsze są te zwykłe. Ale jakoś wszyscy moi znajomi szczepili skojarzonymi i jest ok.

Ane moja Zuza w poniedziałek miała niecałe 4 tygodnie i ważyła 5100, ciekawe co będzie za miesiąc ;)

11 lata 6 miesiąc temu #684982 przez moniaaak
Alex ja też zakładam Kacperkowi czapeczkę- taką cieniutką z dziurami, ale jednak. Przed blok wynoszę go na rękach, a u nas non stop jakiś wiatr wieje. W wózku ewentualnie rozwiązuję. Jakoś też się boję tego zapalenia ucha.
Nie jest od niej jakoś specjalnie upocony, więc chyba nie jest najgorzej.
Dziś też był nieznośny, aż się zmęczył.

Byliśmy na USG bioderek i wszystko na szczęście dobrze :)

11 lata 6 miesiąc temu #685012 przez munnecabrava
Ja tez zakładam czapeczkę, kapelusik albo teraz jak są upały to opaskę. Pytałam położnej i powiedziala że musi być i ona preferuje czapeczki bo jak gdzieś sloneczko się dostanie to jest bezpieczniej :)

wychodzicie z dziećmi w upały ? Czy czekacie aż będzie tak 17/18 żey się ochłodziło?

11 lata 6 miesiąc temu #685026 przez KarinaM
Ja czapeczki w ciepłe dni nie zakładam. Mam ją zawsze przy sobie gdyby zaszła potrzeba wyjecia Iriny z wózka a wialby wiatr.

Co do spacerów staram się nie wychodzić między 12 a 15 ale nieraz muszę coś załatwić i trzeba wyjść.

U mnie dzisiaj upał. Już teraz o 8:00 jest 20 stopni. I załóż dziecku jeszcze czapeczkę. Spoci się jak nic.

Igorek

Irina

11 lata 6 miesiąc temu #685052 przez Ane88
też czapeczke mam zawsze ze sobą... nie rozstajemy się tez z herbatką. Kuba pije ją non stop...

dzisiaj mój synuś mnie zaskoczył... spał 6 godzin :))))
mamusia się wyspała;p

u mnie też już gorąco. wczoraj Kubuś leżał na narożniku w samym pampersie bo była taka duchota:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 6 miesiąc temu #685065 przez Domiś91
w koncu mam chwilę czasu ;)
Wysypka zeszła dzięki maści i dzięki temu że stosuję diete bez nabiałową. Dziewczyny ja nawet masła nie moge zjeść :(( Ale Tymek pięknie przybiera więc jeszcze nie chcę rezygnować z karmienia.. W zeszły piątek na kontroli ważył 4900, był to 5tydz :) Kilogram przytył na cycku mamusi :D
Co do ciemieniuchy, to smarowałam tą maścią co wysypkę (zalecenie lekarza :P ) i wyczesywałam i zeszło. Ale widze ze znowu mu się coś pojawia.
Co do czapeczki zawsze mam ją przy sobie i jak tylko poczuje wiatr to mu zakładam. A tak to nie :)
Muszę kupić parasolke do wózka, bo teraz zasłaniam pieluchą słońce jak się wkrada do wózka.
Ja wychodzę na spacery tak 9/10 i po 12 wracamy do domku, gdyz popołudniu jestesmy sami i nie dałabym rady z wózkiem zejść :)

Wróciła mi ochota na seks, ale czekam do wizyty u gina, chce od niego usłyszeć że mamy zielone światło i oczywiście znaleźć dobry sposób antykoncepcji ;) Wizyta juz w środę za tydzień więc jeszzce troszkę. A w czwartek USG bioderek :)

Tymuś na miesiąc dostal karuzelę do łóżeczka :) Masakra uwielbia ją :D Jak tylko przestaje grac i się kręcić to krzyczy po niej :D hehe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka